Ciorba de burta

24 martie, 2010 in categoria supe si ciorbe

Marii mancai, asa cum cei din familionul meu sunt, prefera ciorba de burta dreasa cu multa smantana, picanta si usturoiata, oricaror alte ciorbeturi. Asa ca, pentru o masa sarbatoreasca, la care mesenii au fost cu totii rude de sange, am ales sa gatesc minunatia, dupa o reteta de ciorba de burta exact pe gustul nostru:

ciorba de burta, reteta de ciorba de burta

O sa impartasesc cu voi reteta ciorbei de burta pe care o prepar eu- fac aceasta precizare pentru ca sunt convinsa ca, mai mult decat probabil, vor aparea comentarii ale unor cunoscatori ce vor spune ca ei fac altfel si ca asa e cel mai bine. Nu contest niciuna dintre variantele de preparare care circula pe terioriul romanesc, aceasta, insa, e pe gustul meu si al familiei. E o reteta foarte simpla, fara adaos de ceapa, telina etc., mie parandu-mi-se ca aceste radacinoase, foarte de folos altor fierturi, ciorbei de burta ii altereaza gustul, transformandu-l in… altceva (asta pentru ca am avut prilejul de a gusta si ciorbe astfel preparate, care nu m-au prea incantat).

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 16 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Ciorba de burta:

  • aproximativ 3-4 kilograme de burta de vita(de vitel am folosit eu)
  • 1 os de vita (aproximativ 600-800 de grame, nu trebuie sa fie cu carne)
  • 1 lingura rasa de boabe de piper
  • 4 foi de dafin
  • 2 morcovi
  • 2 linguri de ulei
  • 1 capatana de usturoi (vreo 10 catei)
  • 8 galbenusuri
  • 500 de grame de smantana cu minimum 30 % smantana (eu folosesc Dorna – smantana pentru gatit)
  • sare, piper, otet

Preparare:

Spre norocul meu, am gasit burta de vitel gata curatata (dar nu prefiarta, mi se pare o barbarie cu cea fiarta dinainte, de gustul ciorbei beneficiaza altii). Cu toate acestea, am pus-o intr-un vas incapator si am acoperit-o cu apa in care am dizolvat 1 lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu, lasand-o astfel cam 2-3 ore, la frigider, dupa care am limpezit-o foarte bine.

In cazul in care aveti ocazia sa intrati in posesia unei burti de vita proaspete, ceva cam plina de “continut”, nu ezitati sa o primiti. Aveti nevoie de o mana de var stins (pasta) cu care trebuie sa masati burta pe intreaga suprafata. Lasati sa actioneze cateva minute, apoi, cu o lingura, radeti burta care va ramane alba si curata. Limpeziti in multe ape, frecati din nou cu sare grunjoasa, iar limpeziti, apoi imersati burta in apa cu bicarbonat de sodiu, lasand-o cateva ore la frigider, chiar peste noapte. Dupa aceea, nu mai trebuie decat limpezita in cateva ape reci si e perfecta pentru ciorba perfecta.

Burta taiata in bucati marisoare (ca palma) se pune la fiert impreuna cu osul de vita, boabele de piper si frunzele de dafin, precum si o lingura buna de sare. Trebuie sa aiba suficient lichid, fierberea burtii e destul de anevoioasa, chiar si oala sub presiune dureaza cel putin 2 ore:

ciorba de burta, reteta ciorba de burta preparare

Odata fiarta burta, se strecoara de zeama, care se pastreaza, se indeparteaza boabele de piper si frunzele de dafin, precum si osul de vita, care nu mai are nicio utilitate, si se lasa burta sa se racoreasca:

ciorba de burta, reteta ciorba de burta preparare 2

Deindata ce nu ne mai arde la degete, burta se taie in “taitei” de aproximativ 8-10 cm. lungime si 0,5 cm. grosime:

ciorba de burta, reteta ciorba de burta preparare 3

Se aduce la fierbere zeama si se adauga taiteii de burta:

ciorba de burta, reteta ciorba de burta preparare 4

Morcovii curatati se rad si se calesc, pana se inmoaie, in cele doua linguri de ulei:

ciorba de burta, reteta ciorba de burta preparare 5

Se adauga morcovii caliti in ciorba si se mai dau cateva clocote (2 minute) apoi se trage de pe foc:

ciorba de burta, reteta ciorba de burta preparare 6

Se pregateste mujdeiul din usturoiul fin tocat si cateva linguri de apa foarte rece:

ciorba de burta, reteta ciorba de burta mujdei

Se adauga mujdeiul la ciorba si se potriveste gustul de sare si piper. Se bat galbenusurile cu smantana:

ciorba de burta, reteta ciorba de burta preparare 7

Se dilueaza amestecul de smantana si galbenusuri cu un polonic de zeama fierbinte, apoi se adauga la ciorba:

ciorba de burta, reteta ciorba de burta preparare 8

Se poate drege gustul ciorbei cu otet atat la intreaga cantitate, cat si de catre fiecare, dupa gust, in propria farfurie.Se serveste fierbinte, optional presarata cu ceva patrunjel verde tocat. Se potriveste de minune cu ardei iute proaspat sau murat:

ciorba de burta, reteta ciorba de burta 2

4.4 based on 407 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • maria mihalache

    Laura, ce buna ciorbica ta ………….pot servi si eu o portie?
    O zi buna!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Laura

    Mie nu-mi place ciorba de burta dar mai fac acasa pentru sotul meu. Am facut anul trecut dupa o imbinare de retete si a fost apreciata. Vorba aia, cate bordeie, atatea obiceie sau atatea retete de ciorba de burta. Eu cred ca cea mai buna reteta e cea care ii place celui care o mananca.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • sarah

    eu n-am mancat niciodata ciorba de burta din simplu motiv ca e facut dain….burta.acum as vrea sa mananc dar nici sanse nu prea cred ca am sa gust macar.arata atat de bine ca deja ma gandesc oare ce gust are?pupici si o zi buna

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Wine and Knives

    buna ciorba.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  • MONONOKE KITCHEN

    O minunatie de ciorba ai facut!
    Arata frumos de tot
    si chiar ca e o reteta pe cinste!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    Nu sunt eu o admiratoare a ciorbei de burta, dar a dvs. arata excelent!
    Pentru altceva va scriu:am de gand sa prepar crema de sampanie de pe blogul dvs. dar problema mea e urmatoarea:pot inlocui sampania cu vinul spumant?Gustul va fi aproximativ identic?Crema aceasta ar merge in combinatie cu un musse de piersici (din compot)?Va multumesc anticipat!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Laura Blaauwiekel

    Arata foarte bine ciorbica! Cand eram mica o uram dar acum as manca in fiecare zi. La mine pe pagina te asteapta un premiu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Mira

    Arata foarte bine, ca la mama acasa, de fapt ca la tata acasa ca el o gateste :))) !!

    Se simte ca pui suflet la acest blog, si nu numai.Am facut o parte din aluaturi,si au iesit superrr, ca si ale tale .

    Iti multumesc din suflet ca ne impartasesti retetele tale.

    Mira

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    Laura, arata foarte bine ciorba ta!

    Cu siguranta voi incerca reteta. Eu am facut odata din burta prefiarta si nu prea a fost gustoasa. Sotului meu ii place foarte mult ciorba de burta.

    Madalina

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Maria, cu toata placerea! :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Laura – exact asta am vrut sa evidentiez si eu: asta e o reteta de succes in familia mea, altii probabil ca au altele si le plac mai mult, noua asta ne place si o vom manca de fiecare data cu multa placere, sorbind si ultima picatura! :P

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    sarah – are un gust… de ciorba de burta :P, adica buuuun!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Wine and knives – buna de tot ;)! Pacat ca nu mai este…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    MONONOKE KITCHEN – ma bucur ca iti place.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Anonim : pare ciudat sa discutam despre creme si mousse-uri la o postare cu ciorba de burta :P, in fine, daca ai pus intrebarea aici, eu sa raspund: cred ca se potriveste de minune cu un mousse de piersici si da, poti sa o faci un vin spumant, de ce nu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Laura Blaauwiekel – si eu la fel, cand mi-am facut curaj sa o gust (asta la maturitate) nu m-am mai putut opri!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Mira, ma bucur ca ti-au placut retetele, te mai astept!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Madalina – si noua ne place la nebunie si am avut si noi o unica experienta cu burta prefiarta, nu mi-am dorit sa o repet :P .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • retzetar

    Nici eu nu pun ceapa si nici telina. Maxim, daca am, fierb putina radacina de telina, dar apoi o arunc.
    Morcovii da, iar eu ii dau prin razatoarea mica si ii calesc foarte, foarte putin.

    Usturoi… un pic de tot, numai sa ii dea o idee.

    Eu cred ca seamana cu a ta, ne place asa si cred ca am veni bucurosi sa o servim la tine, daca ne-ai primi.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ana

    La multi ani cu sanatate si tot ce iti doresti de Florii, sper ca iti serbezi ziua numelui astazi.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Ana, iti multumesc mult! Da, se poate spune ca mi-am serbat ziua, am avut in vizita prieteni dragi si m-am simtit tare bine :) .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    retzetar – esti binevenita la o ciorbita! :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  • Anastasia

    Draga mea Laura, nu vin cu vesti bune la tine desi as dori inversul :( am gasit un furum unde se fura cu mare nesimtire si se pare ca este un grup de oameni carora nu le este pasa ca nu le apartin retetele mai mult ca atat ca le si multumeste Adminul siteului pentru retetele postate se pare ca asa e acolo obiceiul sa faca capy-paste si sa se multumeasca reciproc pentru acest fapt rusinos, i-ti dau linkul cu reteta ta 'Tort Arlechin' http://kulinaria.md/viewtopic.php?f=15&t=1748 si te pun la curent ca nu poti lua legatura cu adminul siteului pana nu-ti faci un cont cum am facut si eu cand am gasit acolo reteta mea 'Tort lapte de pasare cu cacao' la alta utilizatoare a acelui forum fara obraz ca nu am cuvinte sa-mi exprim supararea :(( eu deja am semnalat despre userul la care am gasit reteta mea ca sa-i blocheze contul si in asa fel sa nu-i mai permita sa posteze retete furate, dar nu sant sigura ca o face cu acordul lui ! si te mai rog sa ai putina rabdare si sa nu bagi comentarii cateva zile la retetele furate, ca le poate sterge acele retete fara urme ca a furat ceva si sa-i scrii doar Adminului sa faca ceva cu acesti useri nerusinosi !
    si cea mai mare nesimtire este ca sant pozele cu semnaturile noastre si nu au fost banate de furt !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anastasia

    inca o reteta furata http://kulinaria.md/viewtopic.php?f=15&t=1739 'Stelute albe pentru sarbatori' !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Anastasia, atata pot ele, sa fure… ce sa zic? Multe din pagini nici nu le inteleg, sunt scrise in ruseste… o sa incerc sa imi fac cont si sa vorbesc cu administratorul.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Micul

    Foarte faina ciorba ta, fac si eu la fel, dar mai putin usturoi si galbenusuri.
    Multumesc de vizita si-ti doresc o Saptamana Mare cu multa liniste in suflet si pace interioara.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Micul

    Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va apere de toate relele stiute si nestiute.

    Sa aveti parte de sanatate si de mult bine.
    Paste fericit!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • micki

    Paste fericit alaturi de cei dragi!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Lissa’s Cakes

    Fie ca Sfintele Pasti sa va lumineze sufletul si casa, sa va aduca numai bucurie si sanatate.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • LILI

    Sarbatoarea Sfinta a Invierii Domnului sa va aduca sanatate,belsug si bucurii,iar lumina din noaptea sfinta sa va calauzeasca pasii pe parcursul vietii.
    HRISTOS A INVIAT!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Monu

    Hristos a inviat! Sarbatori Fericite cu bucurii si iubire alaturi de cei dragi. Monu

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • danna`s blog

    Hristos a Inviat!
    Un PASTE FERICIT alaturi de cei dragi!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Miha

    Paste fericit si binecuvantat!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lorenabr

    E superba reteta :)
    Ptr ca aveti retete gustoase, va acord un premiu.
    The Best cook blogger award.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Cristiana

    Mmmmm…bun, bun…si eu tot asa fac ciorba de burta cu o mica exceptie in ceea ce priveste cantitatile dintre smantana si galbenusuri, adica pun jumatate din galbenusuri si dublu smantana :). Si inca ceva, am facut taietei de casa pentru prima oara in viata mea, dupa reteta ta si vreau sa zic ca au iesit super-zuper buni:). Si astea fiind spuse sa nu uit ce m-a adus azi aici, ai un premiu la mine pe blog:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Cristean

    buna reteta. partea cu galbenusul si nu cu oul intreg e una de finete pe care nu toti o inteleg.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Flori

    vad ca ai si bucati de retea si bucati de rumen pe acolo, asa e sau vad eu dublu? Reteaua nu iese cam tare?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Flori, trebuie sa marturisesc ca am avut nevoie sa consult dexul pentru a-ti da un raspuns cat de cat la obiect. Asadar, nu am avut idee pana azi ca primul si cel mai mare compartiment al stomacului rumegatoarelor se numeste rumen, dar mi-am dat seama ca trebuie sa te referi tu la ceva anume si nu la adjectivul "rumen". La fel, cand ai zis retea, gandul m-a dus la o impletitura din fire, evident ca nu asta ai vrut sa spui, m-am documentat si am aflat ca tot asa se numeste unul dintre cele patru compartimente ale stomacului rumegatoarelor. Foarte interesant, iti multumesc ca mi-ai starnit interesul!

    Asadar, eu in oala am pus tot ceea ce se comercializeaza in magazine si/sau macelarii sub denumirea burta de vita. Ca e rumen, ca e retea, daca nu erai tu, nu as fi aflat niciodata! Culmea, acum cativa ani am avut eu insami, pentru o perioada, o macelarie si cu toate astea nu cunosteam aceste denumiri, pe care nu le-am auzit nici de la macelarii mei.

    Burta de vita, indiferent de care compartiment ar tine, trebuie sa fie bine curatata si foarte bine fiarta. Atunci nu e tare. Si zama e buna!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Midi

      Nu imi dau seama care ar putea fi reteta originala dar am mancat ciorbe de burta in care pluteau cateva fasii de gogosar murat si, atat gustul cat si aspectul lor, se armoniza perfect cu cel al ciorbei. Mi-e tama insa ca nu acelasi lucru se poate spune despre patrunjelul tocat propus de autoare si sunt sigur ca acesta ar altera gustul atat de sublim al ciorbei de burta. Poate ca, fara patrunjel tocat, doar aspectul ar avea de suferit, gustul e insa pe primul plan in gastronomie. 

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • lauralaurentiu

        Sistemul de notificari a “omis”, cumva, sa ma incunostinteze despre acest comentariu. Daca dumneavoastra va place ciorba cu muraturi, gogosari sau orice alt sortiment, nu va contrazic. Pentru mine, si pentru gastronomie, in general, ca tot ati adus vorba, patrunjelul tocat nu aduce doar culoare, ci si o nota de prospetime. Iar gustul patrunjelului tocat este mult mai subtil si neutru decat al muraturilor.

        O sa va rog, atat pe dumneavoastra cat si interlocutoarea dv. sa va abtineti de la dispute pe acest site. Daca oricare din dumneavoastra veti continua pe acest ton vi se va interzice accesul. Va multumesc.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • Maverick

           Daca ne mai pui la respect pe tonul asta, o sa ne vedem de drumul nostru. Chiar nu este singurul site culinar din online, ca sa ne vorbesti asa de sus… Ultima oara cand am verificat, internetul era liber si parerile sau opiniile diferite, la fel… De-aia ai permis comentarii aici, pentru pareri si dispute. Daca tu faci ciorba de burta cu patrunjel, iar lumea se revolta, nu e acelasi lucru cu a servi cu mai mult sau cu mai putin usturoi. E un fel de salata de fructe cu peste.
          Patrunjelul are un gust puternic care estompeaza gustul si mirosul caracteristic de burta.
          Off topic:
          Apropo de numele site-ului, o pura curioziate: retete ca la mama…cui? Observ ca e un fel de epidemie nationala in online: retete ca la mama, retete de la bunica, etc. Nu de alta dar pentru mine, esti o fire foarte antipatica, atat prin felul in care te adresezi(de sus, atotstiutoare, autosuficienta) cat si prin felul in care arati.  Mie trebuie sa-mi placa intai bucatarul sau bucatareasa si abia apoi ii incerc mancarea. Sper sa nu se supere ceilalti utilizatori, dar eu unul n-as manca din mana ta nici macar un mar…

          Sper ca “sistemul de notificari” sa nu “omita” publicarea acestui comentariu…

          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
          • lauralaurentiu

            Nu a “omis” sistemul de notificari nimic, de data asta.

            1. Nu stii tu de ce anume am permis comentarii, in niciun caz nu ca sa se ia lumea de piept adresandu-si invective; daca nu ai fi un simplu hater, obiectivitatea ti-ar fi permis sa observi ca am raspuns la comentariu fara patima, apoi am atentionat persoana care comentase nu in legatura cu ceea ce-mi spusese mie, ci in legatura cu disputa lansata cu un alt comentator
            2. Se “revolta” lumea de la patrunjelul meu? Mea culpa, dar nu-i musai! Nici macar nu e trecut pe lista ingredientelor, iar in ultimul aliniat scrie cum nu se poate mai clar “optional, presarata cu patrunjel verde tocat”. E optiunea mea, am dreptul la una, sau mi s-a ridicat acest drept si eu nu am aflat?
            3. Retete ca la mama… mea :)
            4. Daca sunt pentru tine sunt o fire atat de antipatica, nu inteleg de ce nu ti-ai cautat deja de drum, asa cum scrii in primul aliniat. Despre felul cum arat… ma faci sa rad :)). Eu nu incerc sa ma marit pe site-ul asta, are cu totul alt subiect decat de matrimoniale.
            5. “Mie trebuie sa-mi placa intai bucatarul sau bucatareasa si abia apoi ii incerc mancarea.” – si atunci? De ce iti pierzi vremea pe-aici, mai ales cintind comentarii :)), ca daca veneai pentru retete era altceva. A! scuzati, site-ul asta mai are o categorie de vizitatori, asa numitii “haters” – in al carui profil de te incadrezi perfect – in general persoane care au la randu-le cate un bloguletz obscur si care vin aici ca sa-si alimenteze ura, direct proportionala cu cu succesul acestui blog.
            6. te mai intereseaza daca se supara ceilalti utilizatori? :)) Culmea prefacatoriei, zi mai bine ca asta si urmaresti, doar ca nu iese, nu e asa de simplu. Iar de mancat… sa mananci ce ti-oi da eu.

            In ce ma priveste, am depasit demult momentul in care hatersii ma enervau, poti sa continui pe acelasi ton, nu o sa-mi starnesti nicio patima, nu am sa devin mai simpatica, nici mai aratoasa, cel mult o sa-ti acord un mare BAN. De pe orice IP ai intra, de una, doua sau mai multe ori, si asta pentru ca pot. :)

            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0 (from 0 votes)
  • Cristina

    Draga Laura, am incercat si eu reteta de ciorba de burta. A fost prima data in viata mea cand am facut aceasta ciorba :) Am folosit burta prefiarta pentru ca nu am gasit proaspata, insa a iesit foarte buna. Cel putin asa au zis mesenii :) Multumesc frumos pentru reteta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Draga Cristina, ma bucur mult ca ti-a placut reteta mea de ciorba de burta si ca mesenii au apreciat-o! Sa va fie de bine!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    asa o fac si eu ca tine ciorba este f buna este prima din preferatele mele si apoi cea cu ciolan e o nebunie de ciorba nu asi da-o pe nimik in lume.acum sunt in canada si am gasit burta la galop in romania o facea deja curatata acum sa vedem .e fff buna papa bun..mn mnnn o zi buna va doresc si cei care nu ati gustat asa ceva e timpul apoi nu va mai lasati e ca un drog pupici

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • damilena

    Laura, reteta ta de cioba de burto mi se pare foarte buna. Exact asa o fac si eu doar ca morcovii ii rad pe razatoarea mica si ii adaug un pic de otet de la borcanul cu ardei iuti in otet. Sotul meu care nu e roman, adora aceatsa ciorba desi nu a mancat niciodata inainte de a o face eu. Intradevar telina nu merge foarte bine pentru aceasta ciorba. Burta eu o cumpar doar curata nu prefiarta inainte.
    Imi place foarte mult blogul tau, de catva timp il urmares zilnic, chiar daca nu comentez fiecare reteta. Ador bucataria banateana, dealtfel e foarte asemanatoare cu zona Clujului.
    Salutari.
    Salutari.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    eu sant foarte pretentioasa la ciorba de burta dar a ta este cea mai simpla explicata cum se face si cea mai buna… arata superb

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    damilena, multumesc foarte mult. Asa e, bucataria ardeleneasca si cea banateana au multe asemanari, firesti, as zice eu :).

    Anonim – ma bucur ca ti-e pe plac!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • vero

    si noi toti din acasa mancam cu mare pofta aceasta ciorba de burta,este foarte apreciata,mama mea o gatea de cand noi eram foarte mici,iar acum o gatesc si eu pentru familia mea
    asa o fac si eu ca si tine Laura,si ca tot veni vorba de ciorba de burta sa sti ca-i propun sotului ca sa o facem de craciun
    pupici tie si familiei tale si multa sanatate va doresc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Claudiasichim

    Desi am fost nevoita sa fac ciorba cu burta semi-fiarta(tot a mai tb sa fiarba cam 2ore), a iesit….delicioasa…..reactia a fost: “aaa…doar atat ai facut…?” :))
    Multumesc pt reteta,Laura!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Claudia draga, ma bucur mult ca a fost pe placul vostru, sa va fie de bine!
      Te mai astept cu mult drag.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anamari.anamaria48@yahoo.com

    foarte buna:*

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Buna de tot! :) Parca mi s-a facut dor…

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Just_angelmaria

        Buna ma bucur sa vad ca cineva gateste foarte bine reteta dumneavoastra e superba simpla si gustoasa ceea ce nu pun de obicei este piperul deoarece prietenul meu nui prea place dar noi punem la urma in farfurie dupa gust este incredibila ciorba de burta o adoram sa fim sinceri multumim doamnei pt reteta ei simpla si foarte foarte delicioasa
        sa aveti o zi buna si sa stiti ca am inceput sa va urmaresc retete sun excelente in special ciorba de burta sunt moldoveanca dar ador si alte retete din intreaga romanie
        o seara placuta

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • NELA_DIACONESCU

           azi am facut pt prima data ciorba de burta si aceasta reteta este superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.a iesit f gustoasa,desi am facuto cu burta prefiarta.ms mult pt reteta.

          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.transylvania-holiday.com Diana

    Cea mai buna reteta care am gasit-o pana acum :D M-am apucat de treaba!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Clody2308

    Sunt incantata de reteta ta!!Adoram ciorba de burta eu si sotul meu,insa nu am avut pana acum o reteta care sa fie pe placul meu.Cum ajung in tara,o fac neaparat!Stiu ca va iesi grozava!!Mersi mult!!! 

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Florin

    Stimata Doamna, felicitari pentru retete simple si eficiente, am preparat ciorba de burta intocmai si a iesit minunat, un gust deosebit…….
    Cu stima Florin.
    Arad.
    P.S.- Sarbatori Fericite.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Lhoroi

    este superba reteta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Alecxsel

    Ciorba mea acuma fierbe. Sper sa iasa buna, nu a gasit decat burta oparita si congelata :(. Revin cu feedback cand e gata ciorba.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • alecxsel

    Excelenta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • cocosilaemil

    Eu am 14 ani  si stiu sa gatesc ciorba de burta dar sunt din oltenia si noi daca nu avem rasol punem picioare de porc si mai punem si pastarnac !!!! Am in cercat si varianta ta si imi place foarte mult !!1

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • disqus

      nu cumva puneti si praz?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Opus9

    Opus9 Tot ce spui este bine si face sens ! Din pacate, burta pe care o gasim in lumea larga este pre,pre, fiarta … cumpat de un material alb impecabil, imaculat, pe care daca il pui la fiert, vei gasi in farfurie in exclusivitate morcocul fiert, boabele de piper negru si foile de dafin, drese cu smantana si galbenus de ou din abundenta … taeteii de burta dispar fara urme, lasand scame inconsistente ! In loc ce ciorba de potroace, am mancat dupa revelion o ciorba de burta pe care nu o voi uita foarte curand pentru simplul motiv ca m-a durut trei zile stomacul … am imbatat bine unul din bucatarica sa toarne secretul … iata rezultatul … a fiert ciocanelele pana cand s-au dezgiogat (ciocanelele sunt picilarele de vaca, descaltata de “pantofi” … coada vacii fiind una singura, este prea scumpa scumpa, iar ciolanele de porc nu au ce cauta in ciorba asta) … cand zeama a fost “gata”, banditul a adaugat sase cuburi de knor si burta taiata fifelute, dupa care a stat la panda cu strecuratoarea in mana, pana cnd consistenta “materialului” nu mai era tare ca opinca … cateva oua fara coaja si smantana dincat cuprinde, otetul si usturoiul apsolut separat, numai pe gustul fiecaruia dintre mahmuri ! Un an nou fericit la toata lumea, cu ciorbe gustoase si consistente …. sa dea Dumnezeu sa uitati ca a fost descoperit colesterolul !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • serban anca

    eu folosesc de obicei burta fiarta de asemenea fol aceleasi ingredinte dar pe langa morcov mai calesc telina si gulie razuita iar la smantana nu pun ou nu mi s-a facut fluturasi niciodata in ciorba in schimb adaug bors magic cu smantana la sfarsit oricum felicitari arata ff bine ciorba

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Doina

    Imi place la nebunie ciorba da burta si de abia astept sa ajung acasa sa imi pot face.
    Pacat ca nu erau decat 5 *, ti-as fi dat infinit mai multe.
    Laura draga, ai o reteta de ciorba de salata ?…. chiar as vrea sa vad cum o faci tu,sa mai vad si alte idei, poate o imbunatatesc pe a mea.
    Weekend placut !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Draga mea, eu ciorba de salata o fac identic ca si cea de spanac, daca te uiti pe dreapta cand deschizi orice reteta de supa sau ciorba, o sa o vezi si pe aceea in lista postarilor asemanatoare.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Fluide_lichide

    arata nemaipomenit, si sant convins ca asta e reteta de ciorba de  burta adevarata.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Mainz

    gustos si foarte simpla reteta,va doresc sanatate si va gatesc retele cu mare placere,din Mainz,numai bine.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Multumesc si te mai astept cu drag!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Midi

     Ce mult seamana cu ciorba radauteana!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Da, dar avand in vedere ca ciorba radauteana este o inventie destul de recenta (am citit ca dateaza de prin anii ’60) iar ciorba de burta se mananca pe aceste meleaguri cine stie de cand, as zice ca e invers, ciorba radauteana seamana cu ciorba de burta :).

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Mary

         Logica spune ca, daca a=b si b=c, atunci a=c. Deci si invers, c=a. Nu conteaza care e mai veche, chestia e ca seamana una cu alta.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
      • Laura State

        Eu am doua fete gemene, Alina si Iasmina, care seamana ca doua picaturi de apa, numai eu le deosebesc. Alina e cu un sfert de ora mai “batrana” decat Iasmina. Dupa logica ta as avea voie sa spun ca Alina seamana cu Iasmina dar as gresi sa spun ca Iasmina seamana cu Alina. Cucoana, se pare ca ai o logica bolnava. De unde scoti asemenea ineptii? Daca ciorba radauteana si ciorba de burta seamana intre ele, cum poti sa spui ca ciorba de burta nu seamana cu cea radauteana ci ca doar cea radaureana seamana cu cea de burta?

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • Fizzaqua

    super tare, e prima oara cand fac ciorba de burta, m-am luat dupa reteta ta si a iesit nemaipomenita. bravo

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Bravo si tie, ma bucur ca ti-a reusit, sa iti fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • moldovitza

    Felicitari pentru reteta!,,asa o fac si eu…arata strasnic..cum zic eu,,,moldovitza!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • mariana

      fffff buna

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Mmaricica35

    super aceasta reteta.Am citit foarte multe retete de ciorba de burta dar din toate asta e cea mai buna.multumesc.UN PASTE FERICIT TUTUROR

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Multumesc, un Paste fericit si tie!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Cristina_cris770

    Yumiiii asta e ciorba mea preferata dar iti spun sincer pana akm am ascultat toate ciorbele din lume si toate miau iesit ca “” ciorbele”” dar akm k maestra in buktarie ciorba e o minuneeeee FELICITARI

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Cecilia_ionascu

    Buna!

    Suna si arata super delicios!

    Imi place la nebunie ciorba de burta!

    Numai ca, la noi in neam o facea tatal meu, care nu mai este……..

    Sunt ani de cand nu am mai mancat ciorba de burta…..

    Iti scriu cu ceva intrebari; luna viitoare sunt Mosii de vara; si mama face pomana pt tata, cu vase de impartit; ma gandeam sa-i iau eu strachini, nebunia tatalui meu, sa -i impart eu ciorba de burta. Desi nu-s deloc afon la gatit si nici incepatoare, nu am incercat niciodata sa fac ciorba de burta. Dar ca sa impart lui tata, imi voi da silinta!

    Cea mai cea intrebare a mea catre tine, mai ales dc esti din Bucuresti este: de unde ai luat/ iei burta pt ciorba??? Eu tot caut si gasesc numai de-aia prefiarta……. Stiu ca tata cauta muuult , dar gasea el de-aia buna, mereu se lauda ca asa iese cel mai bine ciorba, nu cu burta prefiarta…
    Are careva idee de unde iau burta? 

    Si, dc gasesc, o fi ok sa o cumpar din timp si sa o congelez? Banuiesc eu ca nu mai are acelasi “farmec”, dar mi-e ca nu mai gasesc la timp.
    Te mai pot deranja cu intrebari?

    Chiar vreau sa-mi fac curaj sa fac ciorba asta! Ma ajuti si pe mine putin, te rog? 

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ingerashu petru

    eu doar ce am facut ieri prima ciorba de burta din my life, a ieshit super ultra mega buna, foate buna 

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Oana_oana9350

    felicitariiiii e super reteta am sao fac sh eu…..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Cirstea_grg

    am vazut reteta ta ieri  si azi dimineata am rugato pe sotia mea sa cumpere ce imi trebuie sa ma apuc de treaba  sper sa imi iasa

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Wwwabusuioc95

    ami placeciorba de burta de ami vine so manac din prezentarea ta…..felcitariiiiiii……super si arata foarte bine si credca e si buna. o sa ancerc si eu . bafta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Mary

    Reteta e foarte buna cu cateva mici observatii:
    1. Patrunjel verde tocat nu se pune la ciorba de burta,  ca la orice alta ciorba de carne sau zarzavat. (Mi se pare o barbarie sa procedam asa!)
    2. La sfarsit se pun in ciorba de burta fasiute de gogosar murat, pentru gust si aspect.
    3. Pe masa se pun boluri cu smantana langa ciorba, cand o servim.
    4. Mujdeiul se face cu apa rece doar atunci cand il servim separat, altfel punem usturoiul pisat direct in ciorba.
    5. Normal e ca fiecare sa-si puna cat otet doreste direct in propria farfurie, de aceea sunt oliviere pe masa!
    6. Nu putem omite faptul ca ciorba de burta se serveste, mai ales cand punem ardei iute, cu paine alba proaspata.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Ileana

      Coana Marie!!!! 

      Pai nu vazusi ce a zise femeia??!! “O sa impartasesc cu voi reteta ciorbei de burta pe care o prepar eu….”
      Dumneata nu sti vorba ceea – Cate bordeiuri atatea obiceiuri. 
      O sa adaug si eu cateva mici obesrvatii la comentariul domniei voastre.
      1. In alte zone ciorba de burta se serveste la masa cu putin leustean adaugat sau tarhon.
      2. Am colindat mai toata tarisoara in lung si in lat dar in nici un restaurant unde am mancat ciorba de burta nu a au fost adaugate fasiute de gogosar murat asa cum sustii dumneata. Cel mai ciudat lucru mi s a parut atunci cand mi s a servit ciorba de burta preparata cu rosii si alte legume si pot spune ca  aia numai ciorba de burta a fost.
      3.  Smantana se adauga mai intai la ciorba de burta frecata cu X galbenusuri de oua iar `bolul“( adica pe limba noastra castronul) cu smantana se adauga pe masa in cazul in care mai doreste cineva sa si adauge in farfurie.
      4. Unora le place Jazzu-ul!!!! Adica, unora le place mai mult usturoi in ciorba lor. Nu te poti … in gustul omului.  Peste usturoiul pisat cu sare se adauga un polonic cu zeama de la ciorba si apoi il turnati in oala cu ciorba printr-o strecuratoare deasea sau puteti sa adaugati usturoiul direct in ciorba (depinde de preferintele fiecaruia). La masa poti adauga mujdei de usturoi in cazul in care mai doreste cineva sa si adauge in farfurie.
      5. Ciorba de burta se acreste cu otet sau suc de lamaie la sfarsit iar  daca cineva doreste sa fie mai acra se poate folosi de “olivierele“ puse pe masa de catre gazda.
      6. Nu putem omite faptul ca nu toata lumea tolereaza ardeiul iute si din nou ajungem la 
      de gustibus non est disputandum si sa nu uitam ca painea alba ingrasa.

      Va doresc pofta buna, Domnita Mary!!!!!!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • mariana

      asa e cea mai buna

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • elena thudor

    foarte buna reteta chiar astazi am gatit si a iesit de minune …:) multumesc frumos…o asa ciorbita mancam la mama acasa :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Mitza91ysm

    bv superrr acum am terminat si e superrr buna mss mult 

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Mary

    Coana Ileana!

    Ortografia, punctuatia, gramatica si, nu in ultimul rand, logica dumitale iti reflecta perfect nivelul de gandire, astfel incat sunt tentata sa-ti spun confidential ca: “Daca taceai, filosof ramaneai!”.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Ileana

      Coana Marie!!!

      La cei71 de ani ai  mei, este superfluu daca am scris agramat. Daca ti-ai fi pus putin mintea la contributie si ti ai fi folosit logica, de care nu duci lipsa, ai fi inteles de la inceputul comentariului meu ceea ce am dorit sa evidentiez. Asa cum dumneata ai mancat ciorba de burta cu fasiute de gogosari murat si altora li se ?pare o barbarie”, asa si dna Laura a adaugat patrunjel in ciorba de burta, pentru gust si aspect.

      Pe viitor v as safatui sa nu mai faceti pe dna profesoara ocupandu va de ortografie si sa insultati gratuit, pentru ca nu castigati absolut nimic.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Iiri

         Coana asta  MARIE  e   dobitoaca  rau….   fce  atita  caz  din nimic  pina  o sa  minca  ciorba  de  sub  burta………..

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • Lazar_mihaela2006

    Ce buna mi-a iesit prima data cand am facut-o!si ultima data de fapt insa azi m-am trezit cu pofta de ciorba de burta si ma rugam sa gasesc reteta cu poze, cum ii zic eu la reteta d-stra. Multumesc 

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Phii, te incumeti la ciorba de burta pe caldura asta? Bravo tie! Sa va fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/daniel.brontov Daniel Brontov

    Bravo,draga mea Doamna!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/daniel.brontov Daniel Brontov

    Bravo,draga mea Doamna! Simplu,la obiect, bun si gustos! Stiu ca gusturile nu coincid,dar nici nu se discuta! Reteta asta a fost facuta pt mine! Bravo!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ma bucur mult, d-le Daniel. Sa va fie de bine si… eu va astept cu impresii si de la alte retete. :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Rozivali

    foarte buna reteta multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Sa va fie de bine, ma bucur mult ca v-a placut. :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/ivona.pirici Ivona Pirici

    reteta ta este f f buna si delicioasa.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • onel

    nu uitati inainte de ciorba serviti un rachiu de pruna

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      hehe, cred ca nu strica, nici inainte si nici dupa :)))

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/sava.ionut.372 Sava Ionut

    Multumesc frumos pentru rețetă, am avut curajul să îmi satisfac și această dorință de a găti ciorbă de burtă. Încercarea mea a fost încununată de succes, asta nu o spun doar eu, ci și celelalte trei persoane pe care le-am servit și cărora nu le venea să creadă că eu am fost bucătarul :D. A fost chiar plăcut să-mi surprind iubita cu așa un preparat. Cu siguranță va rămâne în palmaresul meu și nu voi ezita niciodată să o refac. O seară plăcută!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ma bucur tare mult, sa va fie de bine!

      2012/8/5 Disqus

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • costelus

    este delicoasa ciorbita:::::: multumim ptr reteta>>>>>>

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Sa va fie de bine! :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • manole

        am facut in seara asta ciorba si a iesit perfect mersi de reteta

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
    • cristina

      am facut ciorba de burta dupa aceasta reteta de 2 ori si a fost foarte buna iti multumesc pt reteta

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • cristina

      am facut ciorba de burta dupa aceasta reteta de 2 ori si a fost foarte buna iti multumesc pt reteta

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • lauralaurentiu

        Ma bucur mult, Cristina, sa iti fie de bine!

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • florin

    super tare sunt toate retetele, eu mai adaug pastarnac, ce-i ofera un gram de personalitate.pofta mare.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • gigi

    super tare a iesit!multumesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • CRISTEA

    AM SA INCERC ACEASTA RETETA DAR CU CIUPERCI

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Interesant! Cum va ganditi sa adaugati ciupercile, in locul burtii sau ca adaus? Sunt chiar curioasa. :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • rachell

        Da, ciupercile se adauga in locul burtii. Defapt asa se numeste ciorba aceea, “ciorba falsa de burta”. are gust ca si cea de burta si daca o servesti la masa nici nu stie lumea ca nu e de burta. asa l-am pacalit si eu pe tata :)) se folosesc ciuperci pleurotus. eu am renuntat la cea de burta in favoarea acesteia .. ii mortala :D . eu de aici am luat reteta: http://www.laurasava.ro/2011/04/30/ciorba-falsa-de-burta/ . va pup!

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • lauralaurentiu

          Foarte interesant, nu stiu daca are chiar gustul ciorbei de burta, care are specificul ei, dar e clar ca nu are cum avea un gust rau. Multumesc!

          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
  • mary

    nici nu se face asa cum a ZIS EA

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • sandu toma

    foarte buna reteta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Stefania Adelina Musat

    Sunt plecata de ceva timp din tara si pot spune ca in prealabil uitasem sa o pregătesc , aveam nevoie sa îmi reîmprospătez memoria ,adevărul face sa îmi și reușească mulțumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • cstefan

    PERFECTA!!! ..iti multumesc ptr reteta fabuloasa si foarte simpla..adica f bine descrisa de autor ….Multumesc si Sarbatori Fericite!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Eva

    Nu am facut de o vreme buna ciorba de burta,asa ca m`am gandit sa recapitulezi sa nu uit nimic …Asa fac cum D`voastra si este ft delicios,prietenul meu bulgar tot imi spunea “wai,faci ca bunica” Am mancat si la ei,aceeasi chestia ca pe la noi…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • cristescu florian

    nu m-am saturat, am so prepar miine di nou

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • georgeta

    acum incerc si eu ,sper sa-mi iasa gustoasa ,pt ca ador ciorba de burta,hai gata ma si apuc de facut ciorba de burta:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • ramona

    eu fac des ciorba asta si o fac la fel ca tine, fara prea multe radacinoase si e f buna. felicitari

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Multumesc, sa va fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/mony.dumitrache Mony Dumitrache

    delicioasa

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Roxana D.

    Am facut si eu ciorbita asta pentru prima data si nu stiu exact unde am gresit. Fiind a doua oara cand mancam ciorba de burta, nu aveam termen de comparatie, insa prietenul meu (fan impatimit al ei) a spus ca e buna, dar ii lipseste ceva. Asa ca m-am pus de am calit o ceapa si 2 morcovi cu putin ulei, cand erau deja patrunse am pus putina boia si imediat am stins cu 4-5 polonice de zeama fierbinte de la ciorba. Zeama rezultata am strecurat-o, am adaugat-o in oala si dintr-o data a devenit cea mai buna ciorba de burta mancata de el vreodata! :))
    Asadar, pentru aceia dintre voi care se confrunta cu aceeasi “problema”, nu renuntati, nu e o cauza pierduta. :)

    pofte bune la toata lumea!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ma bucur, sa va fie de bine. :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • sandu

    mie mie se pare ca ai procedat f bine doar cu o exceptie .daca e burta proaspata ,trebuie fiarta bine si SCHIMBATA APA ,de cel putin 4 ori .IN caz contrar ramane cu un gust urit si miros neplacut.O ciorba adevarata nu trebuie sa miroase f tare .am mancat si eu in multe locuri si era ceea ce ziceam ,salutari,,

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • julie612

    Când se adaugă amestecul de smântână, gălbenușuri și un polonic de zeamă, oala mai este pe foc sau nu? Întreb deoarece am pățit de multe ori să se brânzească smântâna………

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Nu, amestecul de galbenusuri si smantana il adaugi dupa ce ai tras oala de pe foc si ai si amestecat prima data niste zeama fierbinte in galbenusurile respective, pentru a le tempera.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • julie612

        Bine, mulțumesc pentru informații. În weekend gătesc ciorbă de burtă!!!

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • Angela Berki

    foarte buna…nici ca se poate sa fie alta ciorba mai buna ca ciorba de burta…sa’vem pofta ca zilele astea burat ma cheama :))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lucian

    imi pare rau sa-va spun dar nu se foloseste ceapa si nici foi de dafin si nici verdeturi (era doar o parere

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Citeste mai atent, unde gasesti de ceapa sa-mi semnalezi!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • dan

    FOARTE BUNA,GUSTOASA SI SIMPLA.FELICITARI

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  • dan

    FOARTE BUNA,GUSTOASA SI SIMPLA.FELICITARI

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • camelia

    abia am luat-o de pe foc! foarte buna!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.gnld.com lady40gnld / gabriela

    a iesit mult prea buna merita pastrata reteta …spor tuturor, azi e ziua mea

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      La multi ani, Gabriela :). Ma ucur mult ca iti place cum a iesit, sa o faci cu tot atata succes si alta data! sa va fie de bine.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Maria

    Buna nu am smântână 30% cea mai grasa e de 18%,eu nu locuiesc in tara, as putea sa folosesc așa dar nu știu ce sa mai adaug ca sa iasă cum trebuie ?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • mos batran

    asta-i reteta adevarata !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)