Waffe cu banane si nuci, de post

Autor:

Nimic mai potrivit pentru un mic dejun cand vreti sa va simtiti rasfatati ca aceste waffe cu banane si nuci, care au un gust minunat si in plus… sunt 100% vegane, deci le pot savura chiar si aceia care respecta postul ortodox sau au imbratisat un regim alimentar fara produse de origine animala. Atunci cand mancam, cred ca mai mult ca orice ne intereseaza gustul, iar in cazul acestor waffe, gustul e perfect. In plus, se pregatesc foarte rapid iar cei care nu aveti acasa presa de facut waffe – nu va intristati! – puteti sa le faceti la tigaie, sub forma de clatite americane, vor fi minunate.

waffe cu banane si nuciTimp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 3 portii
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Waffe Cu Banane Si Nuci, De Post:

(rezulta 6 waffe)

  • 2 banane mai mici
  • 150 de ml. de apa minerala carbogazoasa
  • 120-150 de grame de faina
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingura de zahar (eu am folosit zahar brun)
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de ulei (eu am folosit ulei de nuca, a dat un gust minunat aluatului, dar se poate folosi orice ulei vegetal cu gust neutru)
  • 2 linguri cu varf de nuci tocate la cutit
  • topping: felii de banane, nuci tocate, miere de albine sau sirop de artar
  • in plus: ulei pentru uns presa de waffe

Preparare Waffe Cu Banane Si Nuci, De Post:

1. Bananele se decojesc, se pun intr-un castron si se paseaza cu blenderul de mana sau chiar cu o furculita, pana se obtine un piure fin.

preparare waffe banane 1

2. Se adauga apa minerala carbogazoasa, va face multa spuma (poza 1). Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea, zaharul, zaharul vanilat, uleiul si nucile (poza 2).

preparare waffe banane 2

3. Se amesteca totul cu telul in forma de para pana cand se omogenizeaza. Atentie, in functie de marimea bananelor si de capacitatea de a ingloba lichide a fainii folosite, s-ar putea sa fie nevoie de putina apa minerala in plus sau dimpotriva, de putina faina in plus. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta ceva mai densa ca aluatul de clatite (poza 1 din colajul de mai jos).

4. Intre timp, se porneste aparatul pentru waffe si se incinge bine, la pozitia cea mai inalta (poza 2).

preparare waffe banane 3

5. Dupa ce e bine incinsa, presa de waffe se unge cu o pensula inmuiata in ulei, pe toate partile ce vor veni in contact direct cu aluatul.

6. Se pun 2-3 linguri de aluat chiar la mijloc (eu am pus 3 linguri, au fost nici prea groase, nici prea subtiri si au iesit exact cat diametrul presei de mari).

preparare waffe banane 4

7. Se coc waffele pe rand pana se rumenesc, mie imi plac rumene bine si usor crocante, asta dureaza cam 3 minute pentru fiecare bucata in parte.

waffe vegane cu nuci si banane s

Se servesc waffele imediat, cu felii de banane proaspete si samburi de nuci, stropite cu miere de albine sau sirop de artar dupa gust.

waffe vegane cu banane si nuci prim-plan

Pofta buna!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Lasa un comentariu

8 Comentarii la "Waffe cu banane si nuci, de post"


Vizitator
Stefana
4 aprilie, 2014

Se lipesc prea tare de forme si greu le dezlipesc :(.
Eu nu le-as incerca a doua oara

Vizitator
lauralaurentiu
4 aprilie, 2014

Imi pare rau, eu nu am intampinat aceasta problema. Poate nu a fost destul de incins aparatul? De obicei acesta e motivul pentru care alimentele se lipesc.

Vizitator
Anca
6 martie, 2014

D-na Laura, ati intampinat vreo problema la copt wafele? Cu toate ca am uns forma de wafe cu ulei, din pacate mi se prind de forma…

Vizitator
Myreluta
25 noiembrie, 2013

Acum ca am informatile necesare de la dumneavoastra ma apuc de treaba debia astept rezultatul final……imi voi incinta familia cu acest deliciu MULTUMESC INCA O DATA

Vizitator
Myreluta
25 noiembrie, 2013

Imi cer scuze aveti dreptate este specificat Am ramas incintata de reteta si am sarit peste acest detaliu Va mai rog ceva spunetimi ce alt ulei in afara de cel de nuci il mai pot folosi nu am ideie care sunt cele neutre deobicei eu folosesc cel de floarea soarelui si masline cind gatesc Iertatima pt ca insist cu aceste intrebari Vreau sa fac aceasta reteta cit mai curind posibil VA MULTUMESC MULT.

Vizitator
lauralaurentiu
25 noiembrie, 2013

Poti folosi ulei de floarea soarelui, de rapita, de samburi de struguri etc.

2013/11/25 Disqus

Vizitator
Myreluta
25 noiembrie, 2013

Oau ce super arata….. In sfirsit pot gati si eu ceva dulce si special de post nu doar retetele clasice de post Vroiam sa va intreb daca nu am presa de waffe se pot face si intro tigaie normala de exemplu cea de clatite Va multumesc mult pt aceasta reteta delicioasa……sunteti o scumpa ca deobicei.

Vizitator
lauralaurentiu
25 noiembrie, 2013

Mirela, am specificat in introducerea retetei ca se pot coace si intr-o tigaie, sub forma de clatite grosute, ca si clatitele americane. Pofta buna!