Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Pastă de pește - ton - rețetă simplă, în 5 minute

Pastă de pește – ton – rețetă simplă, în 5 minute

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Pastă de pește – ton – rețetă simplă, în 5 minute. Cum se face o pastă de pește din conservă, aperitiv delicios și foarte rapid. Pastă de ton cu unt și maioneză. Pastă de pește rapidă pentru aperitive și tartine.

Această delicioasă pastă de pește am învățat să o fac de la sora mea Lavinia, care nu ratează nicio petrecere de familie să nu uluiască mesenii cu rețeta asta. Oaspeții gustă pe rând din toate, salată de boeuf, salată de ciuperci cu maioneză, mai un oușor umplut, apoi revin invariabil la pasta de pește, complimentând de zor autoarea. În timp ce primește laudele – pentru că pasta de ton e absolut delicioasă – soră-mea se amuză copios, gândindu-se că nu a lucrat mai mult de 5 minute ca să pună în practică rețeta.

Adevărul e că nu e vorba de o rețetă complicată, ingredientele sunt la îndemâna oricui, ceea ce face cu adevărat specială această pastă de pește – ton din conservă sau sardine, nu contează de care, doar să fie în ulei simplu sau, și mai bine, în suc propriu – este echilibrul perfect între aceste ingrediente adăugate. Pasta de pește a Laviniei nu e nici uleioasă, de la prea multă maioneză, nu are nici gust copleșitor de pește, nici nu poți zice că se simte untul deasupra de orice, ci are textură plăcută, e ușor tartinabilă și foarte gustoasă.

pasta-de-peste-ton-reteta-simpla-cu-poze-cum-se-face-pasta-de-peste-din-conserva-ton-pentru-aperitiv

Cum eu sunt unul dintre oamenii care învață cu plăcere de la oricine, chiar și de la sora cea mai mică și s-a întâmplat să mă învețe chiar și fiica mea câte ceva, de exemplu cum să pregătesc cel mai bun orez din lume – asta va urma într-un episod viitor, am încetat să mai pregătesc pasta de pește în alt fel, de când am descoperit rețeta Laviniei. Sunt sigură că ea nu se supără că-i dau secretul mai departe, pentru că e o tipă faină și generoasă și nu o laud doar pentru că-i soră-mea. Pur și simplu, așa e ea! Și-acum, simplissima rețetă de pastă de pește, care de acum înainte cred că va fi unul din aperitivele pe care le veți pregăti de câte ori veți avea o mică petrecere în familie, desigur, dacă vă place peștele.

Ingrediente Pastă de pește – ton – rețetă simplă, în 5 minute

  • 100 de grame de pește din conservă, scurs de ulei sau sucul propriu
  • 100 de grame de maioneză
  • 100 de grame de unt cu 82% grăsime
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • sare și piper alb măcinat
  • opțional: 1 linguriță de ceapă șalotă sau ceapă roșie rasă
  • opțional: rondele de pâine prăjită, icre de somon sau de păstrăv, felii subțiri de lămâie și verdeață, pentru o prezentare ca cea din poze

Preparare pastă de pește – ton – rețetă simplă, în 5 minute

După cum cred că deja ați observat, rețeta asta are la bază părți egale de pește din conservă, maioneză și unt. E foarte ușor de redus sau multiplicat cantitatea de preparatului, pur și simplu rețineți că gramajul pentru fiecare din cele 3 ingrediente de bază este egal. Încă ceva, ca să meargă treaba bine și repede, scoateți din timp untul din frigider, ca să fie moale.

1. Se scurge prin sită peștele din conservă de lichid. Cu totul întâmplător, am descoperit că partea solidă dintr-o conservă obișnuită de ton în suc propriu are exact 100 de grame.

pasta-de-peste-ton-preparare-scurgere-ton-din-conserva

2. Maioneză am pregătit mai multă, pentru că am făcut această pastă de pește pentru o ocazie în care am oferit mai multe aperitive reci. Pur și simplu, se adaugă peste tonul bine scurs de lichid 100 de grame de maioneză (cântărită), nu are importanță ce fel de maioneză, poate să fie chiar și cumpărată sau, de ce nu, maioneză vegană, pentru cei care nu tolerează bine ouăle.

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

pasta-de-peste-ton-preparare-reteta-pas-cu-pas-cantarire-maioneza

3. Opțional, puteți folosi și un strop de ceapă, care va aduce o notă de prospețime în această combinație. Eu folosesc maximum 1 linguriță de ceapă roșie sau șalotă, pentru că acestea au un gust mai blând, rasă pe răzătoarea cea mai fină.

pasta-de-peste-ton-reteta-pas-cu-pas-preparare-pasta-de-peste-radere-ceapa-rosie

4. Puneți într-un castron tonul, maioneza și ceapa (dacă o folosiți).

pasta-de-peste-ton-reteta-pas-cu-pas-preparare-adaugare-ceapa-rasa-fin

5. Prelucrați totul cu blenderul de mână, până obțineți o cremă fină. În cazul în care nu aveți un blender de mână, mărunțiți cât mai bine peștele scurs de lichid cu cuțitul, apoi amestecați-l cu maioneză.

pasta-de-peste-ton-reteta-preparare-pasta-de-peste-cu-blenderul-de-mana

6. Adăugați acum peste pasta de pește și maioneză untul moale, în bucăți, și mixați (tot cu blenderul de mână sau cu un mixer) până ce se încorporează perfect.

pasta-de-peste-ton-reteta-pas-cu-pas-cum-se-face-pasta-de-ton-adaugare-unt

7. Orice preparat cu pește cere o notă de aciditate, în cazul acestuia, eu adaug zeama de la ½ de lămâie, voi puteți adăuga mai multă sau mai puțină lămâie, după gustul vostru.

pasta-de-peste-ton-reteta-pas-cu-pas-asezonare

8. În final, se asezonează pasta de pește cu sare și piper alb, după gust, se mixează bine, se înfoliază castronul și se dă la frigider ½ oră – 1 oră, înainte de servire.

pasta-de-peste-ton-reteta-pas-cu-pas-adaugare-sare-si-piper-alb

Servire Pastă de pește – ton – rețetă simplă, în 5 minute

Pasta de pește -ton se servește ca aperitiv, rece, putându-se prezenta atât ca atare, într-un castron, eventual presărat cu un pic de