Cautare in site
x inchide
mici de casa reteta mititei de casa reteta pasta de mici reteta laura laurentiu

Mititei, reteta de pasta de mici facuta acasa

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 29.04.2015
4.7
(161)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.7 / 5. Voturi 161

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

54 comentarii la Mititei, reteta de pasta de mici facuta acasa

  1. Horace Valeriu spune:

    Enibahar in mititiei ? : )))))) Puneti si niste nucsoara si cuisoare, sa fie tacamul complet.

    Cea mai buna pentru mici este carnea de vita, dar nu pulpa ci carne de la gat.

    • Râdem, glumim, dar chiar nu știm sensul cuvântului ”opțional”? După gustul meu, personal, nu ar fi nevoie, dar vă aduc la cunoștință că în celebra rețetă de la Carul cu bere cât și în cea de la Cocoșatu, enibaharul apare pe lista de ingrediente. Eu am folosit carnea pe care am avut-o, pentru c-am făcut mici pentru mine și familia mea, într-o cantitate mică, nu pentru vânzare. În magazine nu se găsește gât de vită iar să comand ditamai grumazul și să nu am ce face cu el nu mi se pare o opțiune economică.

  2. Radu Furnea spune:

    Am respectat intru totul reteta si micii au iesit deliciosi. Cu o singura remarca, pe gratar micii s-au dilatat destul de mult, pentru ca apoi , dupa ce i-am pus intru-un vas acoperit , s-au micsorat, cu un aspect stafidit. Gustul, a fost in schimb, cel asteptat. Unde am gresit?

    • Cred că niciunde, pe grătar îi dilată mult bicarbonatul de sodiu și apoi, dacă nu-i serviți imediat, ei se mai dezumflă. O carne de vită matură, bine-bine malaxată cu supă de oase,ar trebui să minimizeze acest efect de micșorare.

      • Radu Furnea spune:

        Am repetat reteta dvs., cu mentiunea ca am „stins” bicarbonatul de sodiu cu putina zeama de lamaie, solutie sugerata de sotia mea. Mititeii au iesit impecabili, exact asa cum visam sa iasa. Mai ales ca mi-am surprins prietenii cu cei mai buni mititei din Norvegia.? Multumesc!

  3. Lore spune:

    Laura, toate rețetele tale probate au fost reușite! Thank you!

  4. Radu spune:

    Reteta mea e virtual identica. Fac mici in New York City de 35 de ani, absolut toata lumea ii iubeste si ii asteapta, sunt o vedeta internationala. Am incercat foarte multe combinatii, insa asta gusta cel mai autentic desi e cea mai simpla. Folosesc paprica dulce, supa adevarata de oase de vita, carne de vita mai grasa (chuck) si de porc (pulpa) in aceleasi proportii ca in reteta de aici. In jumatate din supa pun usturoiul (lichefiat) si celelalte condimente si le adaug impreuna la framantat, pentru o omognizare mai buna. Adaug apoi, incet-incet, restul cantitatii de supa. Pentru gratar, folosesc un pistol cu apa… e si mai distractiv.

  5. Teodor spune:

    Si in Londra atest ca au iesit delicioși, ba am gătit și când am fost în vizita în Polonia.
    Nu credeam ca poate sa fie asa usor sa faci mici.
    Mulțumesc frumos.

  6. Traian spune:

    Buna ziua! se poate folosi praf de copt in caz ca nu avem bicarbonat de sodiu? Multumesc!

  7. Andrea spune:

    Sunt absolut senzationali!!! E prima oara cand m-am incumetat sa fac mici de casa, dar categoric nu va fi ultima! Absolut deliciosi, cei mai buni!!!
    Mii de multumiri pentru toate retetele delicioase!

  8. Ctin spune:

    Sunt in SUA si azi de Pasti am facut mici dupa reteta ta. Asta pentru ca am dat un search pe Google si siteul tau a aparut printre primele . Simplu si concis. Bafta. Costantatin , Tennessee

  9. Erzsebet spune:

    Bună. Am făcut după reţetă dar se despică după ce am fript. Oare unde am greşit?

  10. Service GSM spune:

    In cei facuti in casa macar stii ce ingrediente folosesti, sunt mult mai sanatosi

  11. Daniela spune:

    5 stele :)
    Foarte deliciosi !!

  12. Codruț C. spune:

    Vă mulțumesc foarte mult pentru această rețetă.
    Ar trebui să fie un fel de „standard” pentru pregătirea mititeilor. Eu am încercat multe rețete de-a lungul anilor și am și experimentat, dar până nu am descoperit-o pe aceasta nu am reușit să reproduc gustul familiar și caracteristicile mititeilor din România.
    Mai mult decât atât, faptul că acum pot face mititei adevărați la orice oră îmi dă un sentiment de încredere și împlinire de nedescris.

  13. Viorel spune:

    Nu pot pretinde că sunt un mare bucătar deşi de 40 de ani de cănd „stau prin bucătărie” ştiu că micii adevăraţi sunt cu carne de vită şi de oaie…Porcul este exclus !

    • Nu e exclus, ci e una din variante, dacă citiți cu atenție lista ingredientelor scrie clar ”porc sau oaie”. Sunt atâția români care nu pun gura pe nimic ce conține carne de oaie, e ridicol să-ți închipui că toți aceștia vor renunța și la mici.

  14. Cristina spune:

    Buna ziua ,

    Azi am pregatit carnea pentru mici dupa reteta dumneavoastra si vreau sa va spun ca au iesit superrr buni, superrrrrr gustosi ..Multumim pentru reteta !

  15. Eniko spune:

    Am incercat si eu rețeta,respectând întocmai recomandările si sunt mulțumită de rezultat.Micii sunt foarte gustosi,chiar mai buni decât cei cumpărați,poate trebuia sa pun mai puțin bicarbonat,deoarece s-au umflat destul de mult,dar când am stins focul si s-au răcit puțin,s-au dezumflat……cred că afară pe grătar ieșeau mai buni,dar sunt suculenti și crocanti în exterior.Am sa-i refac,deoarece mi-a rămas jumatate din supă.Eu trăiesc în sudul Italiei,iar aici nu prea sunt magazine românești aproape de satul unde locuim,așa că vă sunt recunoscătoare pentru rețeta asta,de acum pot sa-i prepar eu.Multumesc și felicitări!?

  16. carol bici spune:

    am facut pasta de mici dupa reteta dv la prajit face o crusta alba de ce?

    • Nu îmi vine altă idee decât că i-ați prăjit în tigaie și că aceasta nu a fost suficient de fierbinte. Cel mai recomandat e să îi prăjiți la grătar (care trebuie să fie bine, bine încins), iar dacă nu există posibilitatea, merge și la tigaie sau o tigaie cu striații de grătar, dar aceasta trebuie să fie încinsă până la punctul de fumegare înainte de a adăuga mititeii la prăjit.

  17. Anca spune:

    Doamnă, m-ati facut sa-mi curga balele pe tastatura :)) . Cu siguranta o voi incerca !

  18. dinca mihaita spune:

    da tre incercat dar daca puteti sa ne aratati cum se pregateste o costita caramelizata am mincat si mi-a placut maxim va multumesc am sa va urmaresc in continoare

  19. Ramona Brehoi spune:

    Multumesc pentru reteta!!!am incercat-o de multe ori si doar asta mi-a placut cel mai mult :) , chiar si pritenul meu danez adora micii acestia :D felicitari pentru retete si inspiratie. va imbratisez cu drag :) Ramona

  20. mariana spune:

    am gatit aseara, dar am folosit carne de berbec si de porc vietnamez (asta am avut in casa), in rest am respectat reteta, au fost extrem de buni, 10 persoane au confirmat asta
    Multumesc Laura !

