Saptamana Restaurantelor

Pulpe si aripioare crocante, la cuptor

20 aprilie, 2010 in categoria retete culinare, retete de mancare

Noua ne-au placut la nebunie aceste bucati de pui invelite intr-o crusta crocanta, aromata, cu o carne este suculenta si foarte bine fripta, facute la cuptor, fara sa fi fost scaldate intr-o baie de ulei incins:pulpe si aripioare crocante la cuptorIngrediente:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 1

  • 2 pulpe inferioare de pui
  • 2 pulpe superioare de pui
  • 2 aripioare de pui
  • 1 lingura de paprika dulce (cine prefera mai picant, poate sa faca un amestec intre paprika dulce si iute)
  • 3 linguri cu varf de faina (integrala am folosit eu)
  • 2 linguri cu fulgi de cocos
  • 3 linguri cu varf de chips de cartofi maruntiti (sau pesmet)
  • 1/2 de ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cu varf cu mustar
  • 40 de ml. de ulei de masline extravirgin
  • sare si piper

Preparare:

Bucatile de pui se sareaza si se pipereaza. Mustarul se amesteca cu uleiul turnat putin cate putin, obtinand un sos dens, ca o maioneza:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 005

Se adauga ceapa si usturoiul foarte fin tocate:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 006

Pentru prepararea amestecului pentru crusta, fiecare este liber sa combine conform gusturilor sale, fiind permise o multime de combinatii de ierburi uscate si tot felul de condimente. Eu am amestecat faina cu paprika, am adaugat fulgii de cocos si cele 3 linguri de chips de cartofi maruntiti:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 3

Bucatile de pui sarate si piperate se ung pe toata suprafata cu sosul de mustar, ulei si ceapa, apoi se tavalesc prin amestecul pentru crusta, acoperindu-le bine:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 4

Se aseaza bucatile astfel pregatite intr-o tava acoperita cu hartie de copt:

pulpe si aripioare crocante la cuptor 5

Se introduce tava in cuptorul preincins la 200 de grade (ventilat, daca e posibil). Timpul de coacere variaza in functie de marimea bucatilor de pui, eu le-am le-am intors dupa 20 de minute, continuand coacerea pana la trecerea a 45 de minute, in total. Puiul este gata atunci cand are crusta rumena fara a fi arsa iar intepandu-l adanc cu o scobitoare nu elibereaza deloc sange.

pulpe si aripioare crocante la cuptor 7

Merge cu orice garnitura se prefera, noi am optat pentru salata verde si cartofi la cuptor (prima fotografie).

6.0 based on 10 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • geta

    cu siguranta am sa incerc si eu,arata irezistibil!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Stroe

    tentant!e o idee buna 1

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • pansy

    se vede ca iti incerci noile aparate din bucatarie cu drag !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • sarah

    auuuuuu ce foame imi este lumeee!!!lesin de pofta.de pomana nu se da pe blog-ul asta?foarte bine arata si nu ma mir,doar sunt facute de o maestra in arta culinara.plang de pofta…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Geta, abia te astept cu impresii!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Stroe – ai sa rezisti tentatiei? :P

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    pansy – sa stii ca asa e! :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    sarah – se da, cum sa nu, si nu doar de pomana ci si in dar, mai ales prietenilor, numai ca tu esti cam departisor! :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Madalina

    Buna Laura,

    Am incercat si eu aceasta reteta dar la crusta am inlocuit chips-urile de cartofi cu fulgi de porumb. Au fost delicioase si imi plac pulpitele ca nu se prajesc in ulei, nu trebuie sa le port de grija ca sare uleiul, sa le intorc, sa nu se arda, etc. Stiu ca sunt mai comoda :)

    PS Voi incerca si cu chips-uri.

    Madalina

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Madalina, sa va fie de bine! Ma bucur mult ca v-au placut pulpitele. Cum spuneam, pentru crusta se pot face o gramada de combinatii!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    cam arse

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    in schimb matale esti cam crud(a)… la minte. :D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/people/Geta-Veronica-Blidar/100000689571463 Geta Veronica Blidar

    buna Laura!am facut si aceasta reteta sambata,dar cu pulpe doar au iesit excelente,au fost foarte apreciate de toata lumea,de micuta mea nu mai zic!dovada:pe facebook!multumim!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Sa va fie de bine, Geta, ma bucur mult ca v-au placut!

      2011/1/19 Disqus

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/people/Cami-Raijin/100000277340467 Cami Raijin

    tocmai am incercat reteta!!!Senzationale mi au iesit copanelele, iar langa copanele in tava am asezat cartofi taiati pe jumatate, si deasupra lor asezata o rondea de ceapa, au facut o impresie buna!!!multumim

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Cami, sa va fie de bine, ma bucur mult ca a iesit ceva pe placul vostru! :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • cosmin

    buna seara ! am avut o problema cu mustarul :) s-a taiat ca maioneza cand am pus usturoiul si ceapa , bine pana la urma am reusit sa le fac dar cu greu pentru ca mustarul nu se lipea de ele. Acum sunt in cuptor , sper sa iasa bine ! multumesc pentru reteta !!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Virgilutz

    Rumene, crocante pe dinafară, tandre pe dinăuntru, – de rozi și zgârciul din încheietură! 
    …mmm!! plescăi de așa savoare și sting focul pe gâtlej cu un pahar de vin roșu ce-l ridic în cinstea și sănătatea desăvârșitei gospodine, stimată Laura!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       Multumesc, multumesc mult! :)) Va sa zica si matale-ti place sa rozi zgarciuri? Ma declar vinovata de aceeasi pasiune :P.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Iosif ioana

    Am avut aceasi problema ca si cosmin, nu se lipea mustarul si le-am dat prima data prin amestecul de faina dupa cu mustar si iar cu amestec de faina, au iesit excelent.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Lia

    Reteta ta am descoperit-o de fapt la Lena dar a citat sursa si am intrat ca sa-ti spun ca suntem absoluti incantati de gust si de faptul ca se fac la cuptor fara ulei.

    Eu am indepartat pielea si din motive de colesterol dar mai ales pt ca pe tv paprika explica intr-un film strain ca marinada si glazura, cand gatim pui, raman pe piele si nu intra in carne aromele daca n-o indepartam si e pacat si le-am dat dreptate. Partea superioara a pulpei am crestat-o in 3 ca sa se patrunda sosul de mustar mai bine. Forma nu s-a stricat.

    Aaa … si au mers f bine alaturi cu un sos din iaurt, usturoi si sare cum recomanda pe celalalt site dar fara maioneza ca mie repede mi se apleaca.

    Am facut la cuptor reteta de cartofi dati prin amestecul ala pe baza de malai, exceptionali si astia tot pe pergament fara ulei decat doua linguri cu care-i frecam, nu stiu daca i-ai incercat vreodata. Doamne, ce inseamna internetul asta, cate afli, pe vremea lui Ceasca nu stiam sa-i facem la cuptor decat in balta de ulei.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Lia

    Scuze, mai devreme am scris gresit “absoluti incantati” :) in loc de absolut
    incantati. Ma deranjeaza teribil astfel de greseli, nu reusesc sa
    reeditez ca sa corectez.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)