Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Chisca de pui

Chisca de pui

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

In urma cu ceva timp, eu una nu stiam ce-i aceea chișcă. Si cand Deliciosul de Vaslui s-a gandit sa realizeze din carne de pui aceasta reteta traditionala moldoveneasca si sa o includa pe lista „ideilor de 10” pe care sa vi le propuna inainte de sarbatori, spre rusinea mea a trebuit sa-mi recunosc ignoranta. Chiar inainte de lansarea campaniei „Deliciosul te invata”, Deliciosu’ nostru, istet foc asa cum il cunoasteti deja, m-a invatat pe mine aceasta reteta bogata si gustoasa de sarbatoare, iar eu nu am facut decat sa o pun in practica si sa vin astazi cu ea in fata voastra. Sper sa va placa, e o varianta mai usoara decat chisca traditionala din carne de porc, are si bucatele de piept de pui intregi si, cu toate ca nu am mai gustat alta chisca, spre o comparatie cat mai justa, pot sa va spun cu mana pe inima ca aceasta a fost foarte gustoasa si consistenta.

chisca de pui, reteta video de chisca

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12
Grad de dificultate: medie

Ingrediente Chisca de pui:

  • 1 pui intreg de 1,5 kg.
  • 200 grame orez cu bob rotund spalat si uscat
  • 500 gr. ceapa
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 40 ml. ulei
  • 1/2 leg. patrunjel verde

Chisca de pui, preparare, reteta video:

Pentru a vedea modul de preparare va invit sa urmariti filmuletul de mai jos (pentru o calitate optima, setati calitatea de vizionare 720p HD).

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Nu uitati, aceasta reteta face parte dins eria ideilor de nota 10 pe care Deliciosul de Vaslui vi le ofera in perioada dinaintea Sarbatorilor, idei care va pot aduce, fiecare in parte, cate o tableta cool. Participati la concurs pe pagina facebook a Deliciosului!

Mod de preparare Chisca de pui, format text (pe scurt):

Sumar reteta: Ingrediente: 1 pui intreg de 1,5 kg., 200 grame orez cu bob rotund spalat si uscat, 500 gr. ceapa, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper, 40 ml. ulei, 1/2 leg. patrunjel verde. Se scoate pielea puiului cu grija, ca sa nu se perforeze, si se pastreaza deoparte. Se dezoseaza carnea de pui cu grija, pieptul se scoate intreg apoi se scot si pulpele, se razuieste si spatele etc. Ideea e sa se obtina cat mai multa carne de pe oase, care nu se vor folosi. Se macina prin masina de tocat carne 1/2 din pieptul de pui si toate celelalte bucatele. 1/2 de piept de pui se pastreaza intreg. Se toaca fin toata ceapa. Intr-o tigaie bine incinsa se adauga uleiul si apoi pieptul de pui taiat pe lungime in suvite, care se caleste 4-5 minute. Cand pieptul incepe sa prinda culoare se scoate deoparte si se adauga toata ceapa. Cand ceapa se inmoaie se adauga orezul si se calesc in continuare 4-5 minute. Se lasa sa se racoreasca si se adauga toata carnea macinata, verdeata tocata, sare, cimbru, piper si sare dupa gust. Se amesteca bine. Compozitia se aseaza pe pielea de pui intinsa pe planul de lucru cu partea exterioara in jos. Deasupra umpluturii se pun bucatile de piept de pui tras la tigaie. Se ruleaza chisca in pielea de pui nu foarte strans, pentru a avea loc orezul sa se umfle la fiert, si se coase cu grija. Se aseaza intr-o oala si se acopera cu apa rece. Se pune pe foc si in momentul in care da semne ca incepe sa clocoteasca se reduce focul foarte mic, ca sa fiarba fara clocote. Se inteapa din loc in loc cu o furculita sau scobitoare. Se fierbe in total 1 ora si 1/2. Se scoate din apa cu mare grija si se lasa sa se raceasca complet pe o suprafata plana. Se scot atele si, dupa preferinta, se poate rumeni putin la tigaie inainte de servire. Se serveste rece sau calduta.

loading...

Poate îți place și:

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 comentarii la Chisca de pui

  1. Arge spune:

    Inspirata destul de mult din reteta galantinei italiene

  2. Arge spune:

    Inspirata destul de mult din reteta galantinei italiene

    • lauralaurentiu spune:

      Din cunostintele mele galatina e o reteta frantuzeasca… dar da, seamana, in sensul ca se aduna carnea inapoi in pielea pasarii.

    • lauralaurentiu spune:

      Din cunostintele mele galatina e o reteta frantuzeasca… dar da, seamana, in sensul ca se aduna carnea inapoi in pielea pasarii.

  3. Clar,trebuie incercat!…Oare nu ar merge si in intestin de porc?!Cred ca da!

    • lauralaurentiu spune:

      Evident ca merge in intestin de porc, asa e reteta traditionala, noi am incercat sa o adaptam incat sa fie integral cu pui :).

  4. Clar,trebuie incercat!…Oare nu ar merge si in intestin de porc?!Cred ca da!

  5. LaurentiuTM spune:

    Laura,reteta e de nota zece!

    Pentru D-naTeodora Ștefania Țițan….sunt Banatean,crescut la Oravita si cu radacini la Potoc si Ciudanovita!Reteta e excelenta(gatita si gustata).Ce conteaza din ce zona a tarii e?E un blog culinar,nu te obliga nimeni sa mananci „ca moldovenii”.

    • Teo Țițan spune:

      Apreciez sfatul dvs ,dar precizarea mea este facuta cu privire la partea de descriere a site-ului , nimic mai mult. Insa am sa repet nu vreau sa starnesc polemici, sarbatori fericite si la multi ani :)

      • lauralaurentiu spune:

        Descrierea site-ului: „Retete culinare.Retete de mancare si retete de prajituri cu poze.Blog culinar.Retete de Laura Laurentiu, cuina banateana.Blog gurmand, arta culinara.Retete culinare romanesti din Banat si Transilvania.”. Nu scrie niciunde ca toate retetele vor fi obligatoriu numai si numai din Banat si Transilvania :), cu toate ca atunci cand m-am apucat de blogging asta a fost intentia mea si in blogul initial lansat, Cuina Banateana, am incercat sa respect acest specific. In scurt timp, insa, m-am simtit foarte limitata de specificul pe care mi-l asumasem singura si de aceea am trecut la un blog cu un concept mult mai larg. Intr-adevar, Retetecalamama cred ca si in momentul actual este blogul culinar cu cea mai completa colectie de retete banatene-ardelenesti, acestea fiind publicate cu 3-4 ani in urma pe blogul initial care a devenit in prezent categoria „cuina banateana”.
        Sa fim noi sanatosi, ca inspiratie vom gasi cu toti in aceste retete, daca as avea mai mult timp la dispozitie ar gasi ceva tentant, poate, chiar si vorbitorii de limba engleza, numai ca nu prea reusesc sa ma tin de programul de traduceri. :)
        La multi ani si sarbatori fericte in continuare!

        2012/12/28 Disqus

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE