Limonada

Autor:

Pe caldurile astea, cand nu doar ca avem nevoie de mai multa hidratare, dar nici nu prea putem manca mare lucru, o reteta de limonada este mai mult decat binevenita, cred eu. Nu doar ca ne racoreste si ne hidrateaza, dar e si tonica, o adevarata binefacere. In plus, mi-am dat seama ca nu am postat niciun fel de reteta de bautura pe acest blog, consecinta fireasca a faptului ca in familia mea cea mai indragita bautura este apa plata. Reteta de limonada pe care o facem noi la nesfarsit si mai nou a devenit specialitatea sotului meu, este o reteta algeriana, foarte simpla, dar foarte gustoasa. Ne place tuturor, dar cel mai mare fan al acestei retete de limonada este totusi barbatul casei :P, drept pentru care a si tinut sa o pregateasca cu mana lui, consemnand, astfel, prima reteta facuta de el publicata pe blog :).

limonada, reteta de limonada

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 5 litri
Grad de dificultate: usor

Ingrediente limonada:

  • 500 de grame de lamai (sau limette, sau o combinatie intre cele doua)
  • 500 de grame de zahar
  • 5 litri de apa
  • optional: felii de lamaie sau limeta, frunze de menta

Preparare:

1. Apa si zaharul se pun pe foc intr-o oala incapatoare (dupa gust, se poate reduce cantitatea de zahar sau se poate inlocui cu aprox. 300 de grame de fructoza, gustul, insa, e perfect echilibrat asa cum e in reteta).

2. Se spala bine de tot lamaile, frecandu-le cu un burete, pana cand suprafata, la atingere, nu se mai simte ceruita.

3. Se decojesc lamaile cu un cutit sau cu un peeler numai de partea galbena, care se pastreaza deoparte (poza 1).

4. Partea alba a cojii de lamaie se indeparteaza si se arunca (poza 3).

5. Se pune coaja galbena a lamailor intr-un castron si deasupra aceluiasi castron se taie in bucati pulpa lamailor, ca sa nu se piarda nicio picatura de zeama (poza 4).

5. Dupa ce apa clocoteste si zaharul se dizolva complet, se adauga pulpa lamailor si coaja galbena in oala (poza 4).

6. Se tine pe foc 2-3 minute, pana cand apa da in clocot din nou, apoi se opreste focul (poza 5).

preparare limonada, reteta limonada

Se lasa sa se raceasca complet lichidul din vas, acoperit cu un capac, pana cand ajunge la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, limonada se filtreaza printr-o sita nu foarte fina, presand bine deasupra cojilor si pulpei de lamaie ca sa se stoarca bine, chiar daca o parte din pulpa va ajunge in vas (sau cu atat mai mult, mie imi place mult asta). Se raceste limonada la frigider inainte de servire. Se poate servi, dupa preferinta, cu felii de lamaie sau frunze de menta adaugate in pahar sau carafa.

limonada, reteta de limonada 2

Pff, m-am cam incalzit :). Ar merge-o limonada rece :P.

Print Friendly

au incercat aceasta reteta:

Ai incercat aceasta reteta! Incarca o poza cu ce ti-a iesit..

Pentru a putea incarca o poza trebuie sa fi logat.

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Lasa un comentariu

15 Comentarii la "Limonada"


Vizitator
PiicincuH Viorica
3 iulie, 2015

Acum am oprit focul :); abia astept sa se raceasca, sa o pun la frigider, ca apoi sa o savurez…sunt tare curioasa de cum a iesit…

Vizitator
Robert boss
13 iunie, 2015

Cea mai buna limonadă gustoasa si răcoritoare apropo este ușor de preparat

Vizitator
larcrik
24 mai, 2013

In sfarsit un gust de limonada adevarata!!! E drept ca numai din 2L am facut pentru ca nu aveam inceredere la inceput (par putine lamai si mult zahar). Asa ca eu am pus 2L apa, 2 lamai si 100 g zahar (am pus mai mult dupa ochi :D). A iesit f buna, echilibrata.

Vizitator
lauralaurentiu
29 mai, 2013

Ma bucur foarte mult, sa-ti fie de bine. Si eu am facut o portie saptamana trecuta, tare buna e :).

Vizitator
16 mai, 2013

super reteta ,am facut de citeva ori deja,iti multumesc pt ca impartasesti cu noi retetele tale

Vizitator
lauralaurentiu
16 mai, 2013

Ma bucur mult, Emilia, chiar trebuie sa ma apuc sa fac si eu o portie de limonada :).

Vizitator
maius
6 mai, 2013

super gustos :)