Paste cu pui si varza de bruxelles

Autor:

De fiecare data cand veti vedea pe blog cate o reteta cu paste, sa stiti ca e o probabilitate destul de mare ca ori sa nu fi avut timp, ori chef sa gatesc ceva mai complicat.

In familia mea rar obisnuim sa mancam pastele ca in Italia, inaintea felului principal, de obicei le mancam… ca fel unic, ne ghiftuim cu pastele, mancam o inghetata sau un fruct si… sanatate la neamuri! (sau auguri, cum ar zice italienii).

De fapt, asta se intampla destul de des, pentru ca se intampla sa ne si placa pastele si pentru ca, oricat de pasionata as fi eu de gatit, timpul nu ma lasa prea des sa ma ”rasfat” ore intregi in spatiul meu preferat, adica bucataria. De altfel, daca farfuria e suficient de plina sau daca au mai ramas si pentru un supliment, eu zic ca o masa cu paste e de cele mai multe ori destul de satioasa.

Revenind la reteta cu paste de azi… da, astazi o public, insa cei care urmaresc cu atentie pagina de facebook cred ca isi amintesc prea bine ca asta a fost prima mancare pe care am gatit-o cand m-am intors din vacanta, deci chef de gatit… ioc! si iata cum se confirma afirmatia din prima fraza a articolului. Pofta de mancare aveam cu totii, insa, asa incat m-am straduit sa prezint mancarea asta in 25 de minute si am reusit. Mai mult, am reusit sa o incant pe fiica-mea, ceea ce nu e deloc usor, eheee!

paste cu pui si varza de bruxelles 1

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Paste cu pui si varza de bruxelles:

  • 400-500 de grame de paste scurte sau lungi, dupa cu preferati, eu as recomanda pentru reteta asta penne rigate, fusilli, farfalle, dar daca preferati pastele lungi, se poate si asa
  • 200 de grame de piept de pui
  • 200 de grame de varza de bruxelles taiata in sferturi si jumatati (se poate inlocui cu succes cu aceeasi cantitate de varza obisnuita, taiata ca pentru salata de varza)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mica tocata
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 150 de ml. de vin alb
  • 150 de grame de smantana lichida pentru gatit (12-15% grasime, nu e nevoie de mai mult)
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de busuioc uscat (sau proaspat)
  • 100 de grame de parmezan razuit
  • sare si piper

Preparare Paste cu pui si varza de bruxelles:

1.Se pune pe foc o oala mare cu apa (1 litri de apa la 100 de grame de paste) in care se adauga o lingura buna de sare.

2. Pieptul de pui se taie in fasii subtiri. Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare, incapatoare (ganditi-va sa fie atat de mare tigaia incat sa intre la final si pastele fierte in ea) si se adauga pieptul de pui, rumenindu-se rapid pe toate partile, 3-4 minute (poza 1). Imediat ce s-au rumenit usor, fasiile de piept de pui se scot intr-o farfurie si se pastreaza acoperite.

3. Se adauga in tigaie a 2-a lingura de ulei, ceapa si usturoiul (poza 2). Se adauga si 1 praf de sare, pentru ca ceapa sa lase lichid si sa se inmoaie.

4. Dupa ce ceapa se inmoaie, se adauga varza de bruxelles (sau fasiile de varza obisnuita). Se calesc pana ce incep sa se inmoaie (poza 3).

5. Se adauga pieptul de pui inapoi in tigaie (poza 4). Se toarna in tigaie vinul si smantana si se fierbe totul pe foc mic pana cand fasiile de piept de pui se fragezesc iar varza este moale si ea; daca se folosesc verzisoarele de bruxelles, ideal este sa isi pastreze putin din textura crocanta (sa nu fie terciuite).

6. Cand apa din oala clocoteste, se adauga pastele, toate deodata. Se fierb cu 1-2 minute mai putin decat este indicat pe ambalaj (daca scrie 9 minute, se scurg dupa 7 minute) iar in momentul scurgerii se pastreaza o cana buna (250 de ml.) din apa in care pastele au fiert.

7. Dupa ce varza si puiul din sos s-au inmuiat se condimenteaza cu sare, piper, oregano  si busuioc. Se adauga jumatate din parmezanul ras si se incorporeaza in sos (poza 5).

8. Pastele scurse de apa se adauga peste sos si se aduc in clocot, adaugandu-se treptat din apa in care au fiert pastele cat sa fie suficient lichid in care sa fiarba. Se amesteca si se fierb impreuna in clocote mici 2 minute.

preparare paste cu varza de bruxelles si pui

Se lasa pastele sa se racoreasca 4-5 minute, cat sa asezati masa, apoi se servesc pastele imediat, presarate cu parmezan.

penne cu varza de bruxelles si pui 1

Dupa gustul nostru, au fost absolut delicioase si foarte satioase. Pofta buna!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. Silviana a zis

    Recunosc ca la inceput am fost reticenta la combinatia aceasta dar am facut reteta pana la urma pentru ca aveam niste varza de bruxelles si sunt fan paste. A iesit o nebunie, o explozie de dulce, amarui, sarat, aromat de la parmezan. F bun, recomand! Multumesc draga Laura!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *