Saptamana Restaurantelor

Rulada de pulpa de curcan

22 martie, 2009 in categoria retete de mancare

Am postat anul trecut aceasta reteta pe culinar.ro – zamislita in urma unei inspiratii de moment. De atunci, nu am mai gatit pulpa de curcan altfel, ne-a placut foarte mult – doar mici reinterpretari ale sosului in functie de cum am avut chef – mai mult sau mai putin dulceag. Asadar:rulada de pulpa de curcan 021

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Rulada de pulpa de curcan:rulada de pulpa de curcan 001
  • pulpa de curcan, atat partea superioara cat si cea inferioara
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 100 de grame de ciuperci
  • sare, piper
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • rozmarin proaspat sau uscat
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 200 ml supa de pasare (eu am fiert rapid oasele de la pulpa de curcan)
  • 1 lingura de mustar de Dijon (facultativ)
  • 1 lingurita de miere (facultativ)

Pulpa superioara se curata de piele si se dezoseaza:rulada de pulpa de curcan 002Pulpa inferioara se dezoseaza si dezpieliteaza si ea, apoi se taie in cubulete:rulada de pulpa de curcan 003Cubuletele se toaca si se amesteca cu 1/2 de ceapa, 1 catel de usuturoi si ciupercile, tocate si ele, adauganmd si sare, piper si boiaua:rulada de pulpa de curcan 006Se obtine umplutura:rulada de pulpa de curcan 007Pulpa superioara se bate cu ciocanul de carne, aplatizandu-se pana la aproximativ 1 centimetru grosime, si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin:rulada de pulpa de curcan 009Se imparte carnea in doua, pe fiecare bucata asezand 1/2 din umplutura:rulada de pulpa de curcan 010Ruladele se fixeaza cu scobitori si se prajesc rapid in tigaie, in 2 linguri de ulei de masline incis:rulada de pulpa de curcan 013Imediat ce au prins putina culoare se scot ruladele din tigaie si se aseaza intr-un vas termorezistent, in jurul lor adaugand morcovul taiat felii, ceapa ramasa si cei doi catei de usturoi ramasi, fara a-i curata de coaja. Deasemenea se adauga supa de pasare:rulada de pulpa de curcan 014Vasul se infoliaza in folie de aluminiu si se da la cuptorul preincins la 190 de grade.rulada de pulpa de curcan 015Dupa trecerea unei ore se scoate vasul si se indeparteaza folia:rulada de pulpa de curcan 016Se reintroduce vasul in cuptor pana ce carnea este rumenita:rulada de pulpa de curcan 017Carnea se scoate din sos, se indeparteaza scobitorile si se pastreaza la cald, acoperita.Intre timp, se scot morcovii, ceapa, se curata usturoiul si se aseaza in blender:rulada de pulpa de curcan 018Se dau la blender legumele, obtinand un piure care se va dilua cu sosul fripturii, degresat, se adauga o lingura de mustar (facultativ) si eventual o lingurita de miere, se da totul intr-un clocot, se potriveste de sare si piper si acesta va fi sosul cu care se va servi rulada de pulpa de curcan, cu o garnitura la alegere, eu am preferat cartofi piure si cateva ciuperci sotate:rulada de pulpa de curcan 020

7.0 based on 3 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • Doru

    Iara ma innebunesti! O mancarica delicioasa s-a gatit azi la Ghiroda ;) !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Ei, pai la Ghiroda se gateste zilnic, ce crezi! ;)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    Pentru mine toate mancarurile sant de la bune in sus.Le-a manca pe toate cu exceptia dulciurile,care am norocul ca nu imi plac(nu imi prea plac)Sant doar de doa zile inscris si deja am inceput sa gatesc dupa aceste retete.Sigur voi incerca si pulpa de curcan care pare a fi delicioasa,daca mai pui si o salata.Pofta buna,doamnelor.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Multumesc, pofta avem destula sau prea multa! :)) E foarte buna pulpa de curcan, sa stii! Succes la gatit si te rog sa revii cu impresii.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Vioilie54

    Este o minune. Nu mai gasesc si alte cuvinte de lauda. Oricum , cred ca nu sunt singura care apreciaza reteta desi e doar sa ma bucur pentru tine. Eu sunt lamurita si foarte multumita. Bravo !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Vio, ma bucur tare mult ca iti place reteta mea, n-am inteles prea bine din comentariul tau daca ai icnercat-o sau nu, daca da, eu iti doresc sa-ti fie de bine. Te mai astept.

      2012/2/3 Disqus

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Vioilie54

        Am incercat-o.I-am uimit pe meseni dar le-am spus de unde am preluat-o. Te-au laudat si pe tine dar si pe mine. Multumesc!

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • Anonim

          Sa va fie de bine si daca vei incerca si alte retete, te astept cu impresii!
          2012/2/3 Disqus

          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)