Pulpe si aripioare crocante, la cuptor

20 aprilie, 2010

Autor: Laura Laurentiu

Noua ne-au placut la nebunie aceste bucati de pui invelite intr-o crusta crocanta, aromata, cu o carne este suculenta si foarte bine fripta, facute la cuptor, fara sa fi fost scaldate intr-o baie de ulei incins:pulpe si aripioare crocante la cuptorIngrediente:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 1

  • 2 pulpe inferioare de pui
  • 2 pulpe superioare de pui
  • 2 aripioare de pui
  • 1 lingura de paprika dulce (cine prefera mai picant, poate sa faca un amestec intre paprika dulce si iute)
  • 3 linguri cu varf de faina (integrala am folosit eu)
  • 2 linguri cu fulgi de cocos
  • 3 linguri cu varf de chips de cartofi maruntiti (sau pesmet)
  • 1/2 de ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cu varf cu mustar
  • 40 de ml. de ulei de masline extravirgin
  • sare si piper

Preparare:

Bucatile de pui se sareaza si se pipereaza. Mustarul se amesteca cu uleiul turnat putin cate putin, obtinand un sos dens, ca o maioneza:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 005

Se adauga ceapa si usturoiul foarte fin tocate:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 006

Pentru prepararea amestecului pentru crusta, fiecare este liber sa combine conform gusturilor sale, fiind permise o multime de combinatii de ierburi uscate si tot felul de condimente. Eu am amestecat faina cu paprika, am adaugat fulgii de cocos si cele 3 linguri de chips de cartofi maruntiti:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 3

Bucatile de pui sarate si piperate se ung pe toata suprafata cu sosul de mustar, ulei si ceapa, apoi se tavalesc prin amestecul pentru crusta, acoperindu-le bine:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 4

Se aseaza bucatile astfel pregatite intr-o tava acoperita cu hartie de copt:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 5

Se introduce tava in cuptorul preincins la 200 de grade (ventilat, daca e posibil). Timpul de coacere variaza in functie de marimea bucatilor de pui, eu le-am le-am intors dupa 20 de minute, continuand coacerea pana la trecerea a 45 de minute, in total. Puiul este gata atunci cand are crusta rumena fara a fi arsa iar intepandu-l adanc cu o scobitoare nu elibereaza deloc sange.

pulpe si aripioare crocante la cuptor 7

Merge cu orice garnitura se prefera, noi am optat pentru salata verde si cartofi la cuptor (prima fotografie).

Print Friendly

Lasa un comentariu

26 Comentarii la "Pulpe si aripioare crocante, la cuptor"


Vizitator
Veres Bianca
6 aprilie, 2015

e foarte bun acum am gatat de mancat.

Vizitator
Cristina Badea
6 aprilie, 2015

super ,,,

Vizitator
Maria Muntean
6 aprilie, 2015

ARATA FOARTE BINE SI SINT FOARTE GUSTOASE

Vizitator
Carmen Gabriela Popescu
6 aprilie, 2015

am facut reteta aseara, au iesit delicioase!!!!

Vizitator
Lia
5 august, 2013

Scuze, mai devreme am scris gresit „absoluti incantati” :) in loc de absolut
incantati. Ma deranjeaza teribil astfel de greseli, nu reusesc sa
reeditez ca sa corectez.