Sandwich cu friptura, sfecla si crema liptauer

Autor:

Dupa parerea mea, o felie de friptura rece e mai grozava decat orice mezel, cand e vorba sa o pui intr-un sandwich. Uite, am primit de la soacra-mea niste cotlete de porc gata fripte, cu os cu tot, asa incat sa aiba maximum de gust, ca stiti si voi ca intotdeauna carnea fripta cu os e mai gustoasa. Si cum ultima felie a intepenit de frig, singurica, in frigider, m-am gandit azi sa o salvez, transformand-o in vedeta unor super sandwich-uri. In sandwich-ul asta am facut cunostinta fripturii reci si cu alte chestii la fel de bune, pare-se ca s-au placut unele cu altele, pentru ca a iesit o minunatie.

sandwich cu friptura, sfecla si branza liptauer 1Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Sandwich Cu Friptura, Sfecla si Crema Liptauer:

  • 4 chifle potrivite pentru sandwich (eu folosesc aceasta reteta de chifle, mi se par cele mai grozave pentru orice fel de sandwich)
  • 1 felie zdravana de friptura, cam de 150-200 de grame (friptura poate fi atat de porc, cat si de vita, pui, curcan etc.)
  • crema liptauer: 100 de grame de branza de vaci proaspata, bine scursa de zer; 2-3 linguri de iaurt grecesc; 1 lingurita cu varf de ceapa fin razuita; 2-3 linguri de zeama de lamaie; 1/2 de ardei gras taiat foarte fin (optional); 2-3 fire de marar fin tocate (optional); sare si piper alb dupa gust
  • 4 linguri cu varf de salata de sfecla rosie, bine aromatizata si cu hrean din belsug (sau 6-8 felii de sfecla mai mari, daca sfecla din salata e taiata felii)
  • 1 rosie mica
  • 1 bucata mica (aproximativ de volumul rosiei) de castravete proaspat
  • 1/2 de catel de usturoi
  • 1/2 varf de cutit de sare
  • 1/2 lingurita de miere
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 lingurita de mustar cu boabe intregi
  • 1 lingurita de ulei de masline

Preparare Sandwich Cu Friptura, Sfecla si Crema Liptauer:

1. Se pregateste crema liptauer, mixand branza de vaci cu iaurtul, zeama de lamaie, sare si piper alb dupa gust, apoi se adauga ceapa fin razuita si, daca va place, ardeiul fin tocat si mararul (daca nu va plac ardeii si aroma de marar, renuntati la ele).

In mod obisnuit, aceasta crema de branza se pregateste cu smantana si este folosita pentru a umple asa numitii „ardei liptauer”: se taie ardeii pe lungime si se spriteaza crema de branza aromatizata usor cu ceapa, apoi se servsc ca aperitiv.

2. Se omogenizeaza crema si se da la frigider.

preparare crema liptauer2. Friptura rece se dezoseaza (daca e cazul), apoi se taie in felii fine.

preparare sandwich cu friptura 13. Se indeparteaza semintele castravetelui apoi se taie in cubulete, la fel se procedeaza cu rosia (se elimina semintele si se taie cubulete).

4. Se zdrobeste usturoiul, se amesteca cu un strop de sare (tineti cont ca si friptura e condimentata), otetul balsamic, mierea, mustarul si uleiul.

5. Se incinge o tigaie (sau o plita), se taie chiflele transversal si se prajesc 1-2 minute pe partea cu miezul, doar cat sa devina aurii.

6. Se amesteca feliile de friptura cu dressingul de miere si mustar.

7. Se ung chiflele cu crema liptauer.

preparare sandwich cu friptura si crema liptauer8. Se aseaza pe baza chiflei salata de sfecla, apoi un strat generos de friptura, incheind cu cuburi de rosii si castraveti, pentru un plus de textura si prospetime.

preparare sandwich cu friptura si crema liptauer 29. Se acopera totul cu partea superioara a chiflei (unsa si ea pe partea cu miezul usor prajit cu aceeasi crema liptauer) si sandwich-ul e gata.

sandwich cu friptura sfecla si branza liptauer 2.jpgPofta buna!

 

 

 

 

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

  • sandwich reuben 1Sandwich Reuben Ai zice ca un sandwich nu e vreo mare reteta si pana la urma, asa si este. Totusi, exista cateva retete de […]
  • hamburger de casa retetaHamburger, de la chifla la chiftea Cand si cand, in momente de inalta obiectivitate, stau si ma intreb de ce oare hamburgerul a fost catalogat […]
  • cotlete banateneCotlete bănăţene De ce "cotlete bănăţene"? Păi, de-aia, că exista şi "varză a la Cluj", "ciorba rădăuţeana" s-a inventat […]
  • salata de sfecla rosieSalata de sfecla rosie O cititoare fidela a acestui blog culinar m-a rugat, in urma cu ceva timp, sa postez o reteta de salata de […]
  • sandwich exotic cu friptura de vita 2 1Sandwich exotic cu friptura de vita Poate cel mai bun sandwich pe care l-am facut vreodata, nu se putea sa nu va impartasesc si voua aceasta […]
  • Muffuletta sandwichMuffuletta sandwich Muffuletta, un sandwich cu istorie Muffuletta este un sandwich foarte, foarte consistent și […]
  • salata cu muschiulet de porc in crusta de mustar 1Muschiulet de porc in crusta de mustar Muschiulet de porc in crusta de mustar si verdeturi, reteta pas cu pas. Cum se face un muschiulet de […]
  • sandvis cu salata de curcanSalata de curcan intr-un sandwich delicios Nu stiu cum se intampla la voi, dar la mine acasa de fiecare data cand fac un curcan sau un pui la cuptor, […]
  • burger de pui, reteta de burger de pui, chiftea piept puiBurgeri de pui Un burger de pui bun, fraged si suculent, intr-o chifla gustoasa, aprinde imaginatia atat a celor foarte […]
  • burger de curcan, turkey burger, reteta burger de curcanBurgeri de curcan Am ajuns la concluzia ca fast food nu intotdeauna inseamna unhealthy food; de exemplu ce ar putea fi […]

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Lasa un comentariu

Fi primul care comenteaza