Rulada de spanac cu sunca si cascaval

4 noiembrie, 2010 in categoria retete culinare, retete diverse
Revin (o sa ma iertati ca am lipsit cateva zile, am tot sarbatorit :P ) cu o alta reteta de aperitiv festiva si aspectuoasa, o rulada cu spanac umpluta cu crema de cascaval si cu sunca de casa, minunat de gustoasa si apreciata de toti mesenii!

rulada cu spanac 7

 Ingrediente:
pt. blatul de rulada
350 de grame de spanac fiert, bine scurs de lichid si maruntit fin
3 oua
4 linguri de smantana
7 linguri de faina
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingura de zeama de lamaie
sare, piper

pt. crema de cascaval
150 de grame de branza proaspata de vaci
150 de grame de cascaval
150 de grame de unt la temperatura camerei
in plus:
250 de grame de sunca de casa (sau ce sunca preferati) taiata in felii foarte subtiri
Preparare:
Spanacul, ouale si smantana se pun intr-un bol, apoi se bat bine cu furculita.

rulada cu spanac 1

Se adauga sare si piper dupa gust si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

rulada cu spanac 2

Se amesteca totul si se toarna intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

rulada cu spanac 3
Blatul se coace in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute, In timpul coacerii culoarea verde se va intensifica. Blatul nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa treaca testul scobitorii, care, introdusa in blat, trebuie sa iasa curata.
rulada cu spanac 4
Blatul fierbinte se desprinde de hartia de copt cu ajutorul unui cutit cu lama lunga apoi se ruleaza strans, in aceeasi hartie. Se lasa sa se raceasca complet in aceasta pozitie.
rulada cu spanac 5
Intre timp se prepara crema de cascaval, dand la blender toate ingredientele pana cand se formeaza o pasta foarte fina. Daca se doreste, se mai poate adauga sare (eu nu am mai pus).
Blatul racit se desface din hartia de copt.
rulada cu spanac 6
Se unge blatul cu crema de cascaval.
rulada cu spanac 019
Deasupra cremei de cascaval se aseaza felii de sunca, acoperind toata suprafata.
rulada cu spanac 021
Se ruleaza strans si se da la rece cel putin 2-3 ore inainte de servire.
rulada cu spanac
Foarte apetisanta si cu un gust foarte, foarte bun!
5.8 based on 9 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • kata

    arata foarte foarte foarte bine…m-ai facut sa salivez pe tastatura :D
    felicitari..o seara frumoasa!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • maria elena

    Este foarte buna si aspectoasa, si eu fac aceasta rulada, se poate pregati chiar si cu 2 zile inainte.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    kata, sa stii ca are si un gust la fel de bun pe cat de bine arata :). E mai buna decat ai crede.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    maria-elena, asa e, se poate pastra infoliata in folie alimentara la frigider si se mentine minunat.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    buna ziua draga laura sint o timisorenca sint casatorita in franta si i-mi place sa gatesc dar in acelasi timp le dau lecti francezilor care nu stiu ca in romania se gateste bine si bun.tote retetele ce sint pe blogul tau sin super bune au succes la francezi.pe linga cintecele tale si retetele sint bune va pup si numai bine

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    Buna sunt Mihaela si apreciez munca pe care o faci ca retetele tale sa arate atat de bine a-m luat si eu cateva din retetele tale de aperitive pe care o sa incerc sa le fac de Reva]elion.Iti urez "UN AN NOU MAI BUN"

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ramona

    am facut-o si eu si sunt incantata; e prima rulada de spanac care nu s-a rupt la rulare; multumesc pt reteta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • crina

    ziua buna,,,am facut rulada cu spanac si e minunata, ca sa nu mai vorbim de aspect…merge de minune la o masa festiva…multumim de sugestii si sfaturi …un an nou fericit cu tot ce va doriti pt dvs si pentru familie…si la nul cat mai multe retete delicioase!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ma bucur mult :). Intr-adevar, e o rulada foarte aspectuoasa, gustoasa tare si usor de facut, pe de-asupra. Ma bucur mult ca v-a fost de folos reteta si ati inclus-o in meniul vostru sa sarbatoare. La multi ani!

      2012/12/30 Disqus

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/alina.apostu.3 Alina Apostu

    Super! Doar ca noi suntem vegetarieni, deci o sa fac reteta asta, insa fara sunca :D
    Multumim!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)