Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Panna cotta de conopida

Panna cotta de conopida

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Panna cotta de conopida
Panna cotta de conopida este un aperitiv rece, foarte fin, care completeaza perfect un platou alaturi de o branza telemea sarata si rosii proaspete si aromate din gradina. Este un aperitiv perfect pentru sezonul acesta pentru ca e racoritor, nu necesita coacere, ci doar vreo 20 de minute de preparare si putintica rabdare (cam 4 ore) pana se incheaga la frigider.

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4
Grad de dificultate: redus

Ingrediente Panna cotta de conopida

  • 150 gr. buchetele de conopida
  • 150 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 4 foi gelatina sau un plic de gelatina
  • 75 gr. branza gen gorgonzola (in varianta originara) – eu am folosit cascaval Ementaler rasa fin
  • sare, piper
  • branza telemea sarata, taiata sub forma de bastonase lungi
  • 4 rosii
  • frunze de busuioc

Preparare Panna cotta de conopida

Pentru inceput, punem intr-o craticioara buchetelele de conopida si le fierbem in apa cu sare zece minute.

Cat se fierbe conopida, incalzim 200 ml lapte si amestecam pana dizolvam gelatina.  In principiu, un plic de gelatina ajunge pentru 500 gr. lichid, de aceea eu n-am adaugat chiar tot plicul pentru a avea o consistenta placuta. De asemenea, trebuie sa avem grija ca laptele sa fie cald/fierbinte dar sa nu dea in clocot deoarece aceasta ar distruge gelatina si preparatul final nu se va mai inchega. Adaugam si niste branza rasa fin (eu am folosit cascaval Ementaler).

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Se scurge conopida si o pasam cu 150 ml smantana.

Panna cotta de conopida

Amestecam laptele cu compozitia de smantana si conopida, asezonam cu sare si piper. Doar cand panna cotta s-a inchegat, mi-am amintit de potriveala conopidei cu nucsoara si am presarat deasupra dar recomand sa adaugati nucsoara in panna cotta o data cu sarea si piperul, ii va da o savoare foarte placuta. Potrivim la gust, turnam compozitia de panna cotta in forme si bagam la frigider pentru patru ore pana se incheaga.

Dupa ce panna cotta de conopida s-a legat bine, stergem formele cu un servet inmuiat in apa fierbinte, pentru a ajuta desprinderea compozitiei de forma, apoi rasturnam pe platou si decoram dupa plac.

Panna cotta cu conopida

Panna cotta cu conopida

Este un aperitiv elegant ce merge de minune alaturi de o branza grasa, sarata si o salata de rosii cu busuioc – sau poate chiar intr-o combinatie panna cotta cu salata caprese, turnulete de rosii cu branza, mozzarelline, busuioc. Combinatiile sunt destule, imaginatie sa avem.

Sper sa incercati reteta. La noi a avut mare succes.

Laura Seicean mai scrie si pe casutalaurei.ro.

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 comentarii la Panna cotta de conopida

  1. Mădălina spune:

    Buna Laura, smântâna pe care o folosești este o smântâna mai grasa normala, sau este smântâna pt gătit lichida? Mulțumesc

  2. Larisa spune:

    Nu-i leguma mea preferata in niciun caz. Deseori o mananca fara sa vreau, cand o mai intalnesc prin anumite mancaruri si e inevitabil sa n-o fac. Ma rog, imi place dar nu ca ingredient principal. In schimb, mancarea pusa de tine arata chiar bine. Si dupa mixul de ingrediente, ar trebui sa fie chiar buna.

    • Laura Laurentiu spune:

      Larisa, poti inlocui conopida cu brocoli, de exemplu, daca iti place mai mult. Cred ca vei obtine un efect foarte interesant, panna cotta va avea o nuanta placuta de verde deschis.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE