Escalop de porc cu ciuperci

Autor:

Va propun azi o reteta de mancare rapida si cu adevarat savuroasa, un escalop de porc cu ciuperci:

escalop de porc cu ciuperci 8

Ingrediente Escalop de porc cu ciuperci:

(pt. 4-6 persoane)

  • 600-800 de grame de cotlet de porc, dezosat si degresat feliat in 8 felii ~ 80-100 gr./buc.
  • 300 de grame de ciuperci (eu am folosit ciuperci brune, se potrivesc si champinion, hribi, galbiori etc.)
  • 3-4 linguri de ulei vegetal
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina alba
  • sare, piper
  • 250-300 ml de supa de pui sau apa fierbinte
  • optional: 1 lingura de smantana si/sau pasta de rosii si/sau ardei

Preparare Escalop de porc cu ciuperci:

Carnea feliata se bate pe ambele parti cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si pipereaza:
escalop de porc cu ciuperci 1

Se spala ciupercile si se taie in jumatati sau sferturi, in functie de marime. Se curata usturoiul si se taie cateii in sferturi. Se pune uleiul  intr-o tigaie (cratita) incapatoare cat e inca rece, se adauga si usturoiul si se pune pe foc. Se rumeneste usturoiul, dupa care se scoate si se arunca.

escalop de porc cu ciuperci 2

Se infaineaza bine feliile de carne si se prajesc la foc mediu in uleiul aromatizat cu usturoi, pana se rumenesc usor pe ambele parti. Pe masura ce sunt rumenite, se scot si se pastreaza acoperite, la cald.

escalop de porc cu ciuperci 3

Odata toate feliile de carne rumenite, se scurge si se arunca grasimea ramasa in cratita, fara sa se spele, insa, pentru ca tot gustul bun e in acele particule care au ramas lipite de aceasta. Se pun feliile de carne inapoi in cratita si se adauga ciupercile curatate, taiate in sferturi sau jumatati (dupa marime):

escalop de porc cu ciuperci 4

Se toarna supa sau apa fierbinte, doar cat sa acopere carnea:

escalop de porc cu ciuperci 5

Se sareaza si pipereaza (cu masura, tinand cont ca mancarea trebuie sa scada), se da focul la mic si se acopera cu un capac. In aproximativ 20 de minute sosul va fi scazut, ciupercile facute si carnea moale. Dupa preferinta, se poate adauga in acest moment o lingura de smantana, pasta de rosii sau pasta de ardei. Eu am adaugat-o pe cea din urma. Indiferent de ce alegeti sa adaugati, mancarea se mai da intr-un clocot scurt si este gata.

escalop de porc cu ciuperci 6

Se potriveste foarte bine cu cartofi piure(aceasta a fost garnitura pe care am folosit-o eu) dar si cu orez sau chiar o garnitura de paste:

escalop de porc cu ciuperci 7

Print Friendly

Lasa un comentariu

19 Comentarii la "Escalop de porc cu ciuperci"


Vizitator
6 aprilie, 2015

Vetutiana? Hahaha

Vizitator
6 aprilie, 2015

the am facut.

Vizitator
6 aprilie, 2015

tocmai acum este pe foc si ce miros imbietor!!!sper sa le placa si copiilor.multumim si la publicatii cat mai multe!

Vizitator
6 aprilie, 2015

„Se potriveste foarte bine cu cartofi pireu ” .. sigur ca NU, corbohidrati si carne, cea mai proasta combinatie!

Vizitator
6 aprilie, 2015

Draga Laura sunt la doua incercare, din prima a pacut intregii familii. Sigur reteta familiei mele de acum inainte. Multumesc!