Cautare in site
x inchide

Ciorbă de văcuță

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 03.09.2009
Rating
4.9
(354)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(354)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

128 comentarii la Ciorbă de văcuță

  1. Cris spune:

    Am facut acum ciorbita de vacuta dupa reteta dvs si a iesit o bunatate. M-am uitat prin comentarii si vad oameni nebuni care si pe o reteta au de comentat. Doamne fer!
    Inainte puneam si cimbru, de fapt pun cimbru la orice. Dar acum am respectat reteta 100%. P.S. Am crezut mereu ca e Laurlaurentiu, nu am stiu ca sunteti femeie . Multumesc pentru reteta!

  2. Laura spune:

    Este cea mai buna reteta de ciorba de vacuta…am descoperit-o in urma cu cativa ani, si de atunci o fac de fiecare data! Multumesc!!

  3. Dorin spune:

    Sper ca nu v-ati gandit ca retetele sunt citite de catre bucatari profesionisti !
    Ce intelege un incepator di :”Carnea trebuie sa fie fiarta mai bine de jumatate” ? Am nevoie de un dinamometru, de un ceas sau o alta scula pentru masurarea jumatatii ?

    • Ar trebui să înțeleagă că, în această fază, carnea este complet gătită, fără urme de țesut crud, dar încă destul de tare. Cum ar trebui să explic eu, având în vedere că fiecare vacă are carnea în felul ei, că e un organism viu și nu se dezvoltă în parametri induși de ceasuri sau dinamometru?
      Pentru unii, cel mai sigur e să comande, noroc că s-au inventat serviciile de livrare.

      • Jane spune:

        Un raspuns chiar rautacios doamna Laura. Domnul nu a fost deloc nepoliticos in comentariul sau, dar dvs. imediat l-ati atacat. Ba mai mult, ati tinut si sa adaugati in blog ca cineva a lasat un comentariu nu tocmai prietenos. Din punctul meu de vedere, acesta este un gest foarte neprofesionist.
        Intr-adevar, pentru un incepator, e mai potrivit sa i se spuna macar cu aproximatie cam cat timp ar dura pana carnea ar fi gatita pe jumatate, ca sa stie la ce sa se astepete. Pentru cineva care da mai rar prin bucatarie ar putea considera ca 10 minute de fierbere sunt suficiente, insa un bucatar probabil i-ar recomanda sa lase carnea macar 20-30 de minute inainte sa adauge legumele. Chiar daca pot fi diferente in functie de carnea folosita, o aproximatie tot poate fi sugerata, cu conditia ca pe langa asta sa se si verifice asa cum ati explicat in blog.
        Cred ca putem fi mai blanzi unii cu ceilalti si sa incercam sa nu luam fiecare comentariu ‘critic’ ca un atac personal. Cred ca un comentariu precum al domnului Dorin poate fi intrerpretat si ca o sugestie de cum blogul poate fi imbunatatit astfel incat oricine, inclusiv incepatorii, sa se simta confortabili sa incerce reteta. Pana la urma cred ca asta e si scopul, ca oamenii sa gaseasca bucuria de a gati. O zi buna!

      • Comentariul dumneavoastră îmi arată că încă există persoane care nu fac diferența între atac și apărare. Nu eu am scris un comentariu pentru că mi-a cășunat că ar exista un domn Dorin, ci dumnealui s-a exprimat total nepotrivit și, cu toate că dumneavoastră așa vi s-a părut, deloc politicos.

        Sugestia domnului de a măsura ”jumătatea” cu ”dinamometrul”, cu ceasul sau ”cu altă sculă” nu vi s-a părut răutăcioasă? E chiar un sarcasm gratuit, care a fost consemnat la treisprezece de la publicarea rețetei. În toată această perioadă de treisprezece ani, mii, poate zeci de mii de oameni au reușit să gătească ciorba și să ”măsoare jumătatea”, până când a apărut domnul respectiv.

        Opinia dumneavoastră că ar trebui să dau repere de timp este greșită. Poate cineva își va face ciorba din carne de vițel sau mânzat tânăr și va fi suficient de fiartă în 20 de minute. Altcineva va avea o bucată de vacă bătrână și va avea nevoie de 1:30 ore ca să ajungă în același punct. Singurele indicații adecvate sunt cele despre textură.

        Cât despre chemarea la blândețe și toleranță, vă rog să le practicați dumneavoastră, mai întâi. Amintiți-vă că eu am împărtășit, de bună credință, o rețetă corectă, care permite oricui știe să citească să își facă, acasă la el, o ciorbă cel puțin la fel de gustoasă ca la restaurant. Înainte de acest blog culinar, am predat limba română, așa că știu să mă exprim și să scriu suficient de bine încât oricine să înțeleagă informațiile pe care le transmit. Când eu doar ofer, neașteptând nimic în schimb, să mi se sugereze să fiu nu știu cum altfel mi se pare rea credință.

    • Revin: era suficient să citiți cu atenție paragraful respectiv, că oricum v-a luat mai mult timp să vă consemnați sarcasmele. Va să zică, atunci puneți rădăcinoasele când o furculiță intră în carne, chiar întâmpinând o oarecare rezistență.

  4. masterchef spune:

    Cartofii fierb la fel de greu ca si radacinoasele. In nici un caz nu se pun la fiert dupa ce au fiert legumele.

  5. Costy spune:

    Bună Ziua doamna Laura, sunt singur acasă ptr că soția este plecată în România. Pot spune că am făcut ciorba de văcuță, si a iesit super super de gustoasă. Un gust nemaipomenit de bun,tot ce contează este să ai răbdare, si să respecți rețeta… Vă mulțumim ptr toate rețetele care ni le prezentați. Am făcut si gogosi dar a dua zi, erau ca blatul de bucătărie ?. Unde am greșit?? De nu au ieșit asa bune. Mulțumim si o zii bună să aveți.

    • Mă bucur mult că v-a reușit ciorba, să vă fie de bine.
      Cât despre gogoși, eu nu am fost lângă dumneavoastră, în bucătărie, să știu ce anume ați greșit, dar înclin să cred că nu le-ați dospit suficient.

  6. Stefania spune:

    Astăzi am făcut placintele turcești cu brânză și această ciorbă. Au ieșit foarte gustoase! Am încercat aproape toate rețetele dvs. de post și spre uimirea mea au fost grozav de bune. Și chiar nu a fost nevoie să folosesc vreun cubulet sau pudră pentru un gust mai bun. Mulțumesc pt rețete (și în numele soțului meu )

  7. Badea Ioana spune:

    Eu am 19 ani si m-am mutat cu prietenul meu de jumătate de an . Stau si cu mama lui in casa însă prefer sa ma ocup eu de bucătărie . Cand nu poate mama sa imi dea un sfat, care este bucătar la un restaurant, apelez cu incredere la orice reteta de pe site-ul dvs . Nu stiu de restul însă eu va multumesc pentru precizia cu care dati detaliile legate de o rețetă. Jos pălăria doamna . Va respect tare mult .❤❤❤

  8. Service GSM spune:

    foarte foarte bun, a iesit excelent

  9. adrian spune:

    nu mai omorati vacutele!!

  10. Olimpia spune:

    Dna Laura,
    Vreau sa va spun can aceasta reteta ca si multe altele cum at fi ciorba de perisoare, sarmalele si clatitele ,ca sa nu mai zic de papanasi au devenit retele favorite ale familei noastre.Noi locuim acum in Canada de citiva ani buni dar de cite ori imi este dor de tara mea drags under m-am nascut si de o mincare romineasca intru pe site ul dumneavoastra si gatesc ceva bun rominesc.Imi place mult retetele pentru ca ies foarte gustoase si sint foarte bine explicate si respecta retele traditionale.Va multumim ca ati creat acest site si ca promovati traditiile culinare rominesti,va apreciem foarte mult.Va doresc multa sanatate si toate cele bune.
    Olimpia Blaga
    Montreal,Canada

  11. Georgiana spune:

    Astazi am incercat si eu reteta si a iesit delicioasa.

  12. Jo spune:

    Eu fac ntotdeauna cu legume de supa congelate-acolo sint de toate pt toti ca legume si nu mai am probleme cu curatatul si tocatul !

  13. Ioana spune:

    Perfecta rețeta. O singura as avea la Dvs. De ce se fierbe bucata întreaga de carne si nu se face cuburi când este cruda?

    • Dacă fierbeți carnea în bucată mare, atunci când o tăiați cuburi, gătită deja fiind, își va păstra forma mult mai frumos. Dacă tăiați cubulețe de carne crudă acestea se vor deforma în timpul gătirii. Să vă fie de bine!

  14. Adriana spune:

    Nota 10 cu felicitari! In loc de conopida am pus varza alba si a iesit senzatie! Multumim pentru reteta!

  15. Gabriela spune:

    Se poate folosi si gulas de vita? Multumesc

  16. Alina spune:

    Se pun 4 l de apa? Sau in total ciorba va avea 4 litrj cu tot cu carne si legume ?

  17. Andrei spune:

    Cand se pune borșul?

  18. christyansen spune:

    f buna bv bv bv bv bv

  19. Mihaela Voicu spune:

    mi ati facut o pofta…..:) asa ca m am dus in piata si am luat tot ce trebuie si ma m apucat de treaba..:) este pe foc…aproape gata..iamii iamii..o sa l dau gata pe sotul meu..cu ciorbita..:)

  20. Alex BCS spune:

    foarte greu… am facut kilometrii de la Calculator in bucatarie… :) multumesc pentru reteta …

  21. Elena spune:

    Am facut pentru prima data reteta ciorba de vacuta si a iesit super. Multumesc!

  22. nouatigaraelectronica spune:

    Adooooor Ciorbita de vacuta iar aceasta reteta nu ma face decat sa o ador si mai mult! Multumesc mult! O zi placuta tuturor!

  23. magda spune:

    EU nu inteleg un lucru:legumele si carnea fieb cam in acelasi timp?Carnea nu fierbe mai greu?Adica n-ar tebui lasata sa fiarba mai mult si apoi sa se puna legumele?Sau trebuie folosita oala cu presiune ?(eu nu am din pacate).

    • lauralaurentiu spune:

      Magda, legumele nu se adauga decat dupa ce carnea, aflata in fierbere, se spumeaza de cateva ori si nu mai formeaza spuma, asta va dura, dupa experienta mea, cel putin 30-45 de minute, daca nu chiar 1 ora, timp in care carnea va fierbe de una singura. Si atunci, zice textul retetei, se adauga pentru inceput doar radacinoasele „Cand oala de foc incepe sa clocoteasca, se indeparteaza cu grija spuma, de cateva ori. Cand nu se mai formeaza atat de abundent spuma, se adauga radacinoasele”. Restul de legume intra in scena cand radacinoasele sunt aproape fierte: „Cand radacinoasele sunt fierte pe jumatate (incep sa se inmoaie) se adauga conopida, ardeiul si fasolea verde:”.

      • Magda spune:

        Multumesc draga Laura ca-ti faci timp intotdeauna sa -mi raspunzi si sa ma lamuresti,asa cum ai facut-o si de data aceasta.Se vede ca esti un om deosebit si sunt sigura ca pui suflet in tot ceea ce faci.O zi frumoasa iti doresc!

  24. Violeta spune:

    Acuma e pe foc sa vedem cat de gustoasa imi iasa :D

  25. vasile spune:

    ceapa cand o pui

    • amalia spune:

      de regula dupa ce spumuiesti carnea pui ceapa ,radacinoasele si ardeiul.Cartoful se pune ceva mai tirziu pt ca fierbe repede.

  26. ticu alex spune:

    Super buna reteta.multumiri de la burticile noastre saturate

  27. Ioana spune:

    uite aici reteta adevarata ! http//qgs244825

  28. e foarte buna……e preferata mea la ciorbe!!

  29. szocs tunde-maria spune:

    e foarte buna ….e preferata mea la ciorbe!!

  30. Diana Popa spune:

    f buna reteta. am incercat-o. .f frumoase si comentariile para-gastronomice. felicitari si multumesc. :)

  31. Alex spune:

    Tocmai am gatit-o. Delicioasa!

  32. Am descoperit de curand site-ul tau si sunt f incantata… imi plac retele tale ca sunt in general f usoare, explicate f bine si mai ales, ca nu folosesti ingrediente f greu de gasit mai ales pt cei din strainatate……voi face negresit astazi ciorbita ta de vacuta….

    • Am facut ciorbita si a fost gata in 2 zile- 4 l!!!!! excelenta….eu care momentan sunt insarcinata in 13 sapt si sunt cam pretentioasa la  mancare, nu ma mai puteam satura…la fel si fetita care e ciorbareasa ca si mama…:)
      Voi continua sa ma inspir de pe site-ul tau!!!!!!

  33. Costi_achim68@yahoo.it spune:

    foarte gustoasa bravo

  34. Nclticoleta stan spune:

    suuper tare!

  35. Micaroma2000 spune:

    Incercat, iesit super gustoasa! Saru’ mana pentru ”indrumare”!

  36. Dada_she_she spune:

    si borsul? :?
     

  37. Pislaruangela spune:

    arata super BRAVO!

  38. monicutza spune:

    tare faza cu varianta de servire…foarte buna mi a iesit…

  39. Hierophant7 spune:

    multumesc pt reteta o minunatie :D

  40. Rorica spune:

    Cum sa fierb carnea asta de vacuta mai repede si mai bine? Ca mie imi iese ca talpa…o fierb 4 ore si tot tare e!!

  41. andreea spune:

    foarte gustoasa pare sa iasa…am notat reteta si in maxim 2 zile revin sa va spun cum a iesit desi nu am nici cea mai mica indoiala ca va fi ca la restaurant.:D

  42. Pirkko spune:

    Excelenta reteta! Ne-a placut foarte mult. Multumin.

  43. ciprian spune:

    ca aspect….hmmm….sa spunem….ceva…ceva….a iesit dar ca gust….un deliciu

  44. Sevanmario spune:

    super reteta doar ce am terminat de facut ciorbita si  am gustato  nota 100    va pup

  45. Geta Papadopol spune:

    trebuie sa fie grozava!Multumesc ptr reteta!

  46. Naomi_bodnar spune:

    multumesc foarte mult pentru retete,toate mi le plac,dar supa aceasta e buna enorm,iti doresc mult succes,si felicitari,din partea mea,acum deci,sa ma apuc de treaba..,ma numesc Naomi,sunt din jud timis,locuiesc de o perioada de timp in Londra,si vizitez foarte mult acest blog

  47. adryana2 spune:

    Arata asa de bine ca am fost si am cumparat si eu ce era nevoie si acum ma pregatesc sa o fac.
    Felicitari pentru reteta

  48. Jacktels Kochbuch spune:

    Tare feinä Ciorbitä.
    Acuma am Pofte mari….

    Multe Salutäri Jacob

  49. laura laurentiu spune:

    Sa stii ca fost tare bunuta! ;)

  50. MONONOKE KITCHEN spune:

    Arata extraordinar de bine, parca-mi si miroase a o ciorba buna de tot cand ma uit la poze!

  51. laura laurentiu spune:

    Vanilla and thyme – thank you so much for the visit! I am very pleased that you are interested in my recipes. I'm very curious about your impressions.

  52. Vanilla and Thyme spune:

    I love reading your recipes! Your cooking is a little different from here in New York, but I love to try new ideas, and like to read about different food cultures and traditions. I will try making this soup for my family, it looks delicious! Thanks for sharing-

  53. laura laurentiu spune:

    Lissa, multumesc draga mea, de vizita si de apreciere! N-am schimbat mare lucru, am pastrat "zugraveala" si "decorul" dar m-am debarasat de mobilierul inutil :).

  54. Lissa spune:

    Laura draga mea,am fost plecata atata timp si imi era dor sa trec pe la tine;vad ca ai facut ceva schimbari…dar retetele sunt la fel de delicioase,te pup!

  55. laura laurentiu spune:

    Gina, eu stiu? Esti cuminte si harnicuta? :P Ca atunci nu as zice nu! :)

    Multumesc pentru aprecieri!

  56. Gina spune:

    Laura, nu mai vrei sa ai o fata :P ? Uite, Milena confirma cat de buna e ciorbita! :))

    Chiar daca fetei tale nu ii place noua infatisare a blogului, eu sunt de partea ta – less is more. In plus, pot vedea mai bine pozele, nu imi atrage atentia nimic de la ceea ce ma intereseaza – deci mai multe plusuri!

  57. narcisa spune:

    Laura draga, urmaresc de ceva vreme blogul tau. Nu pot sa spun decat atat: Jos palaria! Banatul reprezinta o parte din copilaria mea si retetele tale imi amintesc de tot ce e frumos si bun in viata. Felicitari!

  58. laura laurentiu spune:

    =)) Tortul tau fiind ala ciocolatos de tot? Las' ca ciorbita de vacuta e mai buna si mai sanatoasa! Si mult mai putin calorioasa!

    In privinta aspectului blogului – vreau sa fie minimalist, fara gadgeturi inutile, simplu si implicit… stylish. Am citit undeva ca una din greselile frecvente pe care le face un blogger incepator este aceea ca isi aglomeraza aspectul blogului cu "di tati". O sa iti arat o data, cand imi vei acorda o audienta, cum mi-as dori eu sa arate blogul meu.

  59. Milena spune:

    Mama draga, mi-am facut account pe blogspot doar ca sa te intreb ce s-a intamplat cu frumosul tau rosu blog. Eram cu adevarat mandra de tine si de aspectul paginii tale, mica mea informaticiana. Si, tu, l-ai facut albastru… pastel! Astept sa vad cum va arata, neputand a crede ca il vei lasa asa.
    Am mancat putina ciorbita acum. Mmiam, a fost buna! Candva, in viitorul apropiat, te rog frumusel sa imi faci tortul meu.

    Ma si semnez: semnat, Milena.

    • Carmen spune:

      Foarte frumos ce ne-ati descris aici, am sa incerc si eu reteta dvs. sper din suflet sa am rezultate maxime! Succes pe mai departe! Cu drag Carmen

  60. Sabina spune:

    Hey, Laura! Arata senzational ciorbita aceasta. Bun bun!!! Abia astept sa incerc si varianta aceasta.

  61. laura laurentiu spune:

    Nik26 – sa stii ca ai dreptate ;) ! Tot mancaricile astea traditionale, simple si pline de arome, sunt cele mai bune!

  62. laura laurentiu spune:

    Ciorbita e buuuna, casuta – simplificata, ca sa nu fie obositoare pentru oaspetii de seama care ii calca pragul! Multumesc, si tie, Alison!

  63. alison spune:

    bine te-am gasit in casuta noua!se incarca f. f. repede!yummmy ciorbita ta,simt leusteanul!o seara buna1

  64. Nik26 spune:

    Foarte bun! :D