Pui dezosat la rotisor

11 iunie, 2012 in categoria retete de mancare

Pui la rotisor? Cum nu se poate mai potrivit intr-o zi fierbinte de vara, atunci cand nu doreste nimeni sa isi supraincalzeasca bucataria. De obicei, insa, atunci cand avem un pui la rotisor, se intampla sa ramana resturi de pe o zi pe alta. Bine, nu ca aceste resturi n-ar putea fi transformate in ceva bun (sandviciuri, salate), dar m-am gandit sa va ofer o reteta de pui la rotisor care va fi mancat cu o placere egala de la prima si pana la ultima bucatica: un pui dezosat, condimentat foarte placut si facut rulada, apoi pregatit pe rotisorul gratarului Napoleon.

Nici aceasta reteta nu ar fi fost posibila fara ajutorul prietenilor mei www.ecores.ro, expertii care pun la indemana fiecaruia gratarul de gradina potrivit.

pui dezosat la rotisor, reteta pui la rotisor

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6 portii
Grad de dificultate: medie

Pentru lista ingredientelor si modul de preparare va invit sa vizionati filmuletul de mai jos (setati calitatea 720 p HD). Vizionare placuta si… pofta buna!

Sumar reteta: Ingrediente Pui Dezosat la rotisor: 1 pui de 1,5-2 kg.; pasta aromată din: 1 cătel de usturoi, 1 lingură frunze de tarhon, 2 lingurite de mustar Dijon, 1/2 nucsoară rasă, coajă rasă de la 1/2 lamâie, 1 lingurită sare, 1 lingurită piper, 2 linguri ulei de măsline; umplutură:1 ceapă, 2 tije de apio, 1 lingură ulei de măsline, 30 gr. unt, 40 ml. coniac, 60 de grame fructe uscate (merisoare, caise, prune), 1 ceașcă de 150 ml. pesmet; glazură: zeama de la 1/2 lămâie, 1 lingură de miere de albine, 1 cățel de usturoi, 30 de grame de unt, 1 lingrita de mustar, sare și piper. Puiul se dezoseaza obtinand o singura bucata mare. Se taie din grosimea pieptului distribuind carnea in zonele goale (la spate). Se toaca usturoiul si tarhonul si se amesteca cu restul ingredientelor pet. pasta aromata. Se distribuie pasta deasupra carnii. Pt. umplutura, ceapa si tijele de telina se toaca si se calesc in untul si uleiul incins. Se adauga coniacul, fructele uscate si pesmetul, sare si piper dupa gust. Se preseaza amestecul deasupra carnii. Se ruleaza carnea cu umplutura la mijloc. Se infige in tepusa rotisorului si se frige timp de 50 de minute, primele 10 minute la foc mare (300 de grade Celsius) apoi la 200 de grade, ungand la fiecare 10 minute cu glazura obtinuta dand in clocot intr-o craticioara toate ingredientele specificate. Dedesubtul carnii se aseaza o tava colectoare sau o tava cu legume care se vor gati in acelasi timp.

11.3 based on 2 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • Victoria Balint

    Laura fi draguta si spune-mi cit costa GRILUL tau ,ce marca este si de unde poti sa cumperi-multumesc –si tine-o tot asa

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Victoria draga, grill-ul meu este marca Napoleon, modelul LE485RSIBPSSsi este disponibil aici:
      http://ecores.ro/catalog/index.php?cPath=21_24. A costat ceva mai mult decat este afisat pe pagina, pentru ca l-am luat pe cel “imbunatatit” cu toate accesoriile, gratare de fonta, plita de fonta, rotisor samd. Sper sa iti fi fost de folos.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Angheluta

    Esti extraodinara, ce dexteritate ai si nu ma indoiesc ca preparatula fost si gustos, foarte gustos, mie mi se pare condimentat in stil frantuzesc, bravo, bravissimo, iti doresc multa putere de munca si imaginatie la fel de bogata si pe viitor!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Multumesc pentru aprecieri. Ai dreptate, puiul a fost foarte gustos, mai simplu decat ceea ce pregatisem anterior cu pui dezosat, dar parca tocmai de aceea mai rafinat. Te astept la sfarsit de saptamana cu o noua reteta.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Timea

    Super gustos puiul!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Roxana

    Foarte interesant procedeul de dezosare al puiului! E prima data cand vad asa ceva si stiu sigur ca voi incerca si eu! :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)