MÂNCARE DE POST CU CARTOFI ȘI CIUPERCI LA CUPTOR

Autor:

cartofi2
Rețeta de mâncare de post cu cartofi și ciuperci la cuptor este prima mea contribuție pe site-ul retetecalamama.ro și am vrut să o dedic tuturor celor care sunt acum in Postul Nașterii Domnului. Știu că e destul de dificil să alegi feluri de mâncare de post, mai ales pentru că postul durează destul de mult timp și mereu e nevoie de o idee proaspătă. Această mâncare de post cu cartofi și ciuperci la cuptor este un preparat rapid, perfect pentru cei ocupați, gustul, în schimb, e foarte bun. Sper să vă placă.

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4
Grad de dificultate: redus

Ingrediente MÂNCARE DE POST CU CARTOFI ȘI CIUPERCI LA CUPTOR

  • 1 kg cartofi
  • 1 conservă de ciuperci
  • 200 g salam vegetal
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1 morcov mic
  • verdeață tocată după gust (pătrunjel verde)
  • 2 linguri ulei
  • sare și piper după gust

Preparare MÂNCARE DE POST CU CARTOFI ȘI CIUPERCI LA CUPTOR

1. Curățăm cartofii și îi tăiem cubulețe. Se curăță morcovul și se taie rondele subțiri. Se deschide conserva de ciuperci și se scurge bine de apă.

2. Se curăță ceapa și se taie mărunt, apoi se călește împreună cu rondelele de morcov în 1 lingură de ulei, pe foc mediu, presărând puțină sare de la început, ca să își lase apa. După ce ceapa se înmoaie, se adaugă cartofii tăiați în cubulețe peste ceapa și morcovul călit. Adaugăm puțină apă fierbinte, doar cât să acopere totul, și lăsăm la fiert aproximativ 5 minute. După ce cartofii încep să se înmoaie, fără a fi complet fierți, se adaugă ciupercile și se reduce focul la minimum.  

3. Cât timp cartofii clocotesc molcom, avem timp să punem salamul vegetal la prăjit. Pentru asta îl vom tăia în felii sau bastonașe (după preferință) și îl vom rumeni ușor într-o tigaie în care încingem 1 lingură de ulei.

4. Când cartofii sunt aproape gata, adăugăm salamul vegetal rumenit și transferăm totul într-o tavă termorezistentă unsă cu puțin ulei, apoi dăm mâncarea la cuptorul preîncins la 180 de grade Celsius. Lăsăm la cuptor până capătă o crustă frumoasă, 20-25 de minute. La sfârșit se asezonează cu sare și piper după gust și se adaugă verdeața tocată. 

cartofi

Vă doresc poftă mare și un post binecuvântat! Cu drag, Holly.

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Lasa un comentariu

Fi primul care comenteaza