Cautare in site
x inchide

La foc mic – concurs!

Adaugata la de

Stim cu totii ca unele dintre cele mai bune mancaruri sunt cele gatite lent, la foc mic, obtinandu-se o textura frageda si un gust superlativ pentru orice preparat. Ceea ce ma impiedica pe mine sa le ofer alor mei zilnic asemenea delicii este timpul limitat, nu prea e convenabil sa stau ore in sir langa aragaz pentru o mancare. Una dintre cele mai faine si lejere modalitati de a gati la foc mic este slowcooker-ul, o oala smechera din ceramica, asezata intr-un invelis metalic care incalzeste interiorul, dar nu cine stie ce… in niciun caz nu pana la a fierbe mancarurile in clocot. De aceea, orice s-ar gati in slowcooker dureaza mult, ore in sir, dar asta in loc sa fie un impediment, e chiar un mare castig: cu putina planificare, putem avea mancaruri excelent gatite la o ora anume. Putem fierbe sunca sau ciolanul peste noapte (spectaculos iese sunca fiarta la slowcooker), putem gati o tocanita de vita din bucata cea mai ieftina si plina de zgarciuri, pentru ca toate vor deveni fragede si gelatinoase, putem fierbe fasole sau naut si cate si mai cate. Stiu, problema e ca prea putini dintre voi au un slowcooker acasa si cei care si l-ar dori, nu au de unde sa-l procure.

Pentru ca sunt sincer incantata de slowcooker si pentru ca se apropie sezonul lui, toamna si iarna fiind momentul cel mai nimerit pentru delicii facute la foc mic, am hotarat sa organizez un concurs al carui premiu sa fie „haparatu” insusi. Asadar, voi oferi un slowcooker identic cu al meu (cel din poza de mai jos), nou-nout, pe care l-am comandat pe amazon si care azi de dimineata a ajuns la mine acasa si sta cuminte in cutia lui, asteptand sa fie revendicat de o persoana care sa ii dea de lucru.

Al doilea motiv pentru care acest concurs se va desfasura tocmai acum, este ca incepand de azi am lansat o noua functie a blogului, una menita sa-l faca mai interactiv. Incepand de azi, in locul simplelor comentarii prin care va puteati exprima legat de reteta preferata, va invit cu tot dragul sa adaugati poze realizate de voi prin care sa ilustrati cum v-a reusit o anumita reteta, de asemenea sa consemnati impresiile voastre asupra prepararii retetei respective.

slowcooker

Asadar, ce trebuie sa faci pentru a intra in posesia premiului?

1. sa gatesti o reteta de pe retetecalamama.ro, la alegere dintre cele zece retete de toamna de mai jos:

  1. Zacusca de vinete
  2. Friptura de porc cu bere
  3. Friptura la cuptor din cotlet de porc umplut
  4. Friptura de porc la cuptor cu fructe uscate
  5. Ciolan de porc cu bere la cuptor
  6. Sarmale in foi de varza acra
  7. Prajitura cu mere
  8. Prajitura cu mere si cocos
  9. Placinta cu mere
  10. Spirale cu mere si stafide

2. sa-ti faci cont pe retetecalamama.ro: in stanga casutei de cautare din antet a aparut butonul login/inregistrare; apasa pe acest buton si ti se va deschide o fereastra cu trei posibilitati: login, inregistrare si parola pierduta. Bineinteles, pentru inceput vei alege optiunea inregistrare, unde trebuie sa completezi cu numele de utilizator dorit si adresa ta de email. Daca ai introdus o adresa valida, imediat o sa fii instiintat sa verifici casuta ta de email (atentie, verifica si folderul spam!). Vei primi un email de confirmare a inregistrarii tale pe retetecalamama.ro, care va contine numele de utilizator ales de tine si o parola generata automat. Selecteaza cu mousse-ul parola, da click dreapta si copy. Revino la formularul de inregistrare, selecteaza optiunea login, completeaza cu numele de utilizator si da paste parolei copiate din mesajul de inregistrare in campul aferent. Daca nu vrei sa ai batai de cap cu parola pe viitor, bifeaza casuta „tine-ma minte” si vei fi automat recunoscut la viitoarele logari.

3. sa faci o poza cat mai reusita cu preparatul final, reteta asa cum ti-a reusit tie;

4. sa incarci poza pe retetecalamama.ro: logat fiind, deschide reteta pe care ai pregatit-o; in subsolul retetei, inaintea formularului pentru comentarii, pe dreapta, a aparut un buton mare si rosu pe care scrie „incarca poza ta aici”; dai click pe buton, se va deschide o fereastra cu un browser de unde vei delecta poza salvata in calculatorul tau, apoi vei scrie parerile tale despre prepararea retetei (de exemplu: daca ti s-a parut dificila, daca ai modificat ceva si ce anume, daca ai mai pregati reteta si in viitor, daca a fost apreciata de familia ta etc.). Da click apoi pe butonul „incarca” din josul ferestrei.

5. vei fi incunostiintat ca poza s-a incarcat; da click pe butonul „share it on facebook”; vei fi redirectionat la o pagina de unde vei putea adauga poza pe contul tau de facebook; iti recomand sa scrii ceva despre poza, de exemplu „sustine-ti-ma, particip la un concurs”.

6. in continuare, tot ce mai ai de facut este sa aduni cat mai multe like-uri de la prietenii taiVa castiga fotografia cu cele mai multe like-uri adunate in perioada 19 septembrie 2012 – 15 octombrie 2012.Castigatorul va fi validat si desemnat pe 16 octombrie 2012.Cheltuielile de expediere a premiului pe teritoriul Romaniei le voi suporta eu. Multa bafta, inspiratie si mana sigura!

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 comentarii la La foc mic – concurs!

  1. Bianca spune:

    Buna! nu cred ca e vorba de premiu, de valoarea sa, aici e vorba de aprecierea primita pentru bucata gatita, o prajitura, o zacusca… eu una sunt incepatoare in arta culinara dar percep „arta” din acest doemniu, nu poti sa arunci compozitia in tava fara atentie, fara suflet, fara emotie, fara perfectiune! Sa nu vorbim ca nu pot sa asez prajitura mea, valoroasa, pe o farfurie, doar asa, pur si simplu, daca tot sunt membra al acestui blog, trebuie sa invat ceva, sa ma perfectionez, ma repet, trebuie sa dau atentie si respect muncii mele,.. FELICITARI tuturor pentru curaj si BRAVO celor care au reusit sa puna si arta in munca depusa!!! Eu una ma consider invangatoare :D, aprecieriile pe care le-am asteptat au venit( din partea familiei) si bineinteles multumirea de sine, asta conteaza cel mai mult. D-na Laura, astept cu nerabdare alte retete, tot atat de bune si aratoase… Multumiri, Bianca.

  2. Alice Ciobanu spune:

    fain concursul, superba oala…i love slowcooker…dar daca e cu „like” nu pot participa…n-am nici cea mai mica sansa. bafta tututor si pupici si zile frumoasa scumpa doamna

CLOSE
CLOSE