Salata cu piept de pui

Autor: Laura Laurentiu

Va-ntrebati, probabil, ce-am patit de-am dat-o pe salate… nu mare lucru, decat ca ma cam strang blugii si macar cateodata, o salata cu legume proaspete dar si c-un pic de carnita (ca nu se poate altfel) n-are ce strica. Cu siguranta ca multi dintre cei care ma citesc au propria reteta de salata cu piept de pui, insa cu tot dragul v-o ofer si pe-a mea. Salata mea cu piept de pui poate va oferi vreodata cuiva inspiratiune… asa, pentru un brunch cu putine calorii, ca despre gust, dau asigurari ca nu va avea nimeni a se plange.

Salata cu piept de pui

Ingrediente:(pentru 3-4 persoane)

  • 250 de grame de salata verde sau asortata dupa preferinta fiecaruia (radicchio, ruccola, iceberg etc.)
  • 300 de grame de piept de pui
  • 150 de grame de morcov ras
  • 150 de grame de telina rasa
  • 150 de grame de mar ras
  • 1 lamaie
  • 40 de ml. de ulei de masline extravirgin
  • 50 -60 de ml. de iaurt
  • 50 de grame de parmezan razuit
  • 1 catel de usturoi
  • cateva rosioare cherry (sau o rosie mare taiata in felii)
  • optional: felii de toast sau crutoane, parmezan razuit pentru presarat
  • sare si piper dupa gust

Peparare:

Cele trei felii de piept de pui pentru cei trei meseni, pregatite ca pentru snitel se pot vedea mai jos; sotul si domnisoara au vrut snitel, asa ca pe-ale lor le-am tavalit in faina, ou si pesmet si le-am prajit, iar felia mea a fost pregatita la aburi.

Preparare Salata cu piept de pui 1

Marul, telina si morcovul ras se amesteca cu zeama de la 1/2 de lamaie.

Preparare Salata cu piept de pui 2

Se adauga peste legumele rase iaurtul si daca se doreste un strop de sare si se amesteca bine.

Se pragateste un dressing mixand la robot usturoiul, parmezanul razuit si uleiul de masline; dupa ce se omogenizeaza bine, devenind ca o pasta, se dilueaza cu zeama de lamaie ramasa (o jumatate).

Se impart verdeturile rupte in bucati in boluri potrivite pentru salata si se stropesc cu jumatate din dressingul cu parmezan si usturoi.

Preparare Salata cu piept de pui 3

Deasupra de verdeturi se aseaza un strat din radacinoasele razuite, impartind in mod egal intre cele 3 boluri. Se pune deasupra pieptul de pui (gatit dupa cum va place, ori fiert, ori fript, ori snitel) taiat in felii si rosioarele si se stropeste cu dressingul ramas. Cam atat! Dupa preferinta, se poate manca salata cu felii de toast prajite.

Mai jos, salatele sotului si fiica-mi, cele cu snitel:

Preparare Salata cu piept de pui 4

Se pregateste foarte rapid si e chiar gustoasa.

Print Friendly

Lasa un comentariu

14 Comentarii la "Salata cu piept de pui"


Vizitator
tamara horvath
11 mai, 2013

iubito nu stiu de ce imi inspiri atata incredere,poate pt ca am testat destule retete de-ale mariei tale ,da salata asta face cat toate salatele lui R.Ramsay la un loc asta fiindca asa pare de ok; te admir in continuare.

Vizitator
Monica
11 mai, 2013

Varianta a salatei Cezar. Super buna. Niciodata nu imi iese la fel, de aceea nu ne plictisim de ea.

Vizitator
maria barna
27 aprilie, 2013

faina reteta

mult succes

Vizitator
Agripina
26 mai, 2012

Am mancat zilele trecute acest preparat, m-a cucerit. este extraordinar! Multumim pentru reteta, am sa o incer si acasa. :D

Vizitator
Mary
10 februarie, 2012

A facut si eu o salata din asta, dar ce este aici arata foarte bine.