Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE

Claudia

Adaugata la de
PUBLICITATE

Aceasta este prima prajitura pe care am facut-o din randul dulciurilor de dieta. Si de atunci am tot refacut-o, pentru ca este atat de buna!! Este o prajitura care n-ar putea exista fara lapte :)
Blatul:
4 albusuri, 4 linguri tarate de ovaz, 2 linguri tarate de grau, 5 linguri budinca de cacao Dr. Otker, 2 linguri branza de vaci degresata, 3 linguri indulcitor pudra, 1 lingurita praf de copt, 1 lingura cacao degresata (eu am folosit pudra de roscoave).
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Intr-un alt vas amestecam ingredientele uscate, adaugand branza degresata. In aceasta compozitie incorporam usor spuma de albusuri. Aceasta compozitie o asezam intr-o tava de 25/35 cm, pe hartie pentru copt. Se da la cuptorul preincalzit pentru 10-12 minute, nu mai mult! Se lasa apoi la racit.
Crema:
3 galbenusuri, 3 linguri indulcitor, 3 linguri budinca de vanilie Dr. Otker, 300 ml lapte degresat, esenta de vanilie.
Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul si incorporam budinca.
Intr-o alta craticioara punem laptele la foc pana cand incepe sa fiarba. Turnam incet laptele cald (nu fierbinte) peste compozitia cu galbenusuri, amestecand mereu. Compozitia rezultata o punem la foc mic pentru cateva minute, amestecand continuu, pana cand capata consistenta de budinca.
Crema se lasa la racit.Blatul racit se taie in trei parti egale
Prima foaie se aseaza pe o folie de aluminiu si se pune jumatate din crema, apoi cea de-a doua foaie si restul de crema, peste care se pune ultima foaie. Prajitura se impacheteaza in folia de aluminiu si se da la rece peste noapte.
Merita asteptarea!!

Poate îți place și:

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE