Set de Cutite Ceramice Royal Line Switzerland

Autor:

Mărturisesc, iniţial am vrut să intitulez această postare „Hai cuţât, cuţât, cuţât!”, da’ mai apoi mi-am dat seama că vorba cântecului nu prea se potriveste, continuarea era „De trei ori te-am ascuţât” iar eu vreau să vă povestesc, de fapt, despre niste cuţite care nu trebuiesc ascuţite niciodată.
Am primit, deci, un set de cutite ceramice Royal Line Switzerland de la pentruacasa.com. Le-am primit ca sa le testez, sa-mi dau cu parerea si sa va comunic si voua constatarile mele. Prima constatare a durut putin :)) (grija mare, expresia „taie ca briciu'” e depasita de ascutisul acestor cutite) asa ca am inteles rapid ca acest cutit ceramic trebuie tratat cu respectul cuvenit. In fine, setul de cutite si cu mine am ajuns sa ne cunoastem repejor si sa conlucram impreuna in conditii excelente, colaborare care va continua mult si bine datorita faptului ca aceste cutite sunt confectionate din oxid de zirconiu, un material cu o duritate foarte mare care isi pastreaza ascutisul de cel putin 10 ori mai mult decat un cutit clasic din otel. Asadar, vor taia mult si bine, cu singura conditie sa nu le trantesc pe jos (sunt, dupa cum le spune numele, din ceramica, deci s-ar putea sparge) si sa nu le fortez in alimente congelate sau oase, la fel de putin indicat fiind sa se incerce flexarea lamei cutitelor, care e casanta. Intr-un cuvant, taie grozav de bine, dar nu rezista la socuri.
Am realizat un filmulet demonstrativ (imi cer scuze pentru calitatea materialului, nu sunt detin studio de inregistrari dar sper ca se poate vedea destul de bine cat de usor se lucreaza cu aceste cutite) pe care va invit sa il urmariti.

Pe site-ul celor de la pentruacasa.com sunt disponibile multe alte informatii despre aceste cutite: nu se pateaza si nu ruginesc; lama este neutra din punct de vedere chimic (nu interactioneaza cu acizii, uleiurile, sarea, sucurile sau alte elemente); nu transfera gust sau miros metalic, nu afecteaza proprietatile si mentine aspectul proaspat al alimentelor cu care vin in contact; sunt usor de curatat, suprafata lamei fiind neaderenta; sunt usor de folosit datorita greutatii reduse si a echilibrului perfect; se folosesc pentru a taia carne fara os, fructe, legume, paine s.a.m.d. Merita :) !
Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. Sd a zis

    Scene-Dream Va invita sa fiti alaturi de noi !!Este unul din cele mai bine cotate Top-uri de Trackere din ROmania!Merita sa incercati,nu aveti nimic de pierdut,de castigat sigur !Puteti obtine orice invitatie doriti,puteti participa la concursurile pe care le organizam zilnic !Puteti chiar obtine un post de designer daca aveti cunostinte Photoshop !Va asteptam alaturi de noi sa va convingeti singuri !!
    http://scene-dream.net/signup.php Nu ezitati !:)
    Campanie de publicitate 1 week Sign-up on !!
    Multumim pentru timpul acordat citirii mesajului !

  2. Gabriel Ionescu a zis

    Forma arata foarte super, probabil ideala pentru un cutit profi, dar parerea mea ca sunt cam scumpe si fragile (asa mi se par mie, un cetatean de clasa medie). Pana una alta raman la astea din inox, pana o sa mi le permit…

  3. Claudia a zis

    Am si eu un cutit ceramic, corespunde cu cel mai mic de acolo, si sunt tare multumita de el; taie strasnic, insa nu e bun la curatat legume (a se intelege scobit cartofii, scos casutele de la mar etc) ci la feliat.

  4. oana ciurea a zis

    Mi-au facut si mie de ceva vreme cu ochiul, initial mi s-au parut putin cam scumpe dar e o vorba la care tin foarte mult „sunt prea sarac ca sa imi iau lucruri ieftine”
    Ma tenteaza tare mult, poate daca sunt cuminte imi aduce Mosu’ un set ….

    • Anonim a zis

      Si eu le-am avut pe lista demult si din acelasi motiv (ma tot gandeam ca sunt cam scumpe si ca am alte prioritati) nu le-am cumparat. Am avut norocul sa le primesc de la pentruacasa.com si le recomand din tot sufletul si cu toata sinceritatea. Grija mare in exploatare, e nevoie de toata atentia altfel pot surveni accidente!

      2011/9/28 Disqus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *