Cautare in site
x inchide
tocanita de pipote reteta detaliata tocanita de pipote si inimi reteta simpla traditionala

Tocăniță de pipote

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 27.01.2012
4.8
(158)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 158

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

43 comentarii la Tocăniță de pipote

  1. Lucian P. spune:

    Sărumâna doamna Laura, am făcut tocăniță de pipote, fabuloasă, nu mă pot opri din gustat…

  2. Nae spune:

    e super rețetă
    îți recomand să pui și paste
    fără mămăliguță
    🙂

  3. Dan spune:

    te urmaresc si gatesc dupa indrumarea ta

  4. Luminița spune:

    Asta cu bulionul de la inceput nu am stiut-o. Mulțumesc! ?

  5. Ema spune:

    Am urmat pașii întocmai, am ținut pipotele exact 2 ore la fiert (erau de curcan) și vreau să vă mulțumesc pentru acestă rețetă! Este nemaipomenit de bună încât nu mă pot opri din mâncat ?

  6. Nicolae spune:

    Mersi!?

  7. sorin spune:

    În italia acum le fac văd c iese

  8. Zorba spune:

    2 ore la fiert? O rasfiertura. Pipotele sunt gătite dupa 45 de minute. Dacă le fierbi prea mult ies face si ca un cauciuc de mașină.

    • :))) păi dacă știți atât de bine, nu înțeleg de ce căutați pe google după tocăniță de pipote. Ies ”face”? Nu știu ce înseamnă asta :). Au ieșit bune, vă asigur. Eu, într-un pachet de pipote, e posibil să am laolaltă pipote de pui, rață, gâscă, găină și cocoși bătrâni. Evident, le gătesc până ce se fac toate, am și specificat în articol că sunt pe lumea asta pipote și pipote. În plus, prin ”fiert” dumneavoastră înțelegeți o oală care clocotește de sare pe plită, eu am scris ”fierbere la foc foarte mic, fără clocot”, asta însemnând o temperatură constantă în jurul a 95 de grade Celsius, în care pipotele mai degrabă se poșează decât fieb. Vor avea o textură cum nici nu vă imaginați dumneavoastră. :)

  9. Anonymous spune:

    super gustoasa !!!! multumim pt reteta. am urmat toti pasii si a iesit foarte , foarte buna

  10. elena spune:

    va multumesc pt reteta e foarte gustoasa …

  11. ansen spune:

    foarte buna cu mamaliguta bv bv bv bv bv!!!!!

  12. are ceva daca adaug si un ardei in aceasta minunata tocanita? :)

  13. Senni spune:

    La altii se mai face si altfel. Mama mea face ca Laura. Incercati si dvs, m-ar mira sa va displaca…

    • lauralaurentiu spune:

      Apropos, se scrie „spala-le”. Carnea nu se spala, este o greseala elementara de preparare, decat daca nu ai incotro, adica ai cumparat-o dintr-o sursa in care nu ai incredere sau ai scapat-o pe jos si e plina de pamant.

      • Armand Milescu spune:

        Apreciez faptul ca mai acordati putin ajutor la dramatica și ortografie. Dacă tot am rămas singur în locuința de serviciu, ma gândeam chiar azi sa fac ceva din măruntaie de pasare, care aici se găsesc cam greu, mai ales pipote. Maine ma ocup de reteta asta, suna bine, mulțumesc.

      • Cu plăcere, vă aștept cu impresii!

  14. cristina borcan spune:

    sarumana pt reteta! am facut-o si eu aseara, pt prima data cand am facut asa ceva, a iesit un deliciu!!! tot cu mamaliguta, desigur!!! va pup!!! cristina/slatina

  15. tabita16 spune:

    foarte buna, eu fac des sceasta tocanita. multumesc ca mi-ati amintit de ea

  16. Tocmai am pus la racit aceasta tocanita pt masa de pranz!!! „delicoasa” e putin spus….si miroase…foarte bine! Mi-am propus ca zilnic sa testez cate o reteta din „Cartea” Dv de bucate! multumesc mult pt inspiratie!

    • lauralaurentiu spune:

      Sa va fie de bine!
      Ma bucur mult ca apreciati blogul si ca retetele va sunt pe plac, eu va astept cu impresii :).

      •  am fotografiat astazi si aceasta delicioasa tocanita, la care am facut ca si garnitura niste cartofi taranesti!!! a fost foarte buna alaturi de painite!

      • lauralaurentiu spune:

         Foarte bine arata si nu ma indoiesc ca a fost delicioasa. Sa va fie de bine!

  17. Alexandra spune:

    Eu in loc de paprika..boia dulce..cam acelasi lucru ! a iesit superr!!! Cu mmamaliguta

  18. Virgilutz spune:

    Pipotă = Rândză …; 
    un amănunt: se crestează, și apoi se curăță de pielița și conținutul de pietricele ce-i ajuta galinei(găinii) la mistuit …dar cum arată de proaspete la tine molărite… 
    Se pot combina și cu inimioare, tot de pasăre, – ciuperci uscate-hribi, ghebi, iasă țuț, nu-i așa?!  

  19. Liv_uk spune:

    oau! cu paprika n-am facut niciodata pipotele! nici nu ma indoiesc ca ar fi foarte bune!

    apropo de ‘a bunicii era mai buna’ : mor cand aud din astea. nu imi e suficient dara mancarea mea este buna, atata timp cat a altcuiva era MAI buna :)) 

    urasc competita.

    later thought: poate ca bunica respectiva gatea pt zeci de persoane, sau poate gatea pe foc afara mancarea cu pricina, si atunci chiar iese mai gustoasa.

    aa si sa nu uit: multumesc de cremes!

    • Anonim spune:

      Livia, e foarte bun cu paprika :).

      N-a zis ca era mai buna a fie-iertata bunica-sii, doar ca era „altfel” :)), hai sa-l iertam ca n-a gresit prea tare, am intrebat-o pe soacra-mea si da, chiar era ceva total diferit, pare-se ca batrana prajea bucatele de pielita de pui si de gasca de pe la gat pana cand se faceau ca jumerele, le scotea din tigaie, adauga ceapa si pipotele fierte separat, punea paprika si jumerele inapoi si gatea totul putin impreuna, asa, pe sec, fara adaus de lichide. Asta se manca la ei cu mamaliga. Nu are cum fi ceva rau, dar e clar ca ceea ce i-am servit eu este diferit de ceea ce isi amintea el din copilarie. :)

      Sa-ti fie de bine cremesul! :)

      2012/2/12 Disqus

      • Mona spune:

        Cred a vrut sa scoata in evidenta dorul de bunica… Si mama si bunica mea faceau aceasta mancarica, si eu o fac acum si-mi iese si imi amintesc cu drag de copilarie..

  20. Maraoravita spune:

    …e delicioasa ….si mie imi plac …mincarurile …simple …care ne amintesc .  de timpul copilariei ..

  21. Lala spune:

    Draga laura.vreau sa imi schimb electrocasnicele si am vazut la tine in bucataria noua un tip de aragaz care imi place cu plita in aceeasi culoare avena care imi place f mult.As dori daca te rog sa ma sfatuiesti de care cuptor sa iau pe gaz sau electric si daca poti de asem sa-mi spui marcile tale de electrocasnice si daca esti mult de ele.Iti multumesc si iarta-ma daca te-am suparat cu atatea intrebari.Succes in tot ceea ce faci

  22. alinutzika spune:

    ador pipotele…

  23. sims spune:

    ce bine arata :) vreau si eu

  24. matilda spune:

    buuna,frumos ornat,e imbietoare

    • Anonim spune:

      Ma bucur ca iti place, Matilda, „ornamentele” is doar niste frunze de patrunejl, dar tocanita de pipote a fost buna intr-adevar. :) Multumesc mult.