Salata de raci

Autor:

V-am promis nu demult, atunci cand v-am povestit cum se pregatesc racii, ca voi reveni si cu retete cu raci. Iata ca nu v-am lasat sa asteptati prea mult si azi va ofer o reteta de salata de raci, usor de facut, rapida, cu aspect festiv dar mai ales delicioasa. Ce-mi place cel mai mult la salata asta este ca am folosit aproape 100% ingrediente romanesti: rosii proaspete de gradina, telina, ceapa rosie, maioneza dintr-un ou proaspat de la Cenei si bineinteles racii suculenti proveniti dintr-un lac din Romania. Doar cateva picaturi de vodka finlandeza au vorbit alta limba, dar de ele ne putem si lipsi, pana la urma :).

salata de raci-1 Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Salata De Raci:

  • carnea de la 24 de raci fierti (coada si clestii)
  • 1 salata verde mica, de preferinta creata
  • 350 de grame de rosii (3 rosii medii, 2 mai mari)
  • 1 ceapa rosie mica (60-70 de grame)
  • 2 tulpini de telina
  • 1/2 de legatura de patrunjel
  • 2 linguri de maioneza
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 1 lingurita de mustar picant
  • 1 lingura de ketchup
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 2 linguri de vodka (optional)
  • sare si piper

 Preparare Salata De Raci:

1. Rosiile se cresteaza usor (doar coaja) si se oparesc 30 de secunde in apa clocotita, apoi se trec imediat intr-un vas cu apa rece. Se decojesc usor de pielita si se indeparteaza miezul cu seminte, taindu-se in bucati potrivite pentru o imbucatura.

preparare salata de raci 12. Se spala bine salata si se zvanta cu servetele de bucatarie absorbante, apoi se rupe in bucatele. Pulpa rosiilor se pune intr-un castron impreuna cu tulpina de telina taiata felii fine si 1/2 din ceapa rosie tocata. Maioneza, ketchupul, mustarul, patrunjelul verde tocat fin, nucsoara, restul de ceapa rosie, 2 linguri de vodka (optional), sare, piper si zeama de lamaie dupa gust se amesteca omogen intr-un castronel, pregatindu-se un dressing racoros, cu gust picant si placut.

preparare salata de raci 23. Jumatate din dressing se amesteca omogen cu rosiile, telina si ceapa rosie.preparare salata de raci 34. Se trece la asamblarea salatei, care se poate face la fel de bine in boluri sau pe farfurii, eu am ales sa o aranjez in cupe pentru ca mi se pare ca arata mai festiv: se pune cate o lingura de dressing la baza, apoi se imparte in fiecare cupa/farfurie/bol cate putina salata verde. Se stropeste cu dressing si se aseaza clestii de raci. Se imparte salata de rosii si telina, apoi restul de salata verde. Se stropeste din nou cu dressing si se aranjeaza cozile de raci.

asamblare salata de raci 15. Dupa preferinta, se decoreaza salata cu putina verdeata (eu am pus afila) si se poate completa cu cate o felie de paine prajita. Este gata de servire si va asigur ca va fi un aperitiv foarte apreciat.

salata de raci-2Pofta buna!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *