Cautare in site
x inchide

Paella

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 06.06.2010
5
(4)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

5 / 5. Voturi 4

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

44 comentarii la Paella

  1. Reparatii Telefoane spune:

    inca o reteta care m-a convins sa o incerc, bravo!

  2. MONICA spune:

    DA DA E ADEVARAT NU SE FACE ASA …….CRED CA TI_A IESIT PREA CALDOSA SI CARNEA SE RUMNESTE PRIMA DATA ,OK FIECARE ARE RETTA LUI DAR APECUTUL FINAL NU EEEEEEEEEEEE ASA SI ATI LIPSESTE COLORANTUL ALIMNTAR …..

    • lauralaurentiu spune:

      Mie colorantul alimentar nu mi se pare deloc imbietor si nici cel mai sanatos dintre alimente. Am pus sofran, care e destul de galben. Nu stiu ce inseamna „caldosa”.

  3. alina spune:

    buna seara
    Indraznesc si eu sa va dau o parere.Mie personal nu mi-se pare reteta asta chiar asa indepartata de cea adevarata,eu locuiesc in spania ( nu in valencia) si am gatit paella de foarte multe ori si am sa o gatesc incontinuare ,pentru ca este o mancare care imi place f. mult :)
    Ce se intampla??? Valencia este renumita in Spania in realizatul de paella,dar asta nu inseamna ca acolo este cea mai buna si nici de cum ca numai acolo se gateste,paella se gateste pe peste tot in Spania,iar fiecare o pregateste dupa cum doreste si cu ingredientele care doreste,in general la paella nu se folosesc niste ingrediente standard( in afara de fructele de mare)! o prepari cu mai multe sau mai putine ingrediente ,dupa imaginatie,intradevar se foloseste sofranul sau coloranul,dar daca sunteti atenti la reteta doamnei Laura Laurentiu o sa vedeti ca si dansa precizeaza lucrul acesta,nu l-a putut folosi ptr. ca nu a gasit!!! pur si simplu,in al doilea rand …malul de la creveti nu are nimic ,aici nimeni nu le mai scoate malul ,ii pune intregi ,eu i-am macat cu mal si nu am patit nimic…:)))
    deci nu va complicati atat ,iar faptul ca este zemoasa nu e o problema , odata ce sa stins focul se mai lasa 5 min cu capacul pus si gata !!!
    ati vazut ce simplu ? totul are solutie ,asa ca fetelor puneti sofran si mai lasati paella cu capacul pus 5 min dupa ce ati stins focul,o sa vedeti pe urma cum seamana mai mult cu paella de valencia :)
    p.s va multumesc mult doamna ptr retete!!!! vreau sa fac cat de curand bomboanele fondante ,sunt inebunita dupa ele ,sper sa reusesc cu fondantul :P

  4. Natalialiviac spune:

    BUNA ZIUA. ASA NU SE PREGATESTE PAELLA . EU LOCUIESC IN SPANIA DE 15ANI SI DACA VREI ITI DAU RETETA. MULTUMESC.

    • Anonim spune:

      Buna seara. Eu locuiesc in Romania de 43 de ani si am mancat bine cand am gatit mancarea asta, la fel si musafirii mei, o sa ma fac, de-oi mai avea chef. Trimite-i reteta ta lui Chuck Williams, eu am luat-o pe asta de la el, sunt sigura ca va aprecia. Multumesc si eu.

  5. lauralaurentiu spune:

    kammessytta, ma bucur mult ca apreciezi retetele mele si le si incerci :).

    Si eu folosesc alte tipuri de orez, basmati sau jasmin, de exemplu, din cele cu bobul lung, mult mai rezistente la fiert. Culmea, asta cu bob rotund imi place mai mult la gust (o fi pentru ca m-am obisnuit cu el de pe vremea cand altul nu se gasea). :))

  6. kammessytta spune:

    Dana, normal ca aici se spun pareri pro si contra, se dau sfaturi dar parca conteaza putin felul cum le spui, nu crezi?Se spune ca tonul face muzica!Am urmarit pe youtube mai multe retete de paella facute chiar de spanioli si erau si numai cu pui, si numai cu fructe de mare si cu pui si fructe de mare si cu pui si iepure si zemoase si nezemoase.Deci care e problema ta totusi?
    Laura mie mi-au iesit si mi-au placut toate retetele tale "draga" asa ca da-i inainte cu tupeu.In legatura cu orezul eu am facut cu orez Uncle Ben's si e foarte bun caci chiar daca il fierbi mai mult nu infloreste sau nu se face pasta ca pilaful, ramane bobul tare, insa e mai scump.

  7. Anonymous spune:

    Cand va fi sa fie, daca avem noroc si vant in pupa, te anunt mintenas. Bafta

    BDana

  8. lauralaurentiu spune:

    Domnisorica BDana, nu stiu sa explic inexplicabilul, dar intuitia-mi spune-asa ca urmeaza sa intreprinzi o calatorie catre vestul tarii. Daca am dreptate (aproape intotdeauna am, a naibii sa fiu de nu :P !) reeditam paella asta cu zama si crevetii ei cu tot :)) !

  9. Anonymous spune:

    Laura, in Spania sunt zone in care se mananca bine merci paella foarte zemoasa, cum nu ai denumit-o decat paella (nu catalana sau pana mea) si cum evident se stie ca zeama se mai absoarbe pana in momentul servirii mie mi se pare foarte okei.

    Eu zic sa nu iti bati prea tare capul ca arata perfect :)

    Am luat cunostinta cu nenumarate paellii la mama lor si a ta arata de o mie de ori mai bine decat cele ce se servesc turistilor creduli prin centre de atractie in Spania.

    Nu pot sa nu fiu invidioasa pe crevetii si scoicile din poze. Asta da, bataie :D

    BDana

  10. Laura Blaauwiekel spune:

    Deci…daca tot s-a bagat toata lumea la comentat reteta sa imi spun si eu parerea. In primul rand doemnelor nu ar trebui sa va ambalati la critica. Fiecare cu gustul si cu reteta lui.
    In Olanda facem si noi paella in stilul nostru, dar pentru ca e un pic altfel nu insemana ca nu e buna reteta. Pentru paellia se foloseste aici un orez special iar laura a folosit un orez obisnuit…poate ca si de aceea a iesit mai apoasa (omnul face cu ce stie si cu ce are)
    In Olanda punem si piept de pui pe langa creveti si scoici.
    Laura ce e drept ai uitat sa numesti sau sa scoti matul gros al crevetilor, dar omul invata din greseli.
    Mancarurile traditionale se fac pe alte meleaguri cu totul alfel..de ex mancarea chinezeasca pe care o mancam noi in restaurante nu e nici pe departe mancarea autentica din china. Pizza hawai o stie toata lumea (preferata sotului meu) dar e o inventie a americanilor (cred). Italienii ii scoti din papuci daca le spui de pizza hawai. Si toate sorturile de pizza care le facem noi nu sunt autentice. Cine e din italia stie ca o pizza italiana nu are decat un aluat subtire sau gros un pic de sos de rosii, un ingrdient maxim doua puse pe deasupra. Eu prefer pizza cum se face in Romania cu de toate pe ea si cu un ketchup picant…

  11. Lale spune:

    Ce sa zic Laura,m-am amuzat de minune ..ce a putut sa declanseze o simpla reteta de paella…32 de comentarii…Incredibil!
    Felicitari totusi ptr.reactile tale tu esti autentica si cui nu-i place sa nu se uite sau mai bine sa nu comenteze.
    Pupici

  12. Just me spune:

    hihihihi!m-am distrat un pic pe seama comnetariilor:))nu am mancat in viata mea paella,nici nu-i stiu secretele….dar dupa ce am vazut pozele tale,cu siguranta as incerca-o….dar pentru cata lumea ai gatit acolo?:))o zi buna!

