Ratatouille

Autor:

Ratatouille, un preparat de sezon, usor de facut si gustos

ratatouille

Am vazut reteta de ratatouille cu branza de capra pe blogul Savori Urbane si m-am gandit multa vreme la el. Astazi am fost la gradina de legume si am venit acasa incarcata ca o albina. M-am hotarat sa fac ratatouille pentru ca dupa atatea dulciuri se cerea o pauza.

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4
Grad de dificultate: redus

Ingrediente RATATOUILLE

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 300 ml pasta de rosii
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare si piper negru dupa gust
  • cimbru
  • 100 g branza de capra
  • frunze de leustean pentru decorare

Preparare RATATOUILLE

Am spalat legumele si le-am taiat rondele. Vinetele si dovleceii se presara cu putina sare si se lasa putin deoparte pana pregatim restul ingredientelor. Se amesteca intr-un castron pasta de rosii cu cimbrul si se condimenteaza cu sare si piper  dupa gust.

Se tamponeaza vinetele si dovleceii cu servete de bucatarie pentru a indeparta excesul de umiditate. Intr-un vas termorezistent se pun 2/3 din pasta de rosii cu cimbru. Eu am o pasta de rosii facuta in casa de mama mea, foarte gustoasa si aromata. Se poate pune si suc de rosii proaspete.

HPIM2462

HPIM2469

Se aseaza legumele in tava alernand feliile, dovlecel, vanata, dovlecel si din loc in loc se adauga felii de ceapa taiate julien si usturoi tocat marunt. Deasupra se aseaza ardeiul tocat in fasii inguste. Se stropeste tava cu restul de pasta de rosii cu cimbru si cu 2 linguri de ulei de masline si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius pentru 30-40 de minute. Tava cu ratatouille trebuie sa fie acoperita cu o hartie de copt pentru a nu se arde legumele la suprafata.

HPIM2473

Dupa ce a stat la cuptor 30-40 de minute, se ia hartia de copt de deasupra, se presara branza de capra si se mai da la cuptor pentru 10 minute. Inainte de servire se mai stropeste cu 2 linguri de ulei de masline.

HPIM2475

Mirosea asa frumos in bucatarie in timp ce ratatouille era in cuptor ca nu mai aveam rabdare de pofta. Si branza de capra ce gustoasa este!

Pofta buna!

 

 

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Lasa un comentariu

4 Comentarii la "Ratatouille"


Vizitator
cristina gheorghe
13 decembrie, 2015

Buna reteta, am incercat-o si sunt foarte multumita!

Vizitator
3 ianuarie, 2016

Ma bucur, sa iti fie de bine1

Vizitator
cristina gheorghe
13 decembrie, 2015

I-a placut chiar si piticului de 3 ani care e foarte moftorus!

Vizitator
14 iulie, 2015

Francezii au o bucătărie grozavă! :)