Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE

Blog Archives

Chimen sau chimion?

Chimen sau chimion? Multe lume le confundă. Ce-i drept, te pot păcăli. Şi chimenul şi chimionul au aproximativ același aspect, …

Ghimbirul

Ghimbirul

Ghimbirul Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae şi este înrudit cu cardamomul şi turmericul. Zingiber officinale, denumit popular și „ghimber” …

Turmericul sau curcuma

Turmericul sau curcuma

Turmericul Un ingredient mai puțin popular la noi, turmericul, curcuma sau șofranul indian este o plantă erbacee perenă de origine …

Coriandrul

Coriandrul

Pe scurt, despre coriandru Desi noua, romanilor, ne plac mancarurile asezonate cu multa verdeata, cand vine vorba de alegerea ierburilor …

Nap, topinambur, anghinare de Ierusalim

Nap, topinambur, anghinare de Ierusalim

Ce este napul? Dar topinamburul? Am convingerea ca fiecare dintre noi a trecut – si nu o singura data – …

Piperul

Piperul

Ce este piperul? Piperul, asa cum il cunoastem noi, este fructul unei plante (Piper Nigrum), originara din sudul Indiei. In …

PUBLICITATE
Sarea in bucate

Sarea in bucate

Ce este sarea? Tipuri de sare. Sarea si sanatatea. Despre sare, din cele mai vechi timpuri.

Anghinarea, cum o curat, cum o mananc?

Anghinarea, cum o curat, cum o mananc?

Anghinarea (Cynara scolymus) este o planta minunata, care din pacate este prea putin cunoscuta la noi in tara pentru calitatile …

Vinetele, hrana pentru creier

Vinetele, hrana pentru creier

Vinetele (Solanum melongena) sunt fructele unei plante care face parte din genul Solanum.  Vanata este una dintre legumele cele mai …

Roscovele

Roscovele

Ce sunt roscovele? Roşcovul (Ceratonia siliqua L.) face parte din familia Fabaceae sau Leguminosae si provine din estul Mediteranei. Copacii …

PUBLICITATE

RETETE RECENTE

PUBLICITATE

ARTICOLE RECENTE

CLOSE
CLOSE