Pulpe si aripioare crocante, la cuptor

Autor:

Noua ne-au placut la nebunie aceste bucati de pui invelite intr-o crusta crocanta, aromata, cu o carne este suculenta si foarte bine fripta, facute la cuptor, fara sa fi fost scaldate intr-o baie de ulei incins:pulpe si aripioare crocante la cuptorIngrediente:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 1

  • 2 pulpe inferioare de pui
  • 2 pulpe superioare de pui
  • 2 aripioare de pui
  • 1 lingura de paprika dulce (cine prefera mai picant, poate sa faca un amestec intre paprika dulce si iute)
  • 3 linguri cu varf de faina (integrala am folosit eu)
  • 2 linguri cu fulgi de cocos
  • 3 linguri cu varf de chips de cartofi maruntiti (sau pesmet)
  • 1/2 de ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cu varf cu mustar
  • 40 de ml. de ulei de masline extravirgin
  • sare si piper

Preparare:

Bucatile de pui se sareaza si se pipereaza. Mustarul se amesteca cu uleiul turnat putin cate putin, obtinand un sos dens, ca o maioneza:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 005

Se adauga ceapa si usturoiul foarte fin tocate:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 006

Pentru prepararea amestecului pentru crusta, fiecare este liber sa combine conform gusturilor sale, fiind permise o multime de combinatii de ierburi uscate si tot felul de condimente. Eu am amestecat faina cu paprika, am adaugat fulgii de cocos si cele 3 linguri de chips de cartofi maruntiti:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 3

Bucatile de pui sarate si piperate se ung pe toata suprafata cu sosul de mustar, ulei si ceapa, apoi se tavalesc prin amestecul pentru crusta, acoperindu-le bine:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 4

Se aseaza bucatile astfel pregatite intr-o tava acoperita cu hartie de copt:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 5

Se introduce tava in cuptorul preincins la 200 de grade (ventilat, daca e posibil). Timpul de coacere variaza in functie de marimea bucatilor de pui, eu le-am le-am intors dupa 20 de minute, continuand coacerea pana la trecerea a 45 de minute, in total. Puiul este gata atunci cand are crusta rumena fara a fi arsa iar intepandu-l adanc cu o scobitoare nu elibereaza deloc sange.

pulpe si aripioare crocante la cuptor 7

Merge cu orice garnitura se prefera, noi am optat pentru salata verde si cartofi la cuptor (prima fotografie).

Print Friendly

Poate îți place și:

Lasa un comentariu

28 Comentarii la "Pulpe si aripioare crocante, la cuptor"


Vizitator
Ionela
9 mai, 2015

Se poate face reteta si cu file de peste?

Vizitator
6 aprilie, 2015

e foarte bun acum am gatat de mancat.

Vizitator
6 aprilie, 2015

super ,,,

Vizitator
6 aprilie, 2015

ARATA FOARTE BINE SI SINT FOARTE GUSTOASE

Vizitator

am facut reteta aseara, au iesit delicioase!!!!