Supa crema de ciuperci

Autor:

Fina, catifelata, cu un gust minunat de ciuperci aburind din bolul fierbinte, ce ti-ai putea dori mai mult intr-o zi racoroasa de toamna?Supa crema de ciuperci

Ingrediente:

  • 500 de grame de ciuperci champinion proaspete
  • 1 litru de supa de pasare (merge inlocuit cu apa, daca nu aveti supa preparata)
  • 1 ceapa mare
  • 50 de grame de unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 50 de grame de faina
  • 250 ml. de smantana nefermentata (smantana pentru frisca sau smantana Dorna pentru gatit)
  • sare, piper alb
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • ceapa verde pentru decor

Preparare:

Ciupercile nu se spala, pentru ca nu este recomandat, ele absorb apa ca un burete, se oxideaza usor si isi pierd gustul si proprietatile.

Se sterg, deci, ciupercile, cu atentie, cu un servetel, indepartand eventualele impuritati. Se taie ciupercile in lamele fine:

Preparare Supa crema de ciuperci 1Ceapa se taie marunt; se topesc 30 de grame de unt impreuna cu uleiul de masline in oala in care se va prepara supa si se adauga ceapa la calit. Se caleste 4-5 minute, amestecand continuu, pana se inmoaie:Preparare Supa crema de ciuperci 2Se adauga 350 de grame de ciuperci, aproximativ o treime pastrandu-se:Preparare Supa crema de ciuperci 3Se calesc ciupercile pana ce lichidul se evapora, amestecand constant. Se adauga faina si se amesteca bine pana cand imbraca toate ciupercile:Preparare Supa crema de ciuperci 4Se toarna supa (sau apa) fierbinte si se amesteca.Preparare Supa crema de ciuperci 5Se fierbe supa 15 minute, pana se inmoaie bine ciupercile. Intre timp, se topesc intr-o tigaie cele 20 de grame de unt pastrate si se adauga ciupercile ce au ramas, calindu-le cu sare si piper alb macinat 2-3 minute:Preparare Supa crema de ciuperci 6Dupa trecerea celor 15 minute, supa se paseaza cu blenderul (blenderul de mana sau se poate turna intr-un blender fix):Preparare Supa crema de ciuperci 7Se adauga in supa smantana si se da intr-un clocot scurt, apoi se condimenteaza cu sare dupa gust, piper alb macinat (mie imi place mai picanta) si 1 varf de cutit de nucsoara. Se adauga in supa ciupercile calite:Preparare Supa crema de ciuperci 8Inainte de servire se presara cu ceapa verde (cozi) tocate. Am mancat supa cu felii de paine neagra prajite la cuptor, parfumate cu o idee de usturoi. Un deliciu!Preparare Supa crema de ciuperci 9Pofta buna. :)

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Comentarii

  1. mina a zis

    Am scris la articolul cu ciorbele că cel mai mult îmi plac ciorrbele dar nici la o supa crema de ciuperci nu pot zice nu, cred ca e foarte buna si o sa o incerc.

  2. Oana Cara a zis

    A fost atat de buna incat a papat si fiul meu de 7 ani (care refuza ciupercile) si a si laudat-o… a fost senzational (il rugasem sa guste o singura lingura se supa cu painica prajita, i-am spus ca sunt ciuperci…iar e a papat un bol…) Cu siguranta am sa o refac.

    • lauralaurentiu a zis

      Ma bucur foarte mult, sa va fie de bine! Sunt incantata ca ai reusit sa-l determini si pe micutul mofturos sa manace. :)

  3. roxana a zis

    Multumim mult pt reteta!!!!! e a doua oara cand o fac dupa reteta ta si suntem foarte incantati toti ai casei! Multumim!

  4. Carmen a zis

    Am facut aceasta supa aseara, a iesit foarte buna, este o reteta perfecta! Pana la urma, noi am mancat-o alaturi de chiftele de curcan si salata, deci a fost mai degraba ca un sos :)) Insa in nici o alta mancare nu am simtit gustul ciupercilor atat de pregnant ca in aceasta! Felicitari pentru toate retetele de pe site!

    • lauralaurentiu a zis

      Probabil de la sortimentul de ciuperci folosit, nici mie nu imi iese de fiecare data la fel de alba :). Important e ca va place gustul, ma bucur mult si sa va fie de bine!

  5. Aariadna_75 a zis

    e cea mai delicioasa mancare pe care am consumat-o in ultimul timp;acum stau cu burta in sus(de cat am mancat)si regret ca numai pot baga mai cata.
    nu gasesc cuvinte de multumire ptr toate retetele pe care le impartasesti cu noi.
    esti speciala

  6. imi place sa gatesc a zis

    Foarte buna aceasta supa crema eu faceam in alta varianta dar mi-a placut si asta ,am facuto aseara si sotul dar si eu ne-am pus adoua oara si sa nu zic ca si la copii le-a placut. Cu siguranta o sa o mai incerc dar dublata reteta.Multumesc mult pt. asa o bunatate.Eu nu am avut paine neagra dar a mers de minune si cu paine alba coapta la tostiera.Multa sanatate si spor in toate! FELICITARILE MELE!

  7. Apetito a zis

    doamna, caci sunt „prinsa” si eu. aveam reteta asta copiata si, vrand sa diversific la pranz, am executat-o. nu mi-a luat mai mult de 40 de minute, de la primele operatiuni pana la savurare, caci asta am facut! aspectul n-o scoate in fata, mirosul…nici el, dar gustul, textura sunt SU-PER-BE!! se repeta cu siguranta!!!! eu am calit alaturi de ceapa si cativa catei de usturoi, si la ciupercile de „decor” am presarat putin cimbru uscat, minunat!

    • lauralaurentiu a zis

      Sa-ti fie de bine :). Cred ca a iesit tare buna… iti imaginezi cum trebuie sa fie cu ceva hribi, galbiori, ciuperci de padure?

  8. anca_tm a zis

    primul cuvant care imi vine in minte e DELICIOS…am facut supa asta acum cateva zile..s-au nimerit si vreo 2 prieteni pe la noi si ce pot sa zic, un deliciu, toata lumea a fost incantata! azi incerc si burekul cu branza sarata..revin cu impresii

  9. Fanta a zis

    Buna.

    Sunt Cornelia si as vrea sa te rog daca esti dispusa sa faci un schimb de linkuri (ambele tale bloguri) cu blogul meu despre Rodie. Voi incerca sa acopar tot ce se poate despre fructul Rodiei.

    Siteul se afla aici http://www.rodie.info/

    Ma poti contacta folosind pagina de contact de pe site.

    Astept un raspuns.
    Multumesc pentru timpul acordat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *