Salata de linte verde cu cruditati

Autor:

De ce o salata de linte?

Va sa zica, s-au incheiat si Sarbatorile… sau nu, eu urmeaza sa le iau de la inceput peste doar cateva zile, incepand cu Craciunul sarbesc. Ei bine, in acest rastimp mi-am propus sa ma pregatesc cum se cuvine pentru inca o tura de friptane si prajituri (si ale soacra-mii, credeti-ma, sunt si mai multe dar si mai consistente decat ale mele). In ce consta „pregatirea”? Uite, pentru cateva zile vom renunta la alimentele bogate in calorii si vom incerca sa mancam cat mai multe cruditati.

Salata de linte pe care am pregatit-o ieri e perfecta pentru „programul” nostru: contine multe legume crude, lintea insasi fiind fiarta, bineinteles, dar foarte bogata in fibre si antioxidanti. Ne-am simtit foarte bine dupa ce am mancat salata asta si in plus a fost foarte gustoasa, de aceea v-o recomand din toata inima.

salata de linte-2Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4
Grad de dificultate: redusa

 Ingrediente Salata De Linte Cu Cruditati:

  • 250 de grame de linte verde
  • 1 foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1-2 kiwi (in functie de marime)
  • 1-2 morcovi
  • 4-6 ridichi rosii
  • 1-2 tije de telina (apio)
  • boabele rosii din 1/2 de rodie
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 lingurite de mustar dijon
  • 1 lingura de otet de vin rosu de buna calitate
  • sare si piper

Preparare Salata De Linte Cu Cruditati:

1. Lintea se spala bine sub jet de apa rece, intr-o strecuratoare. Se pune la fiert in apa rece si cand fierbe in clocot, se scurge toata apa si se limpezeste bine cu apa rece. Se pune din nou intr-o cratita cu 1 litru de apa rece, 2 catei de usturoi intregi, 1 lingurita rasa de sare si o frunza de dafin.

preparare salata de linte 12. Lintea va fierbe in 20-25 de minute, timp in care se curata si se rad morcovii, se curata si se taie rondele ceapa, se scobesc semintele din rodie, se curata si se feliaza kiwi si ridichile, se toaca in cubulete marunte tija de apio, se toaca marisor patrunjelul verde.

preparare salata de linte 23. Dupa ce lintea se inmoaie, se scurge de apa in strecuratoare si se limpezeste scurt cu apa rece. Se pune intr-un castron lintea si se adauga toate cruditatile pregatite, pastrandu-se 1/2 din rodie si din patrunjel pentru presarat la final. Se adauga mustarul, sare si piper dupa gust si otetul (puteti fi creativi si sa adaugati un otet aromat, unul cu zmeura – de exemplu – cred ca ar da o nota foarte eleganta acestei salate). Se omogenizeaza salata, se gusta si daca e nevoie se mai adauga sare si piper.

preparare salata de linte 34. Se presara cu boabele de rodie si patrunjelul pastrate si se degusta imediat. Ar merge si ceva branza sfaramata pe deasupra, dar, dupa parerea mea nu a fost nevoie, e o mancare completa si chiar satioasa.

salata de linte 1

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Comentarii

  1. daniel a zis

    Interesanta combinatia! Chiar ma gandesc sa incerc si eu cu toate ca sunt adeptul ideii de a nu fierbe usturoi ul, personal considerand usturoiu l si ceapa plante minune iar prin fierbere pierd multe proprietati!

    • lauralaurentiu a zis

      Usturoiul da o aroma placuta lintei, chiar daca nu e pregnanta. L-am introdus in combinatie pentru un pic de gust, nu pentru proprietatile curative. :) Oricum, e o salata placuta si eu sigur o sa o mai fac. In loc kiwi merg foarte bine segmente de portocala sau de grapefruit, se pot adauga castraveti, ardei gras etc. E adaptabila si gustoasa.

  2. berzelius a zis

    Astea sunt bucate traditionale romanesti! Lintea cu kiwi si rodie a fost mancarea nationala a romanului pana au importat astia cucuruzul si fasolea din America!As mai vrea, daca este posibil,sa postati si varianta cu fructul pasiunii, papaya si hrisca.Este o mancare de pe timpul lui Burebista,dacii o foloseau dupa betia de Halloween in loc de zeama de varza!

    • lauralaurentiu a zis

      Asa, si ar trebui sa mâncăm ca pe vremea lui Burebista sau sa nu mai iesim din barabule? Pardon, si astea au venit din America. Ceva mai neaos… gen carnati.
      Pe 04.01.2015 11:36, „Disqus” a scris:

      • lauralaurentiu a zis

        O sa trec peste faptul ca esti un badaran (elegant spus) si ca de fapt nu meriti un raspuns. O sa-ti spun: mama-mea nu m-a hranit, desi ar fi vrut, dar n-avea de unde. Dar eu am si pe fiica-mea o hranesc cu rodii, kiwi, sparanghel, anghinare, topinambur, brocoli si orice cu orice trufandale voi gasi de cumparat sau voi cultiva in gradina proprie. Nu te osteni sa raspunzi, esti un troll facator de nimic si vei fi tratat cu ban, asa cum ai fi meritat de la primul comentariu

      • lateo a zis

        Laura-unui marlan nici macar nu trebuie sa ii raspunzi-a scris asa,doar sa te enerveze,sa te faca sa ai o reactie..oameni de joasa speta.Eu de exemplu nu mananc carne,si nu sunt neaparat de acord cu punctul tau de vedere asupra consumului de carne si indiferenta afisata fata de ceea ce se intampla in abatoare si in general cu animalele crescute industrial.Ceea ce nu ma opreste sa nu admir felul cum este structurat blogul tau, sa iti citesc cu placere retetele de prajituri,cele vegetariene sau de aluaturi…
        Bravo Laura!!Keep it up si un 2015 plin de impliniri iiti doresc!!

        PS:berzelius e si agramat pe deasupra,hahahahaaaaa…

    • lauralaurentiu a zis

      Iar domnia ta la propria mama a mancat numai bucate neaose, de la descalecatul intailor voievozi, consemnate ab initio prin scrijelirea seilor de piele iar apoi trecute pe curat in intaile letopisete. De exemplu: ciulama, sarmale, bors, ghiudem… sa mai zic?

      • nagaqueen a zis

        superb ia-i zis-o :) da-l naibii, facea si ei el umbra site-ului, credea ca e senzational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *