Cannelloni cu ricotta si spanac

Autor:

Am dat titlul acestei retete de paste umplute, gatite la cuptor, cu denumirea de la mama lor de acasa: cannelloni cu ricotta si spanac. De fapt, ricotta nu e altceva decat urda noastra, o urda de vaca, ce are un gust mai putin pronuntat. Acesti cannelloni cu ricotta si spanac au fost prima mancarica de primavara pe care am pregatit-o anul acesta si sper ca odata cu aparitia frunzelor crude de spanac pe piata, iarna sa plece pentru cateva luni bune acolo de unde a venit. Revenind la reteta pe care v-o propun, daca aveti chef de o mancarica usoara si gustoasa in acelasi timp, destul de usor de facut si rapida, acesti cannelloni cu ricotta si spanac ar putea fi o foarte buna alegere. Nu e nevoie sa avem carne la fiecare masa ca sa ne simtim satisfacuti, nu? Daca totusi nu se poate fara friptura, puteti servi acesti cannelloni cu ricotta si spanac la primul fel, continuand cu o mancare cu carne ca fel principal.

cannelloni cu ricotta si spanac 1

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Cannelloni cu ricotta si spanac:

  • 18-24 bucati de paste cannelloni (depinde de apetitul mesenilor) – care se pot inlocui cu fasii de aluat de paste proaspat facut acasa
  • 500 de grame de frunze de spanac proaspat
  • 400 de grame de ricotta
  • 3 galbenusuri
  • 50 de grame de parmezan razuit
  • sos bechamel: 1 lingura de ulei de masline, 30 de grame de unt, 2 linguri de faina alba, 500 de ml. de lapte, 50 de grame de parmezan, sare, piper, nucsoara
  • in plus: piper, sare, nucsoara, 50 de grame de parmezan pentru presarat pe deasupra, unt pentru uns forma

Preparare Cannelloni cu ricotta si spanac:

1. Spanacul curatat cu grija si spalat se opareste 2 minute in apa clocotita, apoi se scurge bine de lichid si se toaca cu cutitul.

2. Intr-un castron se omogenizeaza ricotta, spanacul tocat, galbenusurile, 50 de grame de parmezan razuit, sare, piper si nucsoara rasa dupa gust (poza 1).

3. Cu aceasta compozitie se umplu pastele cannelloni sau, daca se foloseste aluatul de paste proaspat, se taie patrate cam de 10×10 cm., se pune cu lingurita umplutura si se lipesc marginile cu putin ou batut, suprapunandu-le (poza 2). Desigur, varianta rapida e cea cu paste cannelloni gata formate.

4. Se pregateste sosul din 1 lingura de ulei de masline, 30 de grame de unt, 2 linguri de faina, 500 de ml. de lapte fierbinte, sare, piper si nucsoara, conform indicatiilor de la reteta sos bechamel. (poza 3)

5. Se incorporeaza in sosul fierbinte 50 de grame de parmezan ras (poza 4).

6. Se unge bine o forma potrivita pentru cuptor cu unt. Se toarna sos cam de un deget, apoi se aseaza pastele umplute. Se acopera totul cu sos bechamel si se presara cu cele 50 de grame de parmezan ramase. (poza 5)

preparare cannelloni

Se dau cannelloni la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius timp de 20 de minute. In ultimele minute se poate activa functia grill, daca va place o suprafata mai rumena. Se lasa sa se tempereze in forma timp de 15-20 de minute inaintea servirii.

cannelloni cu spanac si ricotta 2 -1

Pofta buna!

Poate te intereseaza si reteta de cannelloni cu carne.

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

  • canelloni+1Cannelloni cu carne Zilele trecute am primit un cadou de la libris.ro, o carte cu titlul "Retete italienesti", dintr-o colectie […]
  • Salata de cartofi cu ridichiSalata de cartofi cu ridichi Salata de cartofi pe care v-o propun azi e plina de gust, se face repede si gratie ridichilor are si […]
  • spaghetti alla puttanesca, reteta de paste puttanescaSpaghetti alla puttanesca Pe limba lor de origine (italiana) spaghetti alla puttanesca, o  traducere exacta a acestui fel de mancare […]
  • lasagna 13Lasagna Lasagna (in italiana pronuntat lazania) este un fel de mancare italienesc, care contine straturi de paste […]
  • raviolliRaviolli facuti in casa Am primit in dar de la nasa mea Jenica o masina de facut paste italieneasca, unul dintre cele mai dragi mie […]
  • spaghetti all amatriciana, reteta spaghettiSpaghetti alla Matriciana Bineinteles, italienii sunt geniali cand e vorba despre paste. Zic geniali, pentru ca in Italia de obicei […]
  • piciPici – un fel de spaghetti mai groase, reteta de la scoala Lellei Dupa postarea anterioarei retete prezentate la "Scuola di cucina di Lella Cesari Ciampoli, unul dintre […]
  • spaghetti alla norma, spaghete a la normaSpaghete a la norma Spaghete a la norma, sau, pe limba lor de bastina, spaghetti alla norma. Suna destul de exotic denumirea […]
  • lasagna cu paste de casa1Lasagna cu foi de casa Sunt innebunita dupa lasagna, mi se pare una dintre cele mai gustoase si ingenioase retete culinare […]
  • galuste-gnocchi-de leurda 1Galuste de primavara, cu leurda Vine, vine primavara! De data asta nu mai e cale de-ntors, iarna trebuie sa-si adune cojoacele si sa plece […]

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. a zis

    Foarte bun. insa eu folosesc mai multe condimente italiene si putin vin rosu ca sa iasa delicioase si fragede. Ai mei sunt innebuniti dupa reteta asta. O recomand! :)

      • camelia a zis

        multumesc pentru raspuns. Dat fiind ca eram in plin proces de pregatire :) cand am postat intrebarea, am apucat sa le fierb 4 min, ca la reteta de cannelloni cu carne. au iesit foarte bune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *