Snitel de porc

Autor:

Imi aduc aminte ca snitelul era una din mancarurile mele preferate inca din copilarie. La fel a fost si este preferat si de fiica mea si cred ca de foare multi, inca nu am auzit de nimeni caruia sa nu ii placa – desigur, cu diferite preferinte: de piept de pui, de porc, de vitel, cu diferite umpluturi, in aluat, in pesmet – adica vienez, parizian etc. Astazi m-am hotarat sa gatesc un snitel din carne de porc in pesmet.

snitel de porc in pesmet, reteta

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Snitel de porc:

  • 8 felii de cotlet de porc dezosat, a cate 100-120 de grame
  • sare, piper
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

Feliile de cotlet se bat bine cu ciocanul pentru carne, se sareaza si pipereaza:

Preparare Snitel de porc 1

Se pregatesc ouale, faina (eu am folosit faina integrala de grau) si pesmetul, asezandu-le cat mai la indemana:

ingrediente snitel de porc in pesmet

Ouale se bat putin cu furculita cu putina sare.Se tavaleste fiecare felie de carne prin faina:

Preparare Snitel de porc 3

apoi prin oul batut:

Preparare Snitel de porc 4

si in final prin pesmet:

Preparare Snitel de porc 5

Se preseaza usor suprafata snitelului ca sa adere pesmetul cat mai bine:

Preparare Snitel de porc 6

Se prajesc pe ambele parti in ulei incins abundent:

Preparare Snitel de porc 7

Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie pentru a drena uleiul de pe suprafata snitelului prajit:

Preparare Snitel de porc 8

Se servesc cu o garnitura sau/si salata la alegere, eu i-am pus alaturi Mancarea de mazare cu morcovi – un pranz delicios!

snitel de porc in pesmet, preparat final

Print Friendly

Lasa un comentariu

11 Comentarii la "Snitel de porc"


Vizitator
6 aprilie, 2015

foarte bune , am facut eu si merita.

Vizitator
6 aprilie, 2015

forte bun

Vizitator
6 aprilie, 2015

nu am cuvinte

Vizitator

bune bune am facut s eu si mi au iesit extraordinare

Vizitator
6 aprilie, 2015

e fff bun