Supa crema de ciuperci

Autor:

Fina, catifelata, cu un gust minunat de ciuperci aburind din bolul fierbinte, ce ti-ai putea dori mai mult intr-o zi racoroasa de toamna?Supa crema de ciuperci

Ingrediente:

  • 500 de grame de ciuperci champinion proaspete
  • 1 litru de supa de pasare (merge inlocuit cu apa, daca nu aveti supa preparata)
  • 1 ceapa mare
  • 50 de grame de unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 50 de grame de faina
  • 250 ml. de smantana nefermentata (smantana pentru frisca sau smantana Dorna pentru gatit)
  • sare, piper alb
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • ceapa verde pentru decor

Preparare:

Ciupercile nu se spala, pentru ca nu este recomandat, ele absorb apa ca un burete, se oxideaza usor si isi pierd gustul si proprietatile.

Se sterg, deci, ciupercile, cu atentie, cu un servetel, indepartand eventualele impuritati. Se taie ciupercile in lamele fine:

Preparare Supa crema de ciuperci 1Ceapa se taie marunt; se topesc 30 de grame de unt impreuna cu uleiul de masline in oala in care se va prepara supa si se adauga ceapa la calit. Se caleste 4-5 minute, amestecand continuu, pana se inmoaie:Preparare Supa crema de ciuperci 2Se adauga 350 de grame de ciuperci, aproximativ o treime pastrandu-se:Preparare Supa crema de ciuperci 3Se calesc ciupercile pana ce lichidul se evapora, amestecand constant. Se adauga faina si se amesteca bine pana cand imbraca toate ciupercile:Preparare Supa crema de ciuperci 4Se toarna supa (sau apa) fierbinte si se amesteca.Preparare Supa crema de ciuperci 5Se fierbe supa 15 minute, pana se inmoaie bine ciupercile. Intre timp, se topesc intr-o tigaie cele 20 de grame de unt pastrate si se adauga ciupercile ce au ramas, calindu-le cu sare si piper alb macinat 2-3 minute:Preparare Supa crema de ciuperci 6Dupa trecerea celor 15 minute, supa se paseaza cu blenderul (blenderul de mana sau se poate turna intr-un blender fix):Preparare Supa crema de ciuperci 7Se adauga in supa smantana si se da intr-un clocot scurt, apoi se condimenteaza cu sare dupa gust, piper alb macinat (mie imi place mai picanta) si 1 varf de cutit de nucsoara. Se adauga in supa ciupercile calite:Preparare Supa crema de ciuperci 8Inainte de servire se presara cu ceapa verde (cozi) tocate. Am mancat supa cu felii de paine neagra prajite la cuptor, parfumate cu o idee de usturoi. Un deliciu!Preparare Supa crema de ciuperci 9Pofta buna. :)

Print Friendly

Lasa un comentariu

35 Comentarii la "Supa crema de ciuperci"


Vizitator
Oana Cara
16 noiembrie, 2013

A fost atat de buna incat a papat si fiul meu de 7 ani (care refuza ciupercile) si a si laudat-o… a fost senzational (il rugasem sa guste o singura lingura se supa cu painica prajita, i-am spus ca sunt ciuperci…iar e a papat un bol…) Cu siguranta am sa o refac.

Vizitator
lauralaurentiu
16 noiembrie, 2013

Ma bucur foarte mult, sa va fie de bine! Sunt incantata ca ai reusit sa-l determini si pe micutul mofturos sa manace. :)

Vizitator
Livia Liv
26 septembrie, 2013

delicioasa reteta ta ! o sa o salvez si o mai fac si alta data! pana maine nu cred ca mai ramane ceva:)

Vizitator
roxana
18 aprilie, 2013

Multumim mult pt reteta!!!!! e a doua oara cand o fac dupa reteta ta si suntem foarte incantati toti ai casei! Multumim!

Vizitator
lauralaurentiu
22 aprilie, 2013

Sa va fie de bine :). E o supa crema asa de buna, mi s-a facut si mie dor de ea. :)

Vizitator
Carmen
10 noiembrie, 2012

Am facut aceasta supa aseara, a iesit foarte buna, este o reteta perfecta! Pana la urma, noi am mancat-o alaturi de chiftele de curcan si salata, deci a fost mai degraba ca un sos :)) Insa in nici o alta mancare nu am simtit gustul ciupercilor atat de pregnant ca in aceasta! Felicitari pentru toate retetele de pe site!

Vizitator
adri
2 noiembrie, 2012

este prima oara cand am facut supa crema de ciuperci. a iesit super.invitatii mei au fost incantati.:)