Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Brioșe aperitiv cu dovlecei

Brioșe aperitiv cu dovlecei

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Brioșe aperitiv cu dovlecei, rețeta simplă de aperitiv sărat, perfectă atât pentru o masă normală dar și la mese de ocazie și picnicuri, simple sau cu diverse umpluturi, o modalitate simplă și gustoasă de a încorpora mai multe legume în meniul zilnic. Cum se prepară brioșe aperitiv cu dovlecei.

briose aperitiv cu dovlecei reteta

Cui nu îi plac brioșele? Micuțe și atât de versatile. Pot fi niște delicatese dulci ca aceste delicioase brioșe cu vanilie și ciocolată sau cu vișine și sărate care merg excelent ca aperitive. Brioșele sunt o modalitate excelentă de a încorpora diverse resturi de ingrediente într-un fel nou și apetisant. De data asta, aveam niște dovlecel pe care l-am gătit într-un gustos țuspais dar am pus deoparte și pentru aceste brioșe de mic dejun.

Dovlecelul ras trebuie stors foarte bine de apă înainte de a fi adăugat în compoziție. Nu se simte în brioșă, de aceea e o modalitate excelentă de a masca legume și a le servi ceva hrănitor și gustos. În plus, mărimea  lor mică le face ușor transportabile, fiind o opțiune interesantă pentru pachețelul de gustare de la școală și de la servici.

Ele pot fi servite ca atare sau cu diverse umpluturi cum ar fi o cremă de branză cu verdeață sau pastă de pește.

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Ingrediente brioșe aperitiv cu dovlecei

  • 5 ouă
  • 100 ml ulei
  • 160 gr. făină – circa 8 linguri
  • 100 gr. cașcaval
  • 100 gr. dovlecel ras
  • 5 gr.  praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 1 legătură verdeață

Mod de preparare brioșe aperitiv cu dovlecei

  1. Se aprinde cuptorul și se preîncălzește la 180° C
  2. Se spală dovlecelul, se usucă ușor și se rade pe o răzătoare cu ochiuri mari.Preparare Brioșe aperitiv cu dovlecei 2
  3. Se sărează și se lasă 10 minute să lase apă.
  4. Se cerne făina.
  5. Se sparg ouăle într-un bol și se adaugă sare.Preparare Brioșe aperitiv cu dovlecei 3
  6. Se mixează bine până cresc în volum.Preparare Brioșe aperitiv cu dovlecei 4
  7. Se adaugă în fir subțire uleiul, mixând în continuare.Preparare Brioșe aperitiv cu dovlecei 5
  8. Se adaugă făina cernută și praful de copt.Preparare Brioșe aperitiv cu dovlecei 6
  9. Se adaugă cașcavalul ras și se mixează în continuare. Preparare Brioșe aperitiv cu dovlecei 7
  10. Se scurge bine de tot pulpa de dovlecel de apa în exces. Trebuie să fie cât mai uscată căci altfel va lăsa apă în aluat și îi ca strica textura.Preparare Brioșe aperitiv cu dovlecei 8
  11. Se adaugă pulpa de dovlecel, de data asta am omogenizat ingredientele în aluat  cu o lingură de lemn.Preparare Brioșe aperitiv cu dovlecei 9
  12. Se taie mărunt verdeața și se adaugă în compoziție.Preparare Brioșe aperitiv cu dovlecei 10
  13. Am folosit hârtie pentru brioșe, dacă folosiți tava de brioșe, se unge cu ulei sau cu unt interiorul fornelor și cu o lingura se pune din compoziție în fiecare formă. Mi s-a părut mai simplu să împart astfel, inițial am făcut 6 brioșe, apoi am copt restul. Ies 10 – 12 bucăți în funcție de tavă sau de forma folosită.Preparare Brioșe aperitiv cu dovlecei 11
  14. Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 °C pentru circa 20-25 de minute. Se verifică dacă sunt gata cu testul scobitorii, se înfige o scobitoare în centrul brioșei, dacă iasă curată, brioșele sunt gata, dacă nu, se mai lasă câteva minute și se verifică din nou.
  15. Cand sunt gata, se scot și se lasă să se răcească pe un grătar.

Pofta buna!

Ultima rețetă publicată

Preparare Brioșe aperitiv cu dovlecei 13

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 comentarii la Brioșe aperitiv cu dovlecei

  1. Judith Zangl spune:

    Multumesc, Laura!Acum cand in gradina, zucchini cresc fantastic de repede, m-am gandit sa incerc aceasta reteta.N-am avut cascaval ci doar telemea (fetta) si am folosit-o.N-am sarat si piperarat pe gustul meu, ca nepoteii sa poata lua briosele la „pachet” la „Camp”( locuim in Canada).Sunt incantata de cum mi-au reusit.De altfel, toate retetele tale sunt excelente si mi-au reusit, caci explicatiile pe care le dai sunt atat de amanuntite, incat nu poti gresi!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE