Flori de dovlecei umplute

Autor:

Nu cred că o să pot nici măcar să-mi imaginez un fel de mâncare mai diafan decât aceste flori de dovlecel umplute. Intr-atât de ușoare, de delicate, cu un gust subtil de dovlecel, dar și de… altceva, de prospețime și de primăvară, parcă. Se potrivesc de minune cu umplutura de ricotta aromată cu ceapa ciorii si tarhon (așa i-am făcut eu), dar la fel de bine pot fi aromați și cu alte ierburi (un pic de usturoi, busuioc etc.). Din stadiul de boboc de floare și până pe masă… vreo 30 de minute cu totul, dar mult mai puțin timp durează să dispară din farfurii. Iar ceea ce vedeți mai jos nu e ikebana, ci materia primă pentru aceasta minunăție:Flori de dovlecei umpluteTimp de pregatire: Timp de gatire: Timp total: Numar de portii: 4Ingrediente Flori de dovlecel umplute:

  • 200 de grame de flori de dovlecel proaspete (sa nu fie deschise)
  • 250 de grame de ricotta (sau branza de vaci foarte proaspata, sau crema de branza)
  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
  • cate 1 lingura de ceapa ciorii si tarhon fin tocate (sau usturoi si busuioc, marar etc.)

pentru aluat:

  • 1 ou
  • 3 linguri de faina
  • sare
  • bere, pana la obtinerea unui aluat ceva mai consistent ca cel de clatite

in plus:

loading...
  • ulei pentru prajit

Preparare:Se pregateste umplutura, amestecand ricotta (sau branza de vaci proaspata, sau crema de branza), oul, sare si piper dupa gust si verdeturile fin tocate pana la obtinerea unei paste omogene (poza 1). Umplutura se toarna intr-un pos de ornat cu un varf cu deschizatura larga, se deschid florile si se toarna cu ajutorul posului umplutura, lasand libere petalele catre varf cam de 4-5 cm. Se rasucesc varfurile libere ale petalelor si se inchide bine umplutura in interiorul florilor (poza 2). Se prepara aluatul, batand bine oul cu furculita impreuna cu un praf de sare, apoi omogenizand faina in oul batut; se adauga berea putin cate putin, amestecand continuu pana la obtinerea unui aluat ceva mai consistent decat cel de clatite. Se pune pe foc o tigaie cu peretii mai grosi in care se incinge uleiul (cam de 1-1,5 cm. sa fie uleiul in tigaie). Inainte de a plonja florile in uleiul incins, se tavalesc pe toate partile in aluat (poza 3).Preparare Flori de dovlecei umplute 1Florile bine imbracate in aluat se scurg de aluatul in exces si se prajesc rapid in uleiul incins pe toate partile, pana devin aurii.Preparare Flori de dovlecei umplute 2Se scot din tigaie pe servete de hartie absorbante si se servesc fierbinti, ca aperitiv sau gustare.

Preparare Flori de dovlecei umplute 3

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. Monakyriakidou a zis

    sa va spun un secret, florile de dovleac se culeg mereu dimineata cand sunt deschise, si le tineti la frigider, dar nu mai mult de o zi, se inchid si se ofilesc si nu au acelasi gust ,

    • lauralaurentiu a zis

      Multumesc, Mona. Drept sa iti spun, pe astea nu le-am cules eu, ci Metro :P. Le-am cumparat de la ei, vreau sa spun. :)

  2. Monakyriakidou a zis

    dreaga Laura, am vazut reteta ta cu flori de dovleac, daca iti plac florile de dovleac am o reteta  care sigur iti va placea, vreau sa tio dau dar nu stiu cum,  

    • lauralaurentiu a zis

      Multumesc, draga Mona, sus in meniu exista un buton de contact, foloseste-l ca sa imi trimiti reteta, daca vrei :).

  3. a zis

    Am cautat la Metro in Brasov flori de dovlecel dar nu am gasit.Cu prima ocazia cum gasesc, sigur fac si eu … am adaugat pagina la Bookmarks :)

  4. mirela a zis

    Asta vara am facut si eu,dar simplu pane.Sint o delicatese ,acum doar le privesc pe ale tale, eu doar ce pun semintele la rasad.Multumim pt toate bunatatile si retetele de multe ori pierdute prin caietele de pe vremuri.

  5. Ana B a zis

    Imi pare ceva atat de delicat, gustos, savuros. Sunt convisa ca merita incercat dar am o intrebare, deja au aparut florile de dovlecel?

    • lauralaurentiu a zis

       Da, la Metro, tavita de 250 de grame infoliata :P. Nu am putut rezista ca prea erau frumoase si le-am luat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *