Salata cu branza de capra

Autor:

Salata cu branza de capra mi se pare potrivita pentru un inceput de saptamana in care mi-am propus sa mananac mai usurel. Am eu o banuiala ca multi dintre cititorii mei si-au propus acelasi lucru si in acelasi timp stiu cat de greu e sa respecti astfel de hotarari (pentru ca mi le-am incalcat eu insami de atatea ori). Ei bine, salata cu branza de capra pe care v-o propun azi e unul dintre acele feluri usoare si sanatoase, dar atat de gustoase, incat nimeni nu se va simti pedepsit si frustrat chiar daca la un pranz nu are nimic altceva decat aceasta salata. In acelasi timp, daca portiile sunt ceva mai mici, salata cu branza de capra este atat de eleganta si cu un gust atat de placut incat merge de minune ca antreu la o petrecere.

salata cu branza de capra-1

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 2
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Salata Cu Branza De Capra:

  • 200 de grame de branza de capra (un baton)
  • 100 de grame de caise deshidratate
  • 1 lamaie
  • 2-3 lingurite de miere de albine
  • 2 pere medii-mici
  • 12 boabe de struguri
  • 2 linguri de samburi de dovleac decojiti + 1 lingura de pinoli (puteti sa inlocuiti alegerea mea cu orice fel de seminte sau nuci: nuca tocata mare, seminte de susan, de mac etc)
  • 100 de grame de frunze de salata (eu am folosit batavia, merge foarte bine salata verde rupta in bucatele, baby spanac, eisberg etc sau un amestec de tot felul de frunze petnru salata)
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • sare si piper

Preparare Salata Cu Branza De Capra:

1. Jumatate din caisele deshidratate se taie in bucati si se pun la inmuiat in apa rece cat sa le acopere. Restul caiselor se taie bucatele si se pastreaza deoparte.

2. Se porneste cuptorul si se seteaza la 190 de grade Celsius.

3. Se incinge pe foc o tigaie curata si uscata in care se rumenesc timp de 2 minute samburii de dovleac si pinoli (sau semintele pe care le preferati), amestecand frecvent. Dupa ce s-au rumenit usor, se lasa sa se raceasca, se pastreaza aproximativ o lingurita deoparte iar restul de samburi se toaca mare cu un cutit.

preparare salata cu branza de capra si seminte de dovleac
4. Perele se decojesc, se scobeste casuta semintelor si se taie in rondele subtiri, care se pun intr-un castronel si se stropesc cu 1 lingura de zeama de lamaie, sa nu se oxideze. Strugurii se spala, se taie in doua fiecare bob si se scot samburii.

5. Branza de capra se portioneaza in 6 bucati egale (cate 3 bucati/portie).

branza de capra
6. Se incalzesc usor 2 lingurite de miere si fiecare bucata de branza de capra se da prin mierea topita, apoi prin amestecul de samburi prajiti si tocati.

salata cu branza de capra preparare 1
7. Caisele deshidratate impreuna cu apa in care s-au inmuiat, 2-3 linguri de zeama de lamaie si 1 lingurita de miere de albine se dau la blender pana se obtine un sos fin, care se mai dilueaza cu apa rece pana cand are o consistenta ca de ketchup.

sos de caise - salata cu branza de capra
8. Bucatile de branza de capra imbracate in samburi se aseaza intr-o tavita, pe hartie de copt, si se dau la cuptorul deja incins la 190 de grade Celsius pentru 3-4 minute, cat sa se inmoaie branza si sa prinda pe ici colo urme de rumen. Atentie, stati cu ochii pe ele, samburii oleaginosi se ard usor si si branza se poate topi si curge, daca e uitata la cuptor.

salata cu branza de capra preparare 2
9. In cele 3 minute cat sta branza la cuptor, perele si strugurii se pun intr-un castron peste frunzele de salata, se adauga caisele deshidratate taiate bucatele si se asezoneaza dupa gust cu zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper, amestecandu-se salata.

 salata-cu-branza-de-capra-preparare-3.jpg
10. In farfurii se pune la baza cate 1 lingura generoasa din sosul de caise apoi se imparte salata in mod egal, incercand sa o asezam cu volum (intr-o gramajoara cat mai inalta). Se pun deasupra cate 3 bucati de branza de capra fierbinte, imediat ce se scot din cuptor, restul de sos de caise se imparte pe marginea farfuriei, din loc in loc si se presara fiecare portie cu samburii rumeniti pastrati. Gata de servit!

salata cu branza de capra-2
Eu atat am avut de spus pentru azi, va mai spun doar pofta bun. Sper sa va faceti timp sa incercati reteta, pe langa faptul ca e nemaipomenit de gustoasa, salata aceasta este si foarte aspectuoasa si frumos colorata, asa cum mi s-a parut si reteta inscrisa in concursul in desfasurare pe bonduelle.ro, Amestec 4 season cu piure de dovleac si piure de brocoli, o incantare pentru ochi si fara indoiala foarte sanatoasa.

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. Alexandra a zis

    Superba combinatia si foarte eleganta, multumesc mult pentru recomandare. Apreciez si faptul ca se pregateste foarte repede, probabil ca eu ma voi impiedica vreo jumatate de ora prin bucatarie, nu cred sa o dau gata in 13 minute, dar oricum, nu pare un efort prea mare. :)

    • lauralaurentiu a zis

      Ma bucur mult ca iti este pe plac salata, Alexandra. Intr-adevar, as zice ca e de departe una dintre cele mai bune salate din cate am facut vreodata. Te astept cu vesti bune si sa stii ca daca respecti intocmai pasii recomandati in reteta, nu ar trebui sa dureze cu mult mai mult timpul de preparare decat la mine :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *