Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Pacheţele de primăvară

Pacheţele de primăvară

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Sunt convinsă că cei mai mulţi dintre voi au gustat celebrele pacheţele de primăvară chinezești și au fost încântaţi de gustul lor și textura lor. Primăvară fiind, mi-am amintit de ele și cu toate că nu am pătruns vreodată în bucătăria vreunui restaurant chinezesc, mi-am permis să reproduc pachetelele, așa cum mi le-am imaginat eu. Mie mi-au plăcut la nebunie, fie-mii deloc, cică nu au carne și  nici dulci nu-s, rezultă că n-are rost să-și bată capu’ cu ele. Bărbatu-meu a zis că eu nu pot să frig câte ar mânca el dinastea. Au fost pe gustul lui, deci.
pachetele de primavara

Ingrediente Pachetele Chinezești:

(pt. 16 bucati)
  • 4 foi de placinta (in varianta originala ar trebui sa fie foi de orez, eu am improvizat si nu a fost rau)
  • aproximativ 400 de grame de varza alba, tocata
  • 1 morcov ras
  • 1 ligurita rasa de sare, piper dupa gust
  • 1 lingurita de ulei de susan (optional)
  • ulei pentru prajit
  • pentru servit, un sos soia light + sos de rosii + sos iute

Preparare Pachețele Chinezești:

Varza tocata cat de fin se pricepe fiecare sau cata rabdare are (eu nu prea multa, dupa cum se vede), morcovul  ras pe razatoarea mare, sare, piper si un strop de ulei de susan se amesteca bine.
pachetele de primavara 001
Se ia cate o foaie de placinta din pachet si se pune pe un prosop de bucatarie. (Atentie, e esential sa nu fie foile uscate, asa ca acoperiti bine foile din pachet pentru ca se usuca repede in contact cu aerul.) Se taie foaia de placinta in 4.
pachetele de primavara 002
Cu o pensula fina, se dau cu apa foile pe toata suprafata.
pachetele de primavara 003
Se aseaza cate putina varza pe fiecare bucata.
pachetele de primavara 004
Se pliaza marginile foii catre interior si se pensuleaza din nou cu apa, asa incat sa faca priza cand se va rula pachetelul.
pachetele de primavara 005
Se ruleaza si gata:
pachetele de primavara 006
Se incinge ulei pentru prajit (de floarea soarelui sau de rapita) din abundenta intr-o tigaie si se prajesc pachetelele pe rand, atatea cate incap deodata.
pachetele de primavara 8
Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe hartie de bucatarie absorbanta.
pachetele de primavara 9
Pentru sos am amestecat sos soia light cu sos de rosii si un strop de sos iute. Am servit pachetelele fierbinti (prima poza) alaturi de sos. Bune!
loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 comentarii la Pacheţele de primăvară

  1. Doina spune:

    Gata,le-am facut,le-am mancat…gata!!
    Laura,draga mea,taaare bune retzete ai ! Am incercat mai multe si zic : „hai sa vad ce-o fi cu pachetelele astea!”…no poi,bune de tot! Stii,am tot comandat la restaurantul japonez si la chinezesc…dar , ori erau prea uscate,ori prajite in ulei uzat….nu mi-au prea placut desi suna tare bine..”pachetele de primavara”!
    Mie mi-au reusit excelent..cum zici tu,legumele sunt numai bune de mancat,nici prea prajite,nici crude,cum bine stim ca obisnuiesc orientalii.
    Am pus cate doua foi de placinta,sa fie mai voluminoase,au iesit cam cat o sarmalutza,nici nu se usuca prea tare….si am mai facut si cu umplutura de ciuperci taiate fidelutza,ceapa si patrunjel,putin calite……super delicioase!
    Acum trebuie sa-ti multumesc pentru toata munca ta si pentru faptul ca esti pentru noi o incantatoare „sursa de inspiratie”!
    Inca astept cutiutza!
    pupici… Doina

  2. Alexandra spune:

    Draga mea,
    Crezi ca s-ar putea face si la cuptor, in loc de a fi prajiti in ulei? Daca da, cum as putea sa evit uscarea lor excesiva?
    Multumesc si o seara frumoasa!

    • Anonim spune:

      Alexandra draga, daca s-ar face in cuptor, nu ar mai fi ceea ce sunt :)). Dar nu inseamna ca nu ai putea obtine niste placintute bune. :) Poti sa bati un ou cu ceva apa minerala (vreo 80 de ml.) carbogazoasa, asezi pachetelele in tava unsa unele langa altele si torni maglavaisu’ cu ou si apa minerala carbogazoasa pe deasupra. Dai la cuptor si sunt gata cand se rumenesc. Sunt sigura ca iese ceva bun.

  3. Celebrity_atack spune:

    Si ma gandesc ca o sa rontaim la varza aia de numa:). Aluatu o fi prajit, da varza….

    • Anonim spune:

      Sa stii ca varza e facuta exact cat trebuie, nu e ca varza calita, dar in
      niciun caz nu se simte crocanta. Vraza e frecata cu putina sare inainte de a
      trece la impachetarea ei in pachetele, asta o inmoaie.

      2011/4/10 Disqus

  4. gaby duceag spune:

    Arata tare bine. Si mie cred ca mi-ar placea,poate si copiilor..insa sotul probabil ar gusta dar ar zice ca baiatul tau :))))))
    Super simpatic:)))))
    Week-end frumos, Laura.

    • Anonim spune:

      Fata am, fiica-mea e o mare carnivora :))!
      Evident, se pot umple si cu alte chestii… un pic de carne de vita calita… creveti mici etc. Multumesc de urare, week-end placut si tie!

      • gaby duceag spune:

        ups:d, traisem cu impresia ca e baiat :d:))) si desi ..vai ce rad!!!:)))
        tu ai scris „fie-mi” si eu ma gandeam: oare de ce-i zice asa? :)))))

        Carnivori am si eu acasa. Desi incerc macar seara sa exclud carnea din meniu( macar copiilor) , micutza mea imediat zice : eu pap ce papa tata!:)))

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE