Cautare in site
x inchide

Paste – taitei – de casa de post

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 09.03.2012
5
(5)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

5 / 5. Voturi 5

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

25 comentarii la Paste – taitei – de casa de post

  1. Alina spune:

    Imi place reteta.Multumesc pt postare.De mult caut aceasta reteta.

  2. Rozi spune:

    Mulțumesc acum pentru toată munca ta, timpul și efortul de a ne împărtăși cunoștințele tale! Eu, nepriceputa :), apreciez orice mic detaliu din descrierile tale, să știi că nu muncești in zadar!
    În legătură cu această rețetă – te rog să-mi spui dacă pot pregăti o cantitate mai mare, să las tăiețeii să se usuce și să-i folosesc altădată. Numai bine!

  3. Florin Bodin spune:

    Ce înseamnă 1 praf de sare ? Adică cât să macin ?

  4. Guest spune:

    Ce însemnă „1 praf de sare” câtă sare să macin ?

  5. Nico spune:

    se pot utiliza 150 de gr de faina neagra? Eu nu vreau sa folosesc faina alba caci nu este sanatoasa.

    • lauralaurentiu spune:

      Asa numita faina neagra este faina alba colorata cu extract de malt, daca tu crezi ca e mai sanatoasa e alegerea ta :). Incearca, dar nu garantez pentru reusita daca nu se respecta ingredientele cerute. Nu uita ca dieta mediteraneana, bogata in paste din faina alba de grau, este considerata una dintre cele mai sanatoase de pe planeta.

      • Florin Bodin spune:

        Nu este făină albă colorată deloc, ci este fie tărâţe de grâu măcinată fin cu un aparat pentru cafea sau zahăr, şi apoi cernută. Sau este făină din alt gen de cereale cum este secara. La arad se vinde tărâţele de la moară cam cu 1,2 Ron. Făina albă colorată, nu este făcină albă ci când se fac chifle negre sau alte produse, se pune caramel sau un alt colorant alimentar ceva mai dăunător diabeticilor decât glutenul din făina albă, care nu se găseşte în făina neagră din tărâţe măcinate din nou.

      • Olga spune:

        Eu personal am lucrat intr_o patiserie, si din acelasi aluat alb se faceau briosele integrale, puneau o mîna de seminte si putina cacao pentru culoare

      • Laura Laurentiu spune:

        Din aluatul de tăiței :)?

  6. Timea spune:

    vreau si eu paste de casa! :)

  7. Ioana Nagy spune:

    Minunate sunt pastele tale, acum multi ani bunica facea taietei de post taiati cu mana dintr-o „patura”. Bineninteles ca nu erau nici cu ulei de masline si nici cu grau dur. Mie imi place si masina ta e una sofiticata? Cand cumperi asa ceva de ce trebuie sa tii cont? Mersi mult si pentru linkul cu graul dur! 

  8. FLORY spune:

    Arata impecabil si sunt sigura ca sunt minunate pastele tale,faina de grau face toata treaba.Felicitari si pupici!

  9. Lavinia spune:

    salut! sunt incredibile retetele tale. spune-mi te rog ce inseamna faina dura s-au macar unde o gasesc?

    • lauralaurentiu spune:

      Lavinia draga, eu cumpar faina asta de ani de zile din Serbia sau Ungaria, graul dur este o planta de grau hibrid, tetrapoid, adica patru randuri de boabe pe spic din care rezulta o faina galbuie, de calitate, folosita la fabricarea pastelor (de aici culoarea galbena a pastelor italiene) si a produselor de panificatie. Pastele facute in casa ies minunat cu aceasta faina. De fapt, aceasta faina da calitatea pastelor. Am vrut neaparat sa vin cu un raspuns care sa te ajute, asa ca am rascolit interenetul si am gasit urmatorul produs la vanzare (se poate comanda online):

      http://www.greendays-bio.ro/produse-bio/alimente-de-baza-bio/bio-faina-integrala-din-grau-dur-1-kg.htm
      Daca e identic cu ceea ce folosesc eu sau nu, nu stiu. Daca o comanzi si incerci pastele, da-mi de stire.

      • dimi spune:

        sunteti tare mai ales cu masina de taietei ce amuzant da aveti dreptate postul pastelui si maiales ca in spania nu pre gasesti taietei fara oua acuma ramine de vazut sa gasesc faina de vedeti ca este asemanator cred ca ,,duro,, acesta se porta pe inteaga europa eu drept sa va spun nu stiam cei acia ma uitam la taietai lor si asa pune la ingrediente orcum va multumim pentru efort si tinetio tot asa ,O SAPTAMINA BUNA.

      • Victoria Greuel spune:

        Draga Laura,

        minunate arata pastele tale, ca orice reteta de la tine.
        Toate retetele pe care le-am dat „chip” ;-) au rezsit de minune si pot spune ca se poate da garantie de reusita :-)

        A-si avea o intrebare f. importanta: stie cineva
        cum se numeste faina de griu dur in Germania?

        Doresc la toti sanatete si fericire :-)

        Victoria

      • lauralaurentiu spune:

        Hartweizen.

        2012/5/25 Disqus

  10. Adar386 spune:

    EXCEPTIONAL !!! Laura, ma inclin in fata ta … in fata talentului tau … esti o artista din toate punctele de vedere. Ai facut un om sa stea cu gura cascata in fata unei retete de taitei, timp de 10 minute …  Iti multumesc ca existi! 

    • lauralaurentiu spune:

       Multumesc din suflet, draga mea, uf, ce tare m-ai laudat, simt ca m-am imbujorat :))! Reteta in sine nu e cine stie ce, ponturile, in schimb, sunt esentiale. :)