Pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta, fried chicken

18 martie, 2012 in categoria retete de mancare

Pana la urma, e un pacat asa de mare sa-ti placa bucatile crocante de pui de la KFC? Da, e fast-food, e plin de ulei, nu e bine, nu trebuie… cu toate astea, puii fripti de la antenumitul lant de restaurante sunt un pacat pe care il comit de cateva ori pe an, absolut constienta ca-s prajiti in ulei, ca cine stie de cand e uleiul ala, ca una, ca alta… imi plac aceste pulpe si aripioare de pui in crusta lor condimentata si crocanta, cu interiorul bine facut si suculent si pace! Si nu imi plac doar mie, la tejgheaua cu pui de la KFC e vesnic coada iar un loc liber la o masa cu greu gasesti. Asadar, in mod firesc a venit dorinta mea de a incerca sa prepar la mine acasa acesti pui fripti, suculenti, perfect facuti in interior si inveliti intr-o crusta care sa crănțăne placut. Am compilat vreo 2-3 retete, am avut cateva tentative mai mult sau mai putin satisfacatoare si in final, pot spune ca imi pot satisface pofta de pulpe si aripioare de pui crocante si in bucataria proprie, ies grozav de bine si pot face fata cu succes comparatiei cu cele luate drept model.

pulpe de pui in crusta crocanta, fried chicken stil KFC

Pentru realizarea acestei retete am beneficiat de sprijinul colaboratorilor mei, compania Safir, care produce pui dolofani si rozalii sub marca Deliciosul de Vaslui.


Timp de pregatire: ore

Timp de gatire: ore

Timp Total: ore

Numar portii: 4 portii

Grad de dificultate: medie

Pentru lista ingredientelor si instructiunile de preparare, va invit din nou la film:

Puteti servi pulpele sau aripioarele pregatite astfel cu tot felul de garnituri, salate si sosuri dupa preferinta fiecaruia. Pe cei mici, cel putin, sigur ii veti incanta.Nu uitati, cu un like paginii Deliciosul de Vaslui si un share retetei saptamanii puteti avea sansa de a castiga o tableta eboda impresspeed a 100!

4.7 based on 22 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • Adina

    Delicios si sigur mult mai sanatos decat varianta de cumparat. O idee ar fi si cu crusta crocanta din fulgi de porumb. Poate veti posta si acea reteta. :). Vreau sa va rog sa dati si posibilitatea salvarii in format pdf. Multumesc si va apreciez la fiecare reteta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       Adina draga, daca apesi butonul de printare, ai o a doua optiune care este pdf. O sa tin cont de sugestia cu snitelul in fulgi de porumb.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Adina

        Multumesc din suflet pentru sfatul cu pdf-ul si pentru ca va faceti timp sa ne raspundeti tuturor! Astept retetele dumneavoastra cu nerabdare!

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • Delia

    Doamna draga, in primul rand vreau sa va felicit din suflet pentru ceea ce faceti si pentru generozitatea dumneavoastra, sunteti minunata si va iubesc ! Am facut multe dintre retetele dumneavoastra, toate au iesit asa ca in poza, cum ne-ati aratat dumneavoastra iar gustul deosebit.
    As vrea sa va rog si eu ca si Adina sa ne aratati reteta de snitel cu crusta din fulgi de porumb, am incercat tot felul de variante dar nu mi-au reusit si parca nu as mai cumpara din oras, as vrea sa le fac eu acasa, proaspete.
    Spor in ceea ce faceti !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       Delia, ma bucur mult ca ti-au reusit retetele mele, sa va fie de bine! Multumesc de felicitari si o sa tin cont de sugestia ta.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/people/Carmencita-Matincu-Patrascu/1256433465 Carmencita Matincu Patrascu

    buna ziua Laura ! 
    Fetitei mele ii plac mult pulpitele de pui ;dar atunci cand le fac in varianta “pane” de ex.langa os imi raman crude ;cum ar trebui sa procedez? mai mult ulei?;focul mai mic?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Carmencita draga, un ceaun de fonta e de neptretuit pentru asa ceva, chiar cel vechi, al bunicii, merita reciclat. In ceaun pui ulei de 3 degete bune pt. pulpite, de 2 degete pentru aripioare, il incingi bine apoi reduci focul la mic, fonta va pastra exact temepratura care trebuie. Timpul de gatire este de 20-25 de minute pentru pulpite, poate 15-20 pt. aripioare. Inainte de a le scoate, inteapa una in partea cea mai groasa a carnii cu o furculita, daca iese lichid cu sange nu sunt gata. Ca sa fie bine facute in interior, dar sa nu se arda crusta, foarte de folos poate fi urmatorul truc: incalzeste cuptorul la 150 de grade, prajeste-le pana la gradul de auriu (sau cum iti plac), le scoti din ulei, le scurgi si le asezi pe o tava acoperita cu hartie de copt pe care o dai la cuptor timp de 20-25 de minute. ;)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • zbor spre cer

    Foarte bine arata maine am sa o incerc si eu sa ma conving de gust,iar apoi revin cu impresii.Nu ca m-as indoi  pt. ca tot ce am incercat a fost super.Va doresc o zi binecuvantata de D-zeu!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       Ma bucur tare mult ca ti-ai facut curaj sa incerci reteta atat de repede, sunt sigura ca o sa-ti reuseasca, iti tin pumnii si te astept cu impresii!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Dana

    Draga Laura,

    Imi este drag sa-ti urmaresc  blogul, tot timpul este o placere sa vad ce ai mai creat.
    Chiar ma gandeam pt Paste la o painica sub forma de iepuras , ce am vazut-o acum vreo cativa ani pe blogul tau.

    Dana
     

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       Draga Dana, painea in forma de iepuras este inca pe blog, caut-o folosind formularul de cautare sau rasfoind categoria Retete de paine. Spor la treaba si mana sigura :)!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Raluca_bozintan

    Arata super!!!!!Nu-mi vine sa cred ca crusta este fara ou!!!!!!Neaparat am sa incerc aceasta reteta pt prietenu meu care adora aripioarele si ciocanelele crocante!multumesc de reteta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • zbor spre cer

    buna dimineata revin cu impresi despre aceste pulpite care au fost extraordinare de bune ne-a placut enorm.Nu am mai apucat sa fac o prezentare foto de calitate ca infometati mei nu mai aveau rabdare am facut pe fuga o foto fara sa ajunga la masa inca.Multumesc pt. reteta si pt. ca ai impartasito cu noi.O zi binecuvantata sa va de-a D-zeu!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ma bucur din tot sufletul ca v-au reusit pulpitele, sa va fie de bine! Numai bine va doresc si eu!

      2012/3/23 Disqus

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Aurelia Morar

    Din toate retetele de pui a la KFC pe care le-am incercat, asta a fost de departe cea mai buna.
    Adevarul este ca niciodata nu am dat gres cu retetele dumneavoastra.
    Va multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Sorina

    Am o intrebare . Se poate folosi lapte normal ? sau trebuie neaparat lapte batut ?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Se poate folosi: lapte batut, chefir, sana, iaurt batut putin cu furculita sa se subtieze. Laptele normal nu are nicio vascozitate si nu are cum sa creeze o crusta.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • alin

    f interesanta reteta.nu m-am gandit ca se poate cu lapte batut.eu le fac cu ou batut,in care torn un pic de bere.se poate cu pesmet in loc de faina.in orice caz,o sa incerc si asa. multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/iuliana.boda Iuliana Boda

    Va multumim si pentru filme! Dei sunt complet un om al internetului si noilor tehnologii web, va marturisesc ca retetele tot scrise imi place sa le vad… si cu toata aprecierea pentru straduintele facerii clipului, sincer va spun ca nu o sa ma uit la el (nu-i mare pierderea pt. dvs, nu-i asa). Imi pare tare rau ca din ce in ce mai multe bloguri culinare adopta acest trend din ce in ce mai mult.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Draga Iuliana, imi pare rau sa constat o urma de sarcasm in tonul tau. Pierderea exista, dorinta mea nu este sa-mi dezamagesc cititorii, chiar daca este vorba despre unul singur. In general, retetele video au fost foarte bine primite, e singurul mesaj care exprima un dezacord total. Sunt convinsa ca, asa cum ai observat si tu, tot mai multe bloguri si site-uri culinare vor adopta acest stil de prezentare in viitor. In ce ma priveste, nu intentionez sa renunt la retetele in imagini, din care acest blog contine deja cateva sute.

      2012/4/28 Disqus

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Alexandra_paulina_2007

    E clar ca le incerc chiar azi!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Steluta

    imi pare rau dar la mine pe calculator nu este niciun filmulet.dece oare?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ai cumva restrictionat accesul la youtube?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • emma

    Le-am incercat au iesit atat de pufoase si fragede,va multumesc pt reteta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ma bucur foarte mult, Emma, sa va fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Alexandra

    Am incercat reteta…e foarte,foarte buna!Multumesc mult !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Alexandra, ma bucur ca ai gasit reteta pe placul tau. Pentru ca si Emma a facut tot azi reteta, chiar mi s-a facut pofta de niste pulpe fragede si suculente in invelis crocant :). Sa va fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • camelia

    se mai pot descarca pdf-urile cu retetele de pe site? nu mai gasesc butonul??:(

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)