  21. dieta keto spune:

    Par gustosi. Numai ca trebuie sa ai si un loc frumos unde sa-i gatesti, ma rog, daca nu vrei sa fie o simpla masa.

  22. Claudia spune:

    Laura,

    Aveam dubii in privinta produsului final. Nefiind in Romania, uneori mi se face pofta de mici si cum cevapcici pe care ii gasesc aici sunt departe de micii nostri romanesti, m-am aprovizionat cu condimente de mici de la plic cand am fost in tara. Am facut de cateva ori dar nu am fost foarte incantata. Gusul in genral aducea a mici dar ei erau extrem de uscati, prea usuroiati si cam atat…
    Acum de 1 Mai am zis sa gratarim si am decis sa incerc reteta ta. Am avut deja carnea portionata in congelator asa ca la mine a fost cam 1:1 vita:porc dar a fost ok. Au iesit fantastic de buni. Suculenti si aromati. Parca chiar mai buni decat cei pe care ii cumparam gata facuti in Ro. Reteta salvata. Multumesc frumos! :)

    • Laura Laurentiu spune:

      Claudia, ma bucur tare mult ca ti-am putut fi de folos si ti-am potolit pentru un scurt rastimp dorul de acasa. Mai ales, ma bucur sa aud ca ti-au placut, ca au iesit suculenti si aromati. Nu au scazut cam mult, dat fiind ca procentul de vita a fost egal cu cel de carne de porc? In fine, important e ca au fost pe gustul vostru, sa va fie de bine. :)

      • Claudia spune:

        Laura, sa stii ca nu, au scazut natural un pic dar deloc dramatic. Nici carnea de porc nu deborda de grasime, poate si asta a ajutat :). Sa stii ca te urmaresc pentru o reteta de coaste de porc (spareribs) la gratar ;)

      • Laura Laurentiu spune:

        Claudia, se tot afirma ca pentru mici e foarte importanta grasimea. Evident, nu poti sa pui carne macra 100%, dar tocmai procentul ridicat de grasime face ca micii sa scada foarte mult pe gratar. Oricum, ce e de retinut e ca au iesit bine si dintr-o carne mai slaba si mai ales ca v-au placut. Bazeaza-te pe mine pentru coaste, pe aici circula vorba ca ale mele-s de neegalat :)).

  23. diana nemes spune:

    Doamna Laura,
    reteta este superba si au iesit foarte buni, am respectat-o 1:1. Totuis 2 intrebari, s-au umflat foarte mult, pot reduce cantitate de bicarbonat iar cind s-au racit un pic sau strans, aratau de parca erau „mototolit”…exista un truc ca sa ramina frumosi?

    • Laura Laurentiu spune:

      Diana, nu stiu cat de activ o fi fost bicarbonatul pe care l-ai folosit tu. Poate sa fi fost mai „naravas” decat cel pe care il gasesc eu aici, in Romania. Daca vrei, redu putin cantitatea data viitoare. In ce priveste felul in care arata micii reci, nu m-as ingrijora prea tare :). Mititeii trebuie serviti fierbinti, de aceea e bine sa prajesti doar atati cati se vor consuma, restul de pasta poti sa o congelezi sau sa o pastrezi pe mai tarziu.

  24. Raluca spune:

    Buna Laura,

    Tocmai ce am terminat de facut compozitia de mititei dupa reteta ta iar acum sta cuminte in frigider. Din pacate nu va apuca sa respecte „timpul regulamentar” de odihna, dar cateva ore in frigider tot va sta :).
    Este prima oara cand fac pasta de mici „home-made”, deci multumim mult pentru reteta!

    • Laura Laurentiu spune:

      Raluca draga, ma bucur ca ai incercat reteta si sper sa iasa bine. Sa stii ca „timpul regulamentar” nu e chiar optional :). Implor zeii bucataritului sa fie indulgenti cu tine si sa se tina bine mititeii pe gratar :)).
      te astept cu vesti bune, draga mea!

