Piept de pui cordon bleu

30 martie, 2009 in categoria retete de mancare
Modalitatea de a prepara snitelul cu umplutura de sunca si cascaval cunoscut sub denumirea “cordon bleu” este atribuita celebrului bucatar francez Auguste Escoffier, fiind ulterior preluata si reinnoita de imaginatia altor maestri bucatari de pretutindeni, folosindu-se ca materie prima carnea de vitel, muschiul de porc, carnea de pui, diverse combinatii de cascaval si varietati de sunca.Denumirea de “cordon bleu” este legata de costumatia purtata de bucatarii francezi, care, odata ce atingeau rangul de maestru, purtau un codon albastru ce ii distingea de personalul inferior al bucatariei (un fel de “centura neagra in bucatarie).(Varianta de denumire care circula in paralel, cea de “gordon bleu”, este gresita si nu inseamna nimic – o falsa pretiozitate si un nonsens.)

piept de pui cordon bleu, reteta piept de pui cordon bleu

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Piept de pui cordon bleu :

  • 2 piepti mari de pui care se vor imparti fiecare in cate 4 bucati
  • 8 felii subtiri de sunca (in cazul meu “prosciutto” de la socru-meu, pt. noi alta sunca nu exista)
  • 8 felii de cascaval
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit

Bucatile de piept de pui se bat cu ciocanul de carne aplatizandu-se, eu fac aceasta operatie printr-o punga in care pliez pieptul – o carne foarte frageda care se “imprastie” daca nu e protejata. Se condimenteaza cu sare si piper (am folosit un amestec de piper negru, alb si rosu, proaspat rasnit):piept de pui cordon bleuPe fiecare bucata astfel pregatita se pune o felie de sunca:

piept de pui cordon bleu preparare 3

Apoi felia de cascaval:

piept de pui cordon bleu preparare 4

Se pliaza bucata in doua, acoperind cascavalul. Se poate fixa cu scobitori, eu insa prefer sa bat marginile usor cu ciocanul de carne, “sigiland” astfel umplutura in interior:

piept de pui cordon bleu preparare 5

Fiecare bucata se tavaleste prin faina, apoi prin ouale batute cu putina sare:

piept de pui cordon bleu preparare 5

Se da prin pesmet, cu grija sa fie foarte bine acoperit si se preseaza usor pesmetul pe bucata de carne, insistand pe margini:

piept de pui cordon bleu preparare

Se prajesc in ulei incins din abundenta si cand sunt rumene aurii pe ambele parti se scot pe hartie absorbanta:

piept de pui cordon bleu preparare  2

Se servesc cu o garnitura si/sau salata la alegere, fiica-mea a insistat pentru langa salata verde si pentru cartofi prajiti si am zis da, cate o data merge!

piept de pui cordon bleu, reteta de piept de pui cordon bleu 2

5.3 based on 13 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • Andrei G.

    Asta comand eu de obicei cand merg la restaurant si jur ca nu arata atat de fain ca la tine!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • alinutzika

    foarte frumos arata. esti o experta. eu inca sunt la inceput, dar adaca iti face placere, intra te rog si pe blogul meu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • oana ciurea

    Laura

    imi poti spune, te rog, cum prepara socrul tau prosciutto? Ador preparatele de casa, le prefer oricand celor cumparate.

    Multumesc,
    Oana

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Titoneacarina

    imi ploua in gura :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/andreea.rendler Andreea Rendler

    bun bun
     

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)