Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE

Placinta Oana

Adaugata la de
PUBLICITATE

Imi vin in minte multe clipe minunate petrecute la bunici (impreuna cu sora si fratele meu), pe vremea copilariei mele. Pe atunci laptele era aliment de baza in alimentatie. Dimineata bunica ne facea clatite pe care le mancam cu lapte, la amiaza mancam ca desert lapte cu mamaliga, iar seara ne pregatea lapte cu fricatei. Toate deserturile bunicii erau delicioase si n-am fi renuntat la ele pentru nimic in lume.
Eu va recomand o reteta delicioasa de prajitura care merge de minune cu o cana de lapte (la orice ora din zi):

Prăjitură cu nucă şi ciocolată

Ingrediente:
-pentru blat:
4 ouă
200 g zahăr pudră
100 ml ulei
100 ml apă
200 g făină
½ praf de copt
2 linguri de cacao

-pentru crema 1:
200 ml lapte
100 g zahăr
250 g nucă măcinată
1 fiola esenta de rom

– pentru crema 2:
150 ml lapte
3 linguri gris
100 g zahăr pudră
200 g margarină

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

-pentru decor:
100 g ciocolată neagră
nuci

Ultima rețetă publicată

Mod de preparare:
Separi ouăle, gălbenuşurile le amesteci cu zahărul, apoi adăugi uleiul şi apa, după care făina amestecată cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao. Le amesteci bine după care adăugi albuşurile bătute spumă, iar toată compoziţia o torni într-o tavă tapetată cu hartie de copt. Introduci tava in cuptorul preincălzit pentru 25-30 de minute, iar după ce s-a răcit o scoti din tavă.
Pentru crema 1 fierbi laptele cu zahărul şi nuca. După ce s-a răcit adăugi şi esenta de rom. Pui crema peste blat şi pui prăjitura la frigider.
Pentru crema 2 pui laptele la fiert, adaugi grisul in ploaie si lasi la racit. Incorporezi margarina frecată in prealabil cu zahărul pudră. Pui această cremă peste crema de nuci şi dai prăjitura la frigider.
Tai prăjitura in pătrătele si o decorezi cu ciocolată neagră topită pe baie de aburi iar deasupra asezi bucati de nuci.

Poate îți place și:

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE