Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE

Prajitura cu litchi si trandafiri by Liliuta

Sper ca nu gresesc prea mult incarcand aceasta poza aici. Sunt aceleasi ingrediente insa la sugestiile doamnei Laura am zis sa incerc direct un blat dublu (care tot mi s-a parut prea subtire, caci am o problema: blaturile nu imi cresc deloc sau prea putin; eu am mai facut inca unul din doua oua). De asemenea am folosit forma de tort, caci mi-am zis ca o sa fie mai usor cand o sa pun crema de deasupra. Deoarece nu am deloc succes cu gelatina am folosit agar, ceea ce mi-a dat putin batai de cap, insa s-a intarit atat de tare incat am putut sa modelez crema :D.Recomand totusi a nu se schimba forma originala a prajiturii si daca da, pentru cei care nu sunt iubitori de extra-dulce, ar trebui redus din cantitatea de dulceata. Eu nu am realizat ca am o suprafata mai mica, am pus toata cantitatea de dulceata indicata in reteta insa mi s-a parut extrem de dulce. In plus sunt o persoana care tot ce contine zahar e deja mult prea dulce :)In poza din sectiune nu se vad straturile rosii de dulceata din cauza ca nu am gasit sub nici o forma dulceata de trandafiri rosii. Era doar crem, asa ca am ras putina sfecla rosie, am stors zeama am fiert-o pana s-a redus la jumatate si am amestecat-o cu dulceata dupa care i-am mai dat un clocot si am lasat-o la racit. Gustul a fost foarte foarte putin influentat de aroma sfeclei, motiv pt care am mai adauhgat o lingura de apa de trandafiri. Nu am vrut insa sub nici o forma sa folosesc colorant alimentar.Cam acestea fiind spune, multumesc pentru reteta, am avut un tort aniversar superb, invitatiilor le-a placut f mult si spre surprinderea mea au mancat tot. A fost o surpriza placuta pentru toata lumea !

Vezi reteta
CLOSE
CLOSE