Snitel de porc

Autor:

Imi aduc aminte ca snitelul era una din mancarurile mele preferate inca din copilarie. La fel a fost si este preferat si de fiica mea si cred ca de foare multi, inca nu am auzit de nimeni caruia sa nu ii placa – desigur, cu diferite preferinte: de piept de pui, de porc, de vitel, cu diferite umpluturi, in aluat, in pesmet – adica vienez, parizian etc. Astazi m-am hotarat sa gatesc un snitel din carne de porc in pesmet.

snitel de porc in pesmet, reteta

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Snitel de porc:

  • 8 felii de cotlet de porc dezosat, a cate 100-120 de grame
  • sare, piper
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

Feliile de cotlet se bat bine cu ciocanul pentru carne, se sareaza si pipereaza:

Preparare Snitel de porc 1

Se pregatesc ouale, faina (eu am folosit faina integrala de grau) si pesmetul, asezandu-le cat mai la indemana:

ingrediente snitel de porc in pesmet

Ouale se bat putin cu furculita cu putina sare.Se tavaleste fiecare felie de carne prin faina:

Preparare Snitel de porc 3

apoi prin oul batut:

Preparare Snitel de porc 4

si in final prin pesmet:

Preparare Snitel de porc 5

Se preseaza usor suprafata snitelului ca sa adere pesmetul cat mai bine:

Preparare Snitel de porc 6

Se prajesc pe ambele parti in ulei incins abundent:

Preparare Snitel de porc 7

Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie pentru a drena uleiul de pe suprafata snitelului prajit:

Preparare Snitel de porc 8

Se servesc cu o garnitura sau/si salata la alegere, eu i-am pus alaturi Mancarea de mazare cu morcovi – un pranz delicios!

snitel de porc in pesmet, preparat final

Print Friendly

Lasa un comentariu

14 Comentarii la "Snitel de porc"


Vizitator
Romica
28 februarie, 2016

Am respectat reteta si au iesit f.bune. Multumesc si sanatate la toti.

Vizitator
Alex Cetățeanu
19 decembrie, 2015

Va multumesc pentru sfaturi – am reusit pentru prima data in viata sa fac snitele grozave, departe de tara. Cu pesmetul a fost mai greu – am gasit pana la urma – se numeste ”breadcrumbs”.
Craciun fericit la toti romanii de pe Planeta !
AC

Vizitator
6 aprilie, 2015

foarte bune , am facut eu si merita.

Vizitator
6 aprilie, 2015

forte bun

Vizitator
6 aprilie, 2015

nu am cuvinte