Cautare in site
x inchide
oua benedict, reteta oua benedict pt. micul dejun, eggs benedict

Oua Benedict

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 24.03.2012
4.4
(31)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.4 / 5. Voturi 31

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

60 comentarii la Oua Benedict

  1. vvanessa2394@gmail.com spune:

    Foarte foarte obositor de citit si inteles. Am citit de doua ori ca sa inteleg exact cum se fac ouale. Prea multe povesti care nu sunt necesare,text prea lung… pt sosul olandez trebuie deschisa alta pagina, va sugerez sa va schimbati modul de a prezenta retetele pt ca faceti oamenii sa-si piarda timpul degeaba.Plus nici site-ul nu e foarte placut vizual ;)

    • Sosul olandez se folosește la mai multe preparate, nu doar la ouăle benedict, așa că e cum nu se poate mai firesc să aibă o pagină dedicată. Regret că experiența nu a fost pe placul dumneavoastră, dar aici este, totuși, blogul meu personal, e structurat ca să-mi placă în primul rând mie. Cu tot regretul, așadar, nu vă pot ajuta altfel decât să vă sugerez să căutați alte site-uri care să fie pe înțelesul dumneavoastră și care să vă fie și plăcute vizual. O zi minunată!

  2. Alexandra spune:

    Apreciem ca ati vrut sa faceti o mica introducere cu referinte istorice fata de Regatul Unit, insa ouale benedict sunt o inventie Americana ce s a descoperit la New York.

    • Nu am vrut să fac o mică introducere cu referine istorice față de Regatul Unit, ci chiar așa au stat lucrurile, fata noastră, pe vremea aia, era elevă la liceu și se pregătea pentru examenul Cambridge iar bărbatu-meu ”întreținea atmosfera” cu poante, în stilul personal. De alfel, hai să revedem textul:

      1. ”ce au mai dat englezii bun lumii acesteia in afara de limba engleza si de Shakespeare”
      2. ”Dupa ce am pus pe lista Statele Unite, apoi o sumedenie de autori, oameni de stiinta si artisti am trecut la de-ale gurii :P. Aceste oua benedict le-am pus in fruntea listei si de la acea conversatie, foarte amuzanta de altfel, barbatului nu i-a mai tacut gura, in fiecare zi asteptand acel mic dejun la care va putea manca oua benedict (care de fapt sunt americane)

      De la publicarea acestui articol a trecut atâta vreme că fiică-mea a ajuns medic. Ouă benedict am mai mâncat de câteva ori, apoi le-am abandonat, părându-ni-se cam prea grase pentru stilul nostru alimentar.

  3. ina spune:

    MULTUMESC PT RETETA

    CEAPA CIORII NU E CEAPA VERDE,E ALTCEVA

  4. 1st spune:

    Premiera pentru mine…nu regret nimic :) Foarte buna reteta

  5. plioti nicoletta manuela spune:

    chiar nu stiu de ce nu am facut pana acum! sigur fac in weekend!

  6. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  7. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  8. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  9. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  10. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  11. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  12. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  13. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  14. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  15. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  16. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  17. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  18. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  19. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  20. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  21. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  22. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  23. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  24. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  25. Mihai Duca spune:

    foarte buna reteta, cele mai bune mancate , problema mea este alta….. De ce dupa ce am luat sosul vienez dupa abur ( avea consistenta ca de mayoneza de casa) , retata urmata intocmai, sosul s-a branzit ?

  26. Dana spune:

    astazi fiind zi de sarbatoare..m-am gandit sa pregatesc ceva special pentru brunch si mi-au cazut ochii pe reteta ta de oua benedict. mai facusem o data acasa acum ceva ani.. interesant dar nu senzational.. si cred ca am luat o data la un breakfast la un hotel undeva prin lume, unde, daca-mi amintesc bine, costa undeva la 20 de euro portia, si azi am inteles de ce. astazi am facut dupa reteta ta, dupa ce mi-a trecut socul cu briosele pe care nu aveam timp sa le pregatesc pentru ca urlau ai mei de foame, asa ca am ales sa le inlocuiesc cu jumatati de chifla prajite pe gratar. dar restul retetei am respectat-o cu sfintenie. uau…. a rezultat ceva divin! nu prea m-am descurcat cu adunatul albusului in apa… si in final a rezultat o tona de boluri de spalat:))) dar a meritat fiecare penny, cum se zice. sincer, dupa un „sendvis” din acela eram toti ghiftuiti, doua-s exces.. dar nu ne-am lasat. nu-mi imaginez cat de „mai bun” poate fi cu briose, incerc data viitoare. multumesc pentru o dimineata tarzie minunata!

    • Dana spune:

      m-am luat cu lacomia si nu m-am gandit sa fac si poze. promit data viitoare

    • lauralaurentiu spune:

      Dana draga, ma bucur mult ca experienta (chiar asa cu multe boluri de spalat) a fost pana la urma placuta si v-a placut. Nici eu nu am reusit mai mult de una bucata, spre bucuria sotului care a sters de pe fata farfuriei mele chiar si ultimele urme de colesterol :)). Cu briose… e si mai indestulator, ca sa zic asa, mai si alea unt, oua… e chiar ok cu paine prajita. Eu am facut cu briosele ca sa pot ilustra reteta completa si briosele sunt foarte bune, nu pot zice nu, dar eu le prefer cu… gem :)). Sa va fie d ebine si asa cum ai promis, data viitoare te astept si cu poze!

      2013/1/6 Disqus

  27. Tales spune:

    Si cate calorii au??? Toata reteta cuprinde numai ingediente prajite…brr…nu mai manac oua bennedict…

  28. Daniel Dobre spune:

    Cel mai bine e ca, inainte de a pune ouale in oala cu apa sa faci un „vartej” cu o lingura sa ramana ouale in mijloc….

  29. emma spune:

    Le-am incercat sunt foarte bune,am facut un mic dejun delicios datorita dumneavostra.

  30. Danmendrea spune:

    am vrut sa-mi rasfat sotia si am pregatit micul dejun.Foarte bun!..si sotia l-a apreciat.multumesc pt.reteta

  31. deja am apa in gura maine dimineata asta vom versi la micul dejun

  32. Roxana spune:

    Delicioase! :)
    Abia astept sa repet experienta!

  33. Maria Cristina Pop spune:

    Acum ma apuc de gatit

  34. Rm spune:

    Tocmai le-am savurat, sunt delicioase! Le recomand!

  35. Rm spune:

    Tocmai le-am savurat, sunt delicioase! Le recomand!

  36. Razvan Roman spune:

    Maine dimineata le fac. Asta voi servi la micul dejun. Multumesc pentru reteta si te voi anunta cum au iesit !

  37. Fab Chef spune:

    De mult vreau sa fac si eu. Ma intimideaza sosul olandez dar pana la urma trebuie sa-mi fac curaj. Superbe fotografiile.

    • lauralaurentiu spune:

      Multumesc mult. Daca am avea un dispozitiv special pentru bain marie, sosul olandez ar fi joaca de copii (kenwood are pe ultima generatie de roboti), dar merge facut si asa, traditional.

    • Dana spune:

      si pe mine m-a complexat, e foarte simplu in realitate, totul e sa gasesti doua recipiente potrivite ca textura si ca dimensiune, cum arata si in poze

  38. Cornel Mitrut spune:

    WOW… absolut delicios

  39. Arbanasimaria spune:

    M-ati omorat de tot. Pe toate le stiti sunt mandra ca sunteti banateanca de-a mea. Va doresc mult succes in continuare

    Maria

  40. Hapleablog spune:

    Wow cat de bine arata!!!

  41. Bianca spune:

    Doamne ce bine arata!!! Mi-ai facut pofta Laura si sunt la regim:))
    Weekend minunat!!!
    Pupici

  42. Alina_paduraru14 spune:

    ce bunatate…as sacrifica o zi de dieta pentru asa minunatii :D

  43. Sanda T. spune:

    Oooh da, oua benedict – una din slabiciunile mele! Inca nu am facut pancakes dar oua benedict am facut de nenumarate ori, imi plac teribil de mult. Le voi face din nou curand, multumesc ca mi-ai amintit de ele.

  44. mandala spune:

    Am sa le incerc sint atat de apetisante!

  45. Raluca spune:

    Ce bine arata!
    Trebuie sa le incerc si eu!

  46. Emily Recipe spune:

    un mic dejun delicios :* 
    O zi minunata draga mea! Weekend  placut! 

  47. FLORY spune:

    Mereu am admirat reteta dar n-am reusit s-o prepar pana acum,cred ca ar fi timpul,arata minunat si cu siguranta este un mic dejun delicios si hranitor.Pupici si week-end minunat!

  48. alina codrean spune:

    Micul dejun perfect!
    De foarte mult timp am spus si eu ca voi face aceasta reteta si tot am sarit peste ea…acum o trec mai aproape de inceput listei „to do” !
    O reteta  foarte reusita!