  25. Laurentiu spune:

    Nu se pune si coriandru macinat in compozitie? Apropo, prin ce marime trebuie tocata carnea?

    • Laura Laurentiu spune:

      Daca doriti, puteti pune si coriandru. In zona unde locuiesc eu nu se prea obisnuieste. Am cunostinta de reteta de la Caru cu bere, cea care contine ienibahar, coriandru si anason stelat macinat, dar parca nu e chiar pe placul meu pun astffel de tip de condimentare pentru mititei. :) Carnea am tocat-o prin sita cu gauri mai mari.

  26. Coca spune:

    in sfrsit o reteta de mititei care numai de cum am citit-o am zis precum fiul meu ,, este une bonne ideea mama”. Am sa o incerc cu sguranta in weekend, aici unde locuiesc acum sincer am tot cumparat mici gata preparati dar nici pe departe nu au gustul ca cei de acasa, iar uni sunt de-a dreptul oribili, undeva prin Montreal aproape de protul vechi a fost un ukrainian care facea preparatele foarte bune si era foarte cautat dar cladirea unde avea mica lui carmangerie a intrat in program de demolare pentru urbanzarea zionei si era asa de suparat ca nu gasea in alta parte o locatie accesibila , apoi a zis ca va incepe o alta afacere in alt domeniu, pacat pentru noi romanii, moldoveni, ukrainien, sirbi, greci si alti care pentru a manca niste mici si o slana buna(nu guma de mestecat tare si atoasa) mergeam cu masina si 2 ore. Daca stit cum se prepara pastrama din piept de pui sau pastrama din jambon de porc putin afumat sau chiar coaste v-as fi recunoascatoare, le incerc a le prepara acasa laa mine dar as vrea sa aibe gustul ca cele din RO

    • Laura Laurentiu spune:

      Doamna Coca, ma bucur ca v-am putut fi de folos, sper sa gasiti carnea potrivita si sa va reuseasca micii exact pe gustul dumneavoastra. O sa incerc sa pregatesc si alte specialitati de mezelarie romanesti. Multa sanatate!

  27. Gurmandel spune:

    Intrebare, de curiozitate… La aprox 1.2 kg de carne se pun 25 de grame de sare? Adica cinci linguri? Nu este cam mult? Reteta mi se pare in regula. Doar chestiunea cu sarea nu mi se pare in regula.

    • Laura Laurentiu spune:

      Domnule Gurmandel, folosesc un cantar de bucatarie digital cu precizia de 1 gram, sper ca nu minte. Comentariul dv. m-a facut sa ma ridic de la birou si sa ma duc in bucatarie. Am cantarit pe cantarul meu de bucatarie 1 lingura de sare. 1 lingura de sare = 25 de grame. 5 linguri de sare = 125 de grame de sare. Respectiva lingura de sare se foloseste pentru 1,2 kg carne + 250 ml supa (nesarata sau apa chioara), rezultand 16 grame sare/kilogramul de pasta de mici finita. Daca vi se pare mult, puteti reduce cantitatea, desigur, sarea e dupa gust. Spor la treaba!

  28. Victoria Gabriela spune:

    Este o reteta excelenta, explicata foarte bine! Multumim, Laura! Felicitari pentru tot ce faci!

  29. Laura spune:

    Cum ma ispitesti tu pe mine! Mor dupa mici si caut de multa vreme gustul micilor din copilarie. Insa cei din comert deloc nu-mi plac, sunt plini de zgarciuri si eu am obsesie sa nu crantan decat crusta crocanta la ei. O sa incerc si eu reteta, nu stiu daca apuc pentru 1 mai, dar sigur o fac.

    • Laura Laurentiu spune:

      Laura, m-ar bucura mult sa aflu ca reteta asta a ajuns in caietul de lasat mostenire Elizei. :) E reteta dupa care am pregatit tone de pasta de mici prin 99-2000, cand m-am jucat de-a intreprinzatorul si-am avut o carmangerie. sa stii ca micii mei aveau mare succes :).