  13. lauralaurentiu spune:

    Andra, ce sa zic? Sa va fie de bine, cred ca e foarte buna, ca de aratat, arata tare fain, dupa gustul meu :) ! De la momentul in care am facut pozele si pana cand au venit musafirii mei, mancarea mea a stat sub capac, asa ca atunci cand am "atacat-o" nu mai avea pic de lichid, dar nu am mai facut poze in aceasta ipostaza, neimaginandu-mi ca puristii vor fi atat de ofensati. :)) Sunt chiar surprinsa ca ai avut curaj sa incerci o reteta atat de controversata si iti multumesc pentru increderea ta. Multumesc mult de urari :) !

  14. Andra spune:

    Paella sau nu, azi mi-am luat inima in dinti si am incercat-o. Desi am "personalizat-o" putin, a iesit dementiala. Laura, mii de multumiri pentru minunatia asta de reteta, de la mine si colegul meu de apartament, care, cu siguranta vom manca paella pentru urmatoarele cateva zile ! :))
    Iata ce a iesit:
    http://www.flickr.com/photos/50990386@N03/4686864861/in/photostream/

    Again, mii de multumiri si keep up the great work!

    Andra

  15. Anonymous spune:

    Atata va bagati in seama voi alea care le stiti pe toate cu mate fara mate, cu sofran fara sofran mai tare orezul mai moale lasati ca nu a murit nimeni din asta. Principalul sa fie bun asta conteaza. Eu zic ca daca nu modifici un pic orice reteta sa pui un condiment sau altceva in reteta nu esti bucatar.
    Toata stima pentru doamna Laura. Este o bucatareasa si o gospodina desavirsita. In plus ca ne spune si noua toate secretele ei. Sincer in fiecare zi ma uit pe blog sa vad noutatile ce le pune. Inca o data va multumesc doamna Laura pentru munca si tot ce ne impartasiti cu atata dragoste.
    Va multmuesc inca o data
    Maria

  16. Anonymous spune:

    unde mai pui ca toti sintem experti in comentarii
    hop si eu la oala, sa vedem cine are mai multa dreptate
    Este adevarat ca ai nevoie de sofran dar in general restaurantele din spania nu il folosesc – pun colorant domnule ….ca e mai economic se poate face de carne, de pescarii sau mixta asu chiar numai vegetale
    Orezul poti folosi orezul cu bobul rotund din rominia dar secretul consta in a praji putin orezul impreuna cu celelalte ingrediente inainte de a pune apa si respactati cantitatea de lichid exemplu 100 gr orez-200 ml apa
    Nu este necesar cuptorul se poate face pe aragaz si daca nu ai tigaie de paella improvizam ca doar romani sintem … Iar cind orezul este asa de consistenta celui facut de laura se stinge focul si se acopera cu nu capac / servet curat de bucatarie nu cu ziarr

  17. Anonymous spune:

    @Anonim
    Ai auzit de semne de punctuatie?

  18. Anonymous spune:

    Salut scuzatima ca intervin dar paella poate fii de mai multe feluri poate sa fie paella mixta in care are carne de pui de porc gambas calamar scoci mazare ardei rosu iar la paella se foloseste orezul cu bomb rotun dau orezul bomba cum zic spanioli iar o paella se face cu supa de peste sau din ce carne are in ia iar se mai foloseste un ardei uscat niora care ii da un gust azafran se pune iao o paella es face in paellera prima oara se face la foc iar la jumatea timpului se baga in cuptor pt a se usca unifor iar dupa scoatere se lasa la reposat invelita cu ziar iar timpul unei paella este aproximativ 20-25 de minute ce am vazut in imagine este un orez caldoso chair foarte iar orezul trebuie sa fie in punctul lui asa se poate face si fideoa in rest practica multa suces

  19. lala spune:

    Vai de mine!!! De rasul curcii!! Paella sau nu, mancarea arata foarte bine si cu siguranta a fost si foarte gustoasa. Dragilor, mancarea Laurei (pe care am avut placerea sa o gust de cateva ori), este nu numai foarte aspectuoasa, ci si foarte gustoasa.
    V-as ruga, daca mai va mai ganditi sa va expuneti criticile "constructive" , faceti-o mai elegant, sa nu sune a "tac, tac, tu nu stii sa faci paella, eu stiiiu…."

