Rulada aperitiv cu branza si sunca

28 octombrie, 2010 in categoria retete culinare, retete diverse
In ultima vreme ma incanta petrecerile… pentru ca sunt un minunat prilej de a pregati retete peste retete pentru blogul culinar :P ! Asadar, se anunta o petrecere in familia mea, pentru care voi face mai multe aperitive (va fi gen bufet rece). Prima reteta de aperitiv a fost deja pusa in practica, este o rulada pufoasa, umpluta cu branza picanta si sunca de casa, un amuse-bouche usor si gustos.
rulada aperitiv cu branza si sunca

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 200 de grame de smantana
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 500 de grame de branza proaspata de vaci
  • 1/2 ceapa
  • 1 lingurita rasa de paprika dulce
  • 200 de grame de sunca taiata in cubulete foarte marunte
  • 1 rosie mare, carnoasa
  • sare

Preparare:

Galbenusurile de ou se combina cu smantana, intr-un castron.
rulada aperitiv cu branza si sunca 1
Se bat bine galbenusurile cu smantana pana se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt iar albusurile se bat spuma tare cu sarea. Se adauga peste crema de smantana si galbenusuri faina si albusurile spuma.
rulada aperitiv cu branza si sunca 2
Se omogenizeaza compozitia cu miscari de jos in sus, apoi se toarna si se niveleaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
rulada aperitiv cu branza si sunca 3
Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 10 minute. Atentie, blatul nu trebuie sa se rumeneasca prea tare, imediat ce trece testul scobitorii (care, infipta in blat, trebuie sa iasa curata) blatul se scoate din cuptor.
rulada aperitiv cu branza si sunca 5
Se desprinde blatul fierbinte de hartia de copt cu ajutorul unui cutit lung, apoi se ruleaza strans in aceeasi hartie.
rulada aperitiv cu branza si sunca 6

Se lasa sa se raceasca complet.

Intre timp, se prepara umplutura: in blender (robot) se adauga branza de vaci, 100 de grame de smantana, ceapa taiata in bucati, sarea si paprika.
rulada aperitiv cu branza si sunca 4
Se mixeaza pana compozitia devine cremoasa. Crema obtinuta se amesteca cu sunca taiata foarte fin.
rulada aperitiv cu branza si sunca 7
Rosia se opareste 30 de secunde in apa fiarta, se decojeste si se elimina semintele si partea zemoasa. Pulpa ramasa se taie cubulete marunte si se pune la scurs.
rulada aperitiv cu branza si sunca 8
Blatul racit se desface, se unge cu crema de branza si sunca iar deasupra se presara cubuletele de rosie bine scurse:
rulada aperitiv cu branza si sunca 9

Se ruleaza strans si se infasoara intr-o folie alimentara.

rulada aperitiv cu branza si sunca 10
Se da la frigider cel putin 3 ore inainte de a o taia si servi. La servire, se taie in felii de 1 cm. grosime cu un cutit foarte bine ascutit.
rulada aperitiv cu branza si sunca 11

Este buna si aspectuoasa si arata minunat alaturi de alte aperitive, pe platou.

9.0 based on 3 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • Sara & Miki

    Ti-a iesit minunat. Arata super… pup!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    Wow!!!
    Exact pe gustul meu pretentios!:D
    Nu numai ca arata atat de bine, dar sunt sigura ca gustul e…divin!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Sara&Miki, inca nu arata chiar minunat, am aranjat-o in graba pentru poza, dar maine… sper sa ia ochii mesenilor! Va pup si eu!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Anonim cu gustul pretentios :) sa stii ca, fata de cele enumerate de tine, mai are o calitate, e foarte usor de facut! Incearca si tu! ;)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • kitchenStories

    Hi Laura
    Very good and tasty aperitifs!
    I am doing something similar with chicken but definitely try your own version!

    see:
    http://knifetime.blogspot.com/2010/07/blog-post_10.html

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Novelinadelorto

    Eu nu iubesc mul ruladele dar asta ma cucereste…:D…complimente iubita e perfecta vazand ca mai 1 pic si vin sarbatorile…:DTe pupic dulcic

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Zambia, your apetizer looks so fine, too. Thanks for your visit.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Novelinadelorto, ma bucur mult ca iti place. E foarte usor de facut si potrivita pentru orice ocazie festiva. Te mai astept cu drag!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ela

    Am descoperit blogul ieri… si de atunci ma delectez cu arome si fantezii culinare :)) – sunt tot la dieta… dar imi plac atat de mult bucatele tale incat nu ma pot abtine :)- ce sa-i fac sunt gurmanda -dar ma tratez:))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)