Iepure marinat in vin, la tava

Autor:

Eu sunt o persoana lipsita patimi cinegetice. Animalele salbatice le prefer in natura, mai degraba decat in tava si cred ca vanatoarea, care in vechime era practicata pentru subzistenta, a devenit in zilele noastre un fel de sport extrem. De la unul dintre acesti „sportivi pasionati” am primit acest iepuras, pe care l-am pregatit dupa cum m-am priceput si eu mai bine.

iepure marinat la tava 007

Stie fiecare ca vanatul are o carne cu fibra puternica, ca sa ii fie infranta rezistenta nu e suficienta prelucrarea termica, se impune marinarea (sau fezandarea, in cazul vanatului cu pene).
Eu am pregatit o marinata din:

  • 1 litru de vin rosu, sec
  • sare, piper
  • 2 cepe taiate pestisorifrunza de dafin
  • 3 catei de usturoi zdrobiti

Iepurele l-am transat, l-am asezat intr-un vas incapator si am turnat marinata peste el, lasandu-l la frigider peste noapte.

A doua zi am mai curatat 2 morcovi mari, 4 cepe, 4 catei de usturoi.

Iepurasul se imprietenise de-a binelea cu vinul din marinata.

iepure marinat la tava 001

Am asezat bucatile de iepure in tava, alternand cu ceapa pestisori si morcovii rondele. Am presarat sare marina si rozmarin. Am turnat deasupra marinata si am stropit totul cu ulei de masline.

iepure marinat la tava 003

Am invelit bine tava in folie de aluminiu si am dat-o la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Sa fi tot trecut…1 ora jumatate, poate 2? pana ce iepurele a fost facut bine. Ideea e sa se tina carnea la cuptor, acoperita, sa se faca mai mult inabusit, pana ce este moale si intra cu usurinta furculita in ea. In cazul in care sosul scade prea mult se completeaza cu apa fierbinte sau vin (carnea nu are voie sa ramana „pe uscat”).Cand este bine patrunsa, carnea se scoate pe un platou si se pastreaza la cald, acoperita.

iepure marinat la tava 005

Sosul din tava si legumele din el se paseaza, se adauga 3 linguri de smantana dulce, eventual, daca e nevoie, se mai dilueaza cu putina apa fierbinte. Sosul se da in clocot si se potriveste gustul de sare si piper.

iepure marinat la tava 006

Am servit carnea alaturi de knedle si catofi natur, stopita bine cu sos. Pentru a contrabalansa gustul intens, robust, al vanatului, i-am alaturat cateva felii de pere din compot si niste dulceata de afine.

iepure marinat la tava 007

Print Friendly

Ai incercat aceasta reteta! Incarca o poza cu ce ti-a iesit..

Pentru a putea incarca o poza trebuie sa fi logat.

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Lasa un comentariu

10 Comentarii la "Iepure marinat in vin, la tava"


Vizitator
Mircea Craciun
6 aprilie, 2015

cred ca o sa-mi iasa

Vizitator
Ionel Vintila
6 aprilie, 2015

Ooooooo,iepure ai dat de ,,tactu,,!

Vizitator
Marius Sebastian Stratica
6 aprilie, 2015

LA PRIMA VEDERE E BETON,PREZENTAREA
VEDEM DISEARA CE IESE

Vizitator
Ioana
18 aprilie, 2012

EU sunt innebunita dupa gatit. Chiar mi-am cumparat acum tigaia dry cooker pentru ca am gasit o oferta incredibila pe un site: http://www.tigaia-dry-cooker.com. Au oferta buna si daca nu sunt multumita imi dau banii inapoi. Incercati si voi fetelor.

Vizitator
Aasdasd
20 decembrie, 2011

Stiai ca Aluminiu merge bine cu Alzheimer? Sau mancam si vedem pe urma ce se intampla?

bafta

Vizitator
Anonymous
20 decembrie, 2011

:)) Mi-ar fi placut sa primesti o notificare despre raspunsul meu si sa il poti citi, dar la adresa de mail pe care ai dat-o, evident falsa, spre dezamagirea mea, sigur nu vei primi nimic. Stii ce? Hai sa fim mai catolici decat papa… „si vedem pe urma ce se-ntampla”, ca sa te parafrazez. Pana una alta, eu o sa-ti povestesc pe scurt despre niste chestii care s-au intamplat deja: mosu’ si cu baba mea, care m-au crescut pe mine, mancau bine mersi cu linguri si furculite de aluminiu, ca n-aveau de altele (poate inaintea astora avusesera unele de lemn dar pe alea eu nu le-am apucat). Babuta a trait pan’ la 85, Mosu’ pan’ la 96 (varsta pe care iti doresc s-o apuci si matale) iar Alzheimer i-a ocolit pe amandoi. Bineinteles, eu tot cu lingurile alea am mancat pan’ pe la vreo 12-13 ani, cand le-au inlocuit cu unele din inox, deh! vremurile se schimbasera, dar oala de fiert laptele, din aluminiu si ea, nu au mai schimbat-o niciodata. Nici la mine n-a venit (inca)… drept ca mai e vreme :)), dar permite-mi sa ma indoiesc…