  20. Madalina spune:

    Laura draga, mie una imi place foarte mult paella ta…pe gustul meu cu multi creveti si midii, foarte buna, as manca cu placere o portie.

    Madalina

  21. Mara spune:

    PPS
    Eu intial am crezut ca are sofran Paella ta, nu se vede ca nu ar avea. Eu personal nu cred ca da un gust aparte, doar daca pui mult are un gust aparte si anume, usor fad.

    Mara

  22. Mara spune:

    Draga Laura, ultimul aliniat al comentariului meu nu a avut nici o aluzie la faptul ca tu ai respins criticile, am vrut sa fie ceva de genul "Laura draga, fi tare, criticile sunt constructive!"
    Eu personal cred ca seamana,chiar mult, cu mancarea aia ca la mama ei acasa, poate am eu o problema cu lichidul.
    Stiu ca faci eforturi sa ne prezinti ceea ce gatesti, banuiesc ca nu este usor sa stai cu camera foto in mana, etc si te-ai straduit sa ne prezinti aceasta mancare mai laes ca nu este ieftina.
    Ce ma deranjat este faptul ca nu se respecta parerile celorlalti, fiecare are dreptul la opinie,dar fiind blogul tau si fiind tu "acuzata" este normal ca TU sa ai dreptul la replica.

    Multa bafta in continuare si asteptam retetele tale in continuare.

    O zi foarte buna!

    Mara

    PS Nu am vrut sa te necajesc in niciun fel.

  23. lauralaurentiu spune:

    Mara, eu as prefera ca acest blog sa nu se transforme intr-o platforma de atac a vizitatorilor, unii impotriva altora.
    As avea posibilitatea de moderare a comentariilor, adica sa nu apara pe site decat dupa aprobare. Mi-am spus: la ce bun? Cred in continuare ca ar fi o pierdere, interactivitatea e un lucru pozitiv. Insa nu sunt deloc de acord sa gazduiesc certuri si acuzatii fara sens, orientate impotriva mea sau chiar a altora.
    Eu nu mi-am permis comentarii rautacioase niciodata, pe niciun blog pe care l-am vizitat, nu m-am pretins un etalon de eruditie culinara si mi-e perfect clar ca fiecare e liber sa faca ce vrea in propria bucatarie, e la fel de liber sa posteze pe internet ceea ce vrea si tot liberi sunt si cititorii sa le placa sau displaca ceea ce li se propune.
    Sper ca aliniatul ultim al comentariul tau nu inseamna ca ti se pare ca eu as fi respins criticile constructive :) , pana una alta, tot ceea ce s-a scris a ramas consemnat aici, nu am fost nepoliticoasa cu nimeni, nici macar cu cei care au fost astfel si nu am respins ideile nimanui. Insa, daca dai o cautare simpla pe google imagini cu titlul acestei mancari (ca ma tem sa ii mai spun asa cum i-am zis la inceput), o sa vezi o gramada de poze cu tot felul de tigai pline de orez si diverse adausuri. S-a scris aici ca mancarea asta "nu seamana deloc cu o paella" – te rog priveste pozele alea si fa-ti o parere daca seamana sau nu, si in ce masura.

  24. Mara spune:

    Laura, eu sunt o mare admiratoare a ta, si cred ca criticile ar trebui sa fie constructive …si aplanate conflictele. Fetelor este un blog culinar, nu "ortografic" Nu inteleg de ce sunt pers. care o acuza pe Daniela (cineva care si-a dat identitate) Este parerea ei si este libera sa o exprime, sau nu?

    Laura, inca o data, criticile sunt constructive.Fiecare poate face un fel de mancare in stil propriu.

    Mara

  25. lauralaurentiu spune:

    CamiWitt, de data asta chiar mi-ai starnit rasul! Stii de ce, mi-am amintit de o discutie asemanatoare de pe culinar, in care o multime de oameni iti explicau cu calm ca lor le place tartitza (fundul) puiului, cum ii zici tu, iar tu sustineai ca e mizerie. Da, eu fac parte dintre cei care gatesc puiul cu "fundul" netaiat, si cu toate ca "matzul" crevetilor se scoate atat de usor, agatandu-l cu varful unui cutitas, uite ca uneori o fac, alteori nu. Chiar si la 5 stele primesti creveti nedecorticati si cu toate "accesoriile" atasate, gatiti intregi. Iar "fundul" de pui e foarte fain, mai ales daca e bine fript. :))

  26. Saloane tatuaje spune:

    Din pacate este destul de greu de preparat acest fel de mancare :(

  27. Anonymous spune:

    eu de obicei iau sofran din kaufland, daca nu gasesti poti incerca si la plafar, eu mai iau condimente si din plafar -ann

  28. Aurora spune:

    Daniela draga mea…
    Mai bine ti-ai pastra parerea pt tine ca nu e cazul sa ne impartasesti si noua frustrarile tale (multe din ele, culinare!!!)…Mai invata sa scrii(asa cum ti-a sugerat deja cineva). Si spaniola ta lasa mult de dorit…Eu dupa 1 an in Spania vorbeam si scriam muuuuult mai bine decat tine!Dar e ok, pari experta in toate…

  29. Bianca spune:

    Si eu am mancat la restaurant o paella strict cu creveti, scoici si alte vietuitoare marine:) Nu avea deloc pui in ea. Dar probabil si acolo se face in mai multe feluri.

  30. Bianca spune:

    Raspuns Laurei si anonimului care a raspuns la mesaj…paella se face in tigaie de paella si se pune la cuptor, in tigaia speciala de paella asta vroiam sa spun. Deci dupa ce se pregatesc toate ingredientele pe aragaz se pune orezul la prajit tot pe aragaz cateva minute. Dupa ce e gata se adauga un pahar de apa si se baga tigaia de paella cu totul la cuptor pentru 20 minute.
    Asta vroiam sa spun nu altceva.
    Eu asa am vazut ca se face paella si asa am sa fac si eu pacat ca nu am tigaie de paela.
    Am mancat si fideua si aia se face identic doar ca e cu taitei.
    Daniela cred ca poate confirma.
    Bine ca nu s-a suparat nimeni din discutia asta, criticile ar trebui sa fie constructive.

  31. CamiWitt spune:

    Laura, cum zici tu, egal… Matul se scoate foarte rapid.Parerea mea, se poate compara ca si cum ai gati puiul cu "fundul" netaiat. Tot aia este, mizerie. Ma rog, cum doresti.Safranul este foarte scump, dar da un gust aparte. O saptamina minunata! Cami

  32. Daniela spune:

    Draga Flory?
    Mesajele rautacioase sant cele ca ale tale.
    "Invata sa scrii", daca as da lectii de gramatica sau ortografie as primi cu mare drag observatii, dar nu e cazul.
    Mesajele care se pun sant la subiect, da?
    Nu caut greseli ortografice si nici gastronomice, dar eu as primi cu bucurie o observatie in privinta retetelor care le pregatesc, bineinteles daca am gresit cu ceva sa mi se dea un sfat cum pot face mai bine.
    Daca tu vrei sa fii cea corecta cel putin nu lasa anonim fi tu insati, sant multe persoane ca tine care "da cu pietre", dar nu au curajul sa-si dea identitatea. Chiar daca ai spus tu numele acela acolo… oare cine esti?

    Draga Laura
    Ma bucur ca nu te-ai suparat, dupa cum vei vedea mesajele la alte retete eu te apreciez foarte mult pentru treaba care o faci in bucatarie si am precizat ca ce ai preparat sigur este bun, numai ca nu seamana a paella.
    Si da, ai dreptate o paella valenciana are la baza puiul si iepurele.
    Sa ai o saptamana buna.

  33. lauralaurentiu spune:

    Flory, eu iti multumesc mult pentru cuvintele atat de amabile si pentru apreciere. :)

    In ce priveste mancarica de mai sus, lipsa sofranului chiar o regret, chiar daca nu facea mai mult decat sa ii fi dat putina culoare. In privinta orezului, eu stiu ce sa zic? In mod clar, eu si familia mea preferam orezul bine fiert, nu imi place sa simt amidon printre dinti, numai ca, probabil, ar fi trebuit un alt tip de orez. Am citit ca spaniolii folosesc pentru paella un fel de orez numit "bomba" – pe care eu, evident, nu am avut de unde sa il iau.

  34. lauralaurentiu spune:

    Bianca draga, chiar daca ai fost in Spania, scuza-ma ca imi permit sa te contrazic:
    1.paella se numeste astfel dupa numele vasului in care se gateste – anume o tigaie mare, larga, in care se face pe foc deschis, la temperatura mare, nicidecum in cuptor
    2.paella valenciana – cica asta e cea mai originala, e construita pe o carne de pui si iepure.
    3. majoritatea retetelor prestate de spanioli din filmuletele de mai sus, inclusiv in cel postat de Daniela, au la baza carnea de pui. Mai mult, domnul care gateste paella in filmuletul pus de Daniela zice cam asa ceva " datorita multelor polemici legate de gatirea paellei si recunoscand ca cea originala este cea din Valencia, cu pui, cu iepure etc.

    Asa ca – nu stiu – e clar sau nu ca se pune carne de pui? :))

  35. lauralaurentiu spune:

    Cami draga, indepartarea intestinului e optionala, depinde cat de sensibili sunt mesenii – clar noi nu suntem dintre cei mai sensibili. Avand in vedere ca majoritatea retetelor pe care le-am vazut pe youtube utilizeaza crevetii intregi, nedecorticati si evident cu toate cele in interiorul lor, m-am gandit ca nu are rost sa ma chinui cu asta. Uite aici:

    http://www.bajaryoutube.com/videos/preparando-una-paella-bytid-dZPNIqvFhjI.html

    http://www.youtube.com/watch?v=a9Edlf_teuA&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=poP849W8zik&feature=related

    Dupa cum poti vedea, nu numai ca au crevetii intregi, dar unele din ele sunt chiar destul de lichide. :) In privinta sofranului, chiar imi pare rau ca nu am gasit, cu toate ca am cautat si in doua magazine arabesti din Timisoara.

  36. lauralaurentiu spune:

    ophelia1983 – eu iti multumesc pentru aprecieri. :)Te mai astept cu drag.

  37. lauralaurentiu spune:

    Daniela, eu iti multumesc pentru comentariul tau, nici vorba sa ma fi suparat. Sunt convinsa ca niciun bucatar, cu atat mai mult un neprofesionist, asa ca mine, nu poate sa aiba pretentia ca reproduce o mancare "ca la mama ei acasa", ca sa ma exprim astfel. Sunt sigura ca adevarata paella se mananca la Valencia, nu la Ghiroda :P. Totusi, ceea ce am produs eu (paella sau nu) a ajutat mult la satisfacerea curiozitatii provocate de ceea ce vazusem la televizor, asa cum am scris in introducere.
    M-am uitat la filmuletul din linkul pe care l-ai postat, dar si la acesta:
    =http://www.bajaryoutube.com/videos/preparando-una-paella-bytid-dZPNIqvFhjI.html – care prezinta tot o paella, facuta tot de spanioli, insa una mult mai zemoasa si care, trebuie sa recunosc, mie mi-a placut mult mai mult, chiar daca sufera (sau nu) de pacatul lipsei de autenticitate. :) La fel de zemoasa era si paella facuta pentru Safari Food de un domn pe nume Carlos Lopez – e cea care mi-a provocat pofta, initial.
    Inainte de a ma fi apucat sa gatesc mancarea asta, mi-am facut ceva ganduri legate de soiul de orez care trebuie folosit, pentru ca Chuck Williams (fara indoiala un guru al bucatariei moderne) recomanda 25 de minute de gatire a orezului! Mie mi s-a parut enorm, am redus timpul la mai putin de jumatate si pentru mine a fost in mod clar suficient de fiert orezul iar dupa cum spui tu, chiar prea mult.

    Oricum, te asigur ca ceea ce se vede in pozele de mai sus a disparut in aproximativ 45 de minute de zabava foarte placuta in jurul mesei.

  38. Anonymous spune:

    Draga Laura felicitari pentru acest blog minunat. Urmaresc de foarte mult timp blogul, dar e prima data cand iti scriu.In primul rand vroiam sa te felicit pentru pentru tot ceea ce faci si pentru faptul ca impartasesti cu noi aceste retete minunate, iar in al doilea rand pentru ca m-au deranjat unele comentarii rautacioase.Bianca draga inainte de a '' arunca cu pietre'' ar trebui sa te documentezi, in sensul ca exista paella cu pui ( se numeste mixta) si din cate stiu eu nu se face la cuptor ( eu una nu am vazut aici in Spania), se face in paellera ( sau daca nu avem in tigaie) pe aragaz.Sofranul se pune pentru a colora mancarea; in cazul in care nu avem se pune colorant.Danielei vreau sa-i transmit sa invete sa scrie si pe urma sa isi dea cu parerea.Si comentariile gen '' e prea zemoasa sau orezul e fiert prea tare.. etc'' sincer nu le vad rostul.O reteta poate fi adaptata dupa gustul fiecaruia.Laura paella ta arata foarte bine si sunt sigura ca a fost foarte gustoasa, mie mi-ai facut o poftaaa, mai ales ca e un pic zemoasa( nici mie nu imi place prea uscata).Sa stii ca te admir foarte mult.Familia ta trebuie sa fie foarte mandra cu asa o femeie minunata si o gospodina desavarsita.
    Cu admiratie,
    Flory

  39. Bianca spune:

    Eu de o luna am fost in Spania si am mancat paella. Nu se face deloc asa. Se pune la cuptor si nu are atata apa niciodata!!!.
    Imi pare rau sa iti spun ca ce ai facut nu e paela, e ceva ce seamana. Si nu se pune carne de pui in ea clar!!!.

  40. CamiWitt spune:

    Laura dtaga,
    Nu te supara, dar ai uitat sa scoti matul urit , negru, de la creveti, care se afla pe spatele crevetilor. O sustin si eu pe Daniela. Ai avut reteta gresita, nu a fost vina taa. Si o Paell afara sofran, este ceva mäncarica cu orez… O duminica placuta!

  41. ophelia1983 spune:

    FELICITARI LAURA!!! CHIAR MA INTERESA DEMULT TIMP O RETETA DE PAELLA! URMARESC BLOGUL TAU DE O GRAMADA DE TIMP , CHIAR DINAINTE SA AM CURAJUL SA IMI FAC EU INSAMI UN BLOG….. ORICUM TE FELICIT SI PENTRU MINUNATELE RETETE DE PAINE PE CARE LE=AI IMPARTISAT CU NOI!

    POT SA SPUN CA ESTI NEINTRECUTA IN IMPLETIREA PAINICILOR!

  42. Daniela spune:

    Paella nu trebuie sa aiba atata lichid, iar orezul nu trebuie sa fie asa de inflorit.
    Deci orezul spune spanioli trebuie sa fie en su punto, ca si pastele, nu trebuie sa fiarba prea mult.
    Sigur este gustos ce ai facut, dar imi pare rau draga sa-ti spun ca nu seamana cu o paella.

    Sper sa nu te deranjeze asa de tare in cat sa-l elimini. Eu cred ca trebuie sa primim si mesaje care sa ne cladeasca, nu numai frivolitati.

    Aici ai o monstra de cum se face o paella si cum arata.
    http://www.bajaryoutube.com/videos/paella-de-mariscos-paso-a-paso–bytid-iwg85n0KIEQ.html