Beef Wellington

Autor:

Beef Wellington, clasic si mereu in actualitate

Reteta de beef wellington este o  reteta clasica, regasita in majoritatea meniurilor cu pretentii. Chiar daca pare greu de realizat si la prima impresie ti se pare ca doar un chef ar reusi sa o duca la sfarsit cu succes, nu este chiar asa. Cu ceva indemanare si multa pasiune pentru gatit, va puteti surprinde familia sau musafirii, cu o combinatie perfecta intre aspect si gust, bucurandu-va atat de carnea suculenta si rozalie cat si de imbinarea delicioasa a aromei de ciuperci si texturii crocante a foietajului.

Beef Wellington reteta pas cu pas, retetecalamama.ro

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4
Grad de dificultate: dificil

Ingrediente Beef Wellington

  • 750g muschiulet vita
  • 400g palarii de ciuperci champignon
  • 10 felii sunca de Parma
  • 500g aluat foietaj
  • 2 galbenusuri
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri mustar clasic
  • sare si piper

Preparare Beef Wellington

1. Toaca ciupercile cu un blender pana obtii o pasta. Caleste-le la foc mare, amestecand mereu, pana se evapora lichidul. Distribuie pasta obtinuta intr-un strat uniform, pe o suprafata plana, pentru a se raci mai repede.

2. Incinge la foc iute o tigaie. Adauga uleiul de masline si apoi frige muschiuletul intreg, zvantat bine in prealabil pe suprafata cu un servet de hartie absorbanta de bucatarie. Lasa-l cate 30 sec-1 min pe fiecare parte, doar cat se sigileaza (va prinde o crusta, care sa mentina sucurile in interior). Scoate carnea, lasa la racit si apoi unge-o cu mustar.preparare reteta beef wellington, retetecalamama.ro

3. Intinde pe planul de lucru o folie alimentara si aranjeaza feliile de sunca putin suprapuse. Intinde, peste ele, pasta de ciuperci si aseaza muschiul la mijloc.

preparare beef wellington, retetecalamama.ro

4. Ruleaza, cat mai strans, rasucind capetele foliei. Lasa la rece 15-20min.

Beef Wellington preparare 2, retetecalamama.ro

5. Intinde aluatul, pe o suprafata pudrata cu faina, in forma dreptunghiulara. Scoate ruloul din folia alimentara si aseaza-l pe mijlocul aluatului. Ruleaza aluatul in jurul ruloului de carne, taind surplusul. Aseaza ruloul in tava cu partea, unde se unesc capetele aluatului, in jos.

Beef Wellington preparare 3, retetecalamama.ro

6. Cresteaza aluatul cu varful unui cutit, unge-l cu galbenus si introdu-l in cuptorul preincalzit la 200*C sau treapta 6 la gaz.

Beef Wellington preparare4, retetecalamama.ro

7. Coace 20min, apoi scade temperatura la 180*C/4 la gaz si mai coace 30 min.

Beef Wellington preparare 5, retetecalamama.ro

8. Scoate din cuptor si lasa sa se odihneasca 10-15min. Serveste feliat, acompaniat de o garnitura, pe care o las la alegerea dumneavoastra. POFTA BUNA!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. Bogdan a zis

    Luciane, sincere felicitari! Arata minunat ceea ce ai facut tu acolo si mi-ai facut o pofta… ce sa mai povestesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *