Ciorba de miel cu bors si leustean

Autor:

Ciorba de de miel cu bors si leustean, un gust proaspat si apetisant

Nu sunt una dintre persoanele care mananca miel doar cu ocazia Pastelor, asa incat, oridecate ori am norocul sa gasesc cate o bucatica faina de carne de miel, profit si imi satisfac pofta de o fripturica sau o ciorbita.

De data asta, am dat in congelator peste bucatile de gat, cap si spata ramase din jumatatea de miel cumparata la Paste. Cum aveam si un bors proaspat si gustos in frigider iar tufa mea de leustean din gradina tinde sa se transforme intr-un copac, era evident ce va urma: o ciorba de miel delicioasa, cu bors si leustean, a carei reteta vreau sa o impartasesc cu voi.

ciorba, bors de miel cu leustean 1

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6
Grad de dificultate: redus

Ingrediente Ciorba de miel cu bors si leustean

  • 1 kilogram de carne de miel cu os (gat, spata, cap)
  • 1 ceapa medie (75 de grame)
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 morcovi potriviti (150 de grame impreuna)
  • 1 fir de patrunjel radacina
  • 1 bucata de telina (cam 30-40 de grame)
  • 1 ardei gras mic
  • 2 rosii de dimensiune medie, oparite si curatate de coaja
  • 250 ml. bors
  • 2 galbenusuri proaspete
  • 300 de grame de smantana grasa
  • 1 legatura buna de leustean
  • optional: 2 linguri de orez spalat in 2 ape reci si zvantat bine
  • sare si piper

Preparare Ciorba de miel cu bors si leustean

  1. Carnea se curata cu grija de pielite si grasimea in exces (mai ales daca gustul specific de oaie nu e chiar pe placul vostru, aceste parti au gustul cel mai intens) si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece, cat sa o acopere. Se adauga de la inceput 1 lingurita de sare si se indeparteaza spuma de la suprafata pe masura ce se formeaza, repetandu-se operatia de spumare oridecate ori e cazul.preparare ciorba de miel cu bors si leustean 1
  2.  Dupa ce nu se mai formeaza spuma la suprafata, se adauga morcovii, ardeiul gras, radacina de patrunjel, ceapa si ceapa verde, toate curatate, spalate si tocate in bucati potrivite (cubulete de maximum 1 cm, sa intre bine in lingura).Se fierbe in continuare pana cand carnea e bine fiarta, moment in care aceasta se scoate din oala. Daca adaugati si orez, acum este momentul sa il puneti. Adaugati si rosiile taiate in cubulete.preparare ciorba de miel cu bors si leustean 2
  3. Carnea se dezoseaza rapid, se taie in bucati potrivite si se adauga inapoi in oala. Separat, borsul se da in clocot si abia apoi se toarna in oala cu ciorba. Se mai da intr-un clocot si se opreste imediat focul.
  4. Intr-un castron, smantana se bate bine cu cele doua galbenusuri. Se adauga 1 polonic de zeama fierbinte, se omogenizeaza bine si se toarna in oala cu ciorba. Se adauga leusteanul bine spalat si tocat marunt, se potriveste gustul cu sare si piper si ciorba e gata de servire.ciorba de miel cu bors si leustean 2
  5. Se serveste fierbinte, cu ardei iute. Pofta buna!
Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Lasa un comentariu

7 Comentarii la "Ciorba de miel cu bors si leustean"


Vizitator
16 mai, 2016

O sa va arat rezultatul. Pariu ca e super delicioasa si sa citez pe Diana…pana la Buzau a ajuns aroma :)

Vizitator

[…] ciorbă de miel – dacă în copilărie nu prea mă tenta să o gust, astăzi pot spune că e una dintre preferatele mele; […]

Vizitator
Ginuca
14 iunie, 2015

Este exact unul din felurile de mancare preparate ieri, cu o portie de carne pastrata in congelator de la Paste. Gustul foarte psecific si bun, numai ca mi-am facut de lucru, pentru ca s-a la focul mare s-a umflat rapid spuma , inundandu-mi aragazul…ca doar a fost in 13 ieri :)

Vizitator
Diana
11 iunie, 2015

Mmmmmmmmmm , ce-mi faci tu mie , Laura draga … am simtit aroma borsului de tarate si a leusteanului pana aici . Cred c-a venit de la tine spre mine , pe la Coada Lacului :)) . Aaaaaaaa si de smantana am uitat sa amintesc .

Vizitator
simina
10 iunie, 2015

Daca mai are cineva prin congelator , sa-mi trimita si mie cea mai grozava ciorba!