Sandwich exotic cu friptura de vita

Autor:

Poate cel mai bun sandwich pe care l-am facut vreodata, nu se putea sa nu va impartasesc si voua aceasta combinatie nemaipomenit de gustoasa. Pentru nebunia de sandwich am folosit o bagheta moale, facuta dupa aceasta reteta (clik pe link pentru detalii), friptura de vita suculenta, ceapa si ananas caramelizat, rosii proaspete din gradina si frunzulite aromate de busuioc. Va asigur, toate astea impreuna au facut ca acest sandwich sa fie mult mai mult decat o simpla gustare luata in graba, o adevarata bucurie culinara.

sandwich exotic cu friptura de vita 2 1Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Sandwich Exotic Cu Friptura De Vita:

  • 4 baghete sau chifle mari, moi si cu coaja subtire
  • 2 felii groase de vrabioara, antricot sau muschi de vita, cantarind in total in jur de 500-600 de grame
  • 2 cepe mici
  • 1 catel de usturoi
  • 8 rondele de ananas din compot impreuna cu 5-6 linguri din siropul in care sunt conservate
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 2 rosii marisoare, preferabil un soi mai carnos si cu seminte putine
  • 1/2 cana de frunze proaspete de busuioc
  • 1-2 ardei grasi verzi (in functie de marime)
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 40 de grame de unt
  • 4 lingurite de mustar Dijon
  • 2 linguri de otet balsamic
  • sare si piper

Preparare Sandwich Exotic Cu Friptura De Vita:

Dupa cum deja v-am dezvaluit, am folosit pentru aceste sandvich-uri niste baghete facute din aluatul de la reteta de Chifle moi (click pe link pentru detalii); dupa ce aluatul a crescut l-am modelat in forma de baghete cam de 20 de cm. lungime in loc sa le dau forma de chifle, apoi am continuat dupa specificatiile din reteta.

1. Feliile de carne de vita se lasa la temperatura bucatariei cam 30 de minute inainte sa se prepare. Se sareaza, se pipereaza (daca se doreste, se poate adauga si un pic de rozmarin sau alte ierburi aromatice) si se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline. Pentru a pregati fripturile, se incinge bine o tigaie cu pereti grosi (preferabil de fonta) pe foc mare, se adauga 20 de grame de unt si imediat ce untul face spuma se adauga si fripturile, care se gatesc timp de 5 minute pe fiecare parte, pentru un grad de gatire mediu (daca se fac fripturile prea patrunse carnea isi va pierde fragezimea si suculenta, va deveni foarte tare).

preparare friptura vita

 Se scot fripturile pe o farfurie si se acopera cu un capac sau cu o folie de aluminiu ca sa se odihneasca minimum 10 minute.

2. Catelul de usturoi se zdrobeste, ceapa se taie rondele fine.

3. Intr-o tigaie incinsa se adauga 1 lingura de ulei de masline si cele 20 de grame de unt ramase. Se trag feliile de ananas la tigaie, presarand 1 lingurita de zahar brun si adaugand si 2-3 linguri din siropul din compot (poza 1), pana cand feliile de ananas sunt frumos caramelizate si aurii. Se scot feliile de ananas deoparte.

4. In aceeasi tigaie se adauga imediat 1 lingura de ulei de masline, usturoiul si ceapa, 1 praf generos de sare, piper dupa gust, 2 linguri de sirop din compotul de ananas si otetul balsamic. Se caleste ceapa pe foc mediu pana ce se caramelizeaza (poza 2) apoi tot continutul tigaii se transfera intr-un castron.

5. Feliile de friptura se taie in felii cat mai subtiri si se amesteca cu ceapa caramelizata (poza 3).

preparare sandwich cu friptura de vita si ananas

Asamblarea sandwich-ului:

Se taie transversal baghetele iar partea inferioara se unge cu cate 1 lingurita de mustar Dijon. Deasupra se aseaza rondele de rosii si frunzulite de busuioc (daca frunzele sunt prea mari se pot toca mare).

preparare sandwich cu vita

Deasupra rosiilor se distribuie carnea amestecata cu ceapa.

preparare sandwich exotic cu friptura de vita

Se aseaza cate 2 felii de ananas caramelizat deasupra fiecarei portii.

preparare sandwich cu vita si ananas

In final, se adauga cateva rondele foarte subtiri de ardei verde si se acopera cu partea superioara a baghetei. Se infig coltii deindata, nu ma indoiesc ca veti avea pofta, pentru ca mirosul ar invinge reticenta celui mai conservator dintre conservatori.

sandwich exotic cu friptura de vita 1

Pofta buna!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. Carmen a zis

    M-am gandit ca, daca tot am venit cu idea, sa si dezvolt putin – nu, nu ma gandeam niciodata sa dau sfaturi de gatit Doamnei Laura Laurentiu, suntei desavarsita, Doamna! Insa, cine stie, poate prinde bine experienta mea de aici din lumea asta in continua viteza (e, de cate ori nu am cumparat noi si mancat cate un sandwich in masina, rulat in hartie, in mare graba). In America, sandwichul in rol se face asa: rolul se taie pe o latura in lungime si pe laturile (colturile) mici, se desface cu mare grija, ca sa nu se rupa cealalta latura, netaiata, si se asaza cu latura netaiata in jos, astfel incat arata ca o carte deschisa. Pe latura cea netaiata ca baza se „construieste” sanwichul. Tot asa se tine si cand se mananca, daca cei ce il mananca sunt tot ca noi, pe fuga, si nu la masa, cu o farfurie in fata.

  2. Carmen a zis

    Arata foarte bine! Si in mod sigur sunt si deosebit de gustoase! Va citesc blogul de ceva timp, eu sunt din Timisoara dar locuiesc in America. Aici un sandwich in rol se face de obicei cu rolul taiat numai pe jumatate (adica una din laturi, pe lungime, se lasa netaiata). E mai greu, probabil, de asamblat, dar mult mai usor de consumat. Felicitari pentru tot ce faceti! Carmen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *