Mozzarella in carrozza

Autor:

Mozzarella in carrozza e un fel de sandwich italian, considerat la el acasa un „antipasto” traditional, a carui paternitate si-o disputa vreo doua-trei regiuni; pana la urma vorbim despre un fel de french toast cu umplutura, fireste, de mozzarella. Altfel spus, friganele umplute cu branza, deci nimic iesit din comun, ba chiar foarte simplu, dar fara-ndoiala dat naibii de gustos. Si de calorios, dar asta rezolvam servind minunatia la micul dejun, cand avem voie sa mancam mai consistent. Pe cand eram eu copil, mama buna imi facea deseori la micul dejun pita-n ou, sau „bundas kenyer” (friganele), cum o numim noi, datorita mostenirii austroungare. Ei bine, imaginati-va un bundas kenyer cu branza buna, moale, topita in interior… nebunie! Cred ca deja v-am convins, hai sa trecem deci la treaba, inainte sa se sfarseasca dimineata!

mozzarella in carozza 1sTimp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Mozzarella In Carrozza:

  • 8 felii de paine toast
  • 120-150 de grame de mozzarella
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri bune de faina
  • ulei pentru prajit

Preparare Mozzarella In Carrozza:

1. Pragatiti toate ingredientele la indemana: ulei pentru prajit, intr-o cantitate suficienta, ouale, faina, feliile de toast si mozzarella. Eu am folosit mozzarella de casa pe care am scurs-o bine de zer si am tamponat-o cu servete de bucatarie sa se zvante bine.

mozzarella in carrozza ingrediente

2. Taiati marginile feliilor de toast, apoi impartiti pe 4 dintre ele mozzarella taiata felii (poza 1).

3. Bateti ouale cu furculita, intr-o farfurie adanca, cu 1 praf de sare (poza 2). Trebuie sa fie batute bine ouale, pana cand se lichefiaza si incep sa faca un pic de spuma la suprafata.

4. Intr-o tigaie de marime potrivita turnati ulei (de floarea soarelui, de rapita) cam de 3-4 cm. adancime si puneti-o pe foc sa se incinga.

5. Pregatiti pe o farfurie faina, pastrand farfuria cu ouale bine batute la indemana (poza 3).

6. Acoperiti feliile de paine pe care ati asezat  mozzarella cu celelalte si treceti sandwich-ul astfel format prin faina, pe ambele parti, insistand asupra marginilor (poza 4).

7. Dati sandwich-ul infainat prin ou batut, pe ambele parti si insistati asupra marginilor.

8. Repetati pasii 6 si 7, tavalind din nou sandwich-ul prin faina si din nou prin ou.

mozzarella in carrozza preparare 1

9. Dupa ce ati dat sandwich-ul prin ou a doua oara, il scurgeti usor, cu mare atentie sa nu se desfaca marginile, si il asezati (cu grija, sa nu va ardeti) direct in uleiul incins din tigaie.

mozzarella in carrozza preparare 2

10. Se prajesc sandwich-urile cateva minute pe ambele parti, cat sa devina rumen-aurii.

mozzarella in carrozza preparare 3

Se scot pe servetele de bucatarie din hartie absorbanta, ca sa se dreneze bine de ulei, apoi se servesc imediat, calde. Sunt minunate simple, cu o salata dupa plac sau, ce sa va mai spun, sotului meu ii plac cu gem de prune :P !

mozzarella in carrozza 2

Pofta buna si-o zi frumoasa, plina de energie!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. Teodora a zis

    Trebe sa fie tare bun. Interesant ca se baga si-n faina,
    devine totul mai “bundos”.

    Io fac ceva similar: tai feliile de pita in doua sa nu fie
    asa mari, dar las coaja. Apoi pun felii
    de cascaval (branza), salam (sunca, muschiulet, orice) si castraveciori acri
    taiati felii. Apoi inmoi sandwich-ul in ou batut bine cu putina sare si piper
    si il prajesc. Cascavalul se inmoaie la caldura. Inchipuie-ti ce fain s-ar intende
    mozzarella cand mananci din pita.

    In weekend am sa incerc ciulamaua, prea arata bine.

    O zi buna cu sanatate.

    • lauralaurentiu a zis

      Ohooo, al tau e inca si mai „imbunatatit” :))! Foarte bine, cica vom fi mult mai sanatosi daca mancam si legume, asa ca ne salveaza castravetii murati :). Sa fii sanatoasa si tu, sigur nu o sa ne cauzeze nimic un mic dejun copios! ;))

  2. Myreluta a zis

    Imi cer scuze doamna Laura pt. neatentie ca vam cerut cum se face mozzarella in casa Dar am descoperit ca o aveti deja pe blog Va multumesc si va urez multa sanatate sunteti o scumpa felicitari din suflet pt tot ce faceti.

    • lauralaurentiu a zis

      Ma bucur ca iti place blogul, asa cum ma bucur si ca ai descoperit fara niciun ajutor reteta de mozzarella de casa. :) Inseamna ca blogul e bine structurat. Te mai astept cu mult drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *