Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE

Andreescu Nina-Andreea

Adaugata la de
PUBLICITATE

Am descoperit de curand o reteta foarte buna de turta dulce! Fara scortisoara si fara alte condimente: doar turta buna, moale, bicolora, pufoasa si glazurata!Iata reteta: puneti intr-un bol 250 ml lapte batut (sau chefir sau iaurt), 1 ou, 250 g zahar si 3 linguri de ulei. Amestecati bine cu un tel. Adaugati apoi 4 linguri de faina si 1 lingurita de praf de copt. Impartiti aluatul rezultat in 2 vase: in unul puneti 1/3, in celalalt 2/3. In bolul cu 2/3 puneti apoi 16-20 de linguri cu faini; framantati un aluat moale, putin lipicios, bun de lucrat pe masa infainata. In celalalt bol (cu 1/3 din aluat) puneti 2 linguri cu cacao si circa 10 linguri de faina; framantati putin. Taiati in 2 bucati aluatul alb. Avem deci o bila de aluat cu cacao si 2 bile de aluat alb. Intindem 3 foi rotunde/ovale, apoi le suprapunem: alb+negru+alb. Rulam strans. Taiem pe lungime ruloul obtinut. Vom obtine 2 bucati de rulou de aceeasi lungime, dar pe jumatate de groase. Fiecare bucata o taiem in bucati mici, putin mai mari decat o nuca. Formam cu mana bile mici si le punem in tava de cuptor (pe hartie de copt). Le turtim putin, le bagam la cuptor la 200 grade C pentru 15-20 de minute (la mine a durat mai mult). Va uitati sa fie usor rumene pe fund.Pana se coc, pregatiti glazura. Bateti bine un albus, adaugati apoi 1 pahar de zahar pudra. Imediat cum le scoateti din cuptor, le scaldati in glazura: intr-un vas puneti 7-10 turte si turnati peste ele cateva linguri de glazura. Amestecati usor cu o lingura sa se distribuie glazura pe toate. Le scoateti apoi pe un platou/farfurie/tava cu hartie de copt si le lasati sa se intareasca/usuce glazura. Iar apoi le savurati cu mare-mare pofta cu un pahar mare de lapte! E cea mai buna turta dulce (fara scortisoara si condimente – pentru ca mie nu imi plac! :D ) pe care am mancat-o vreodata!

Poate îți place și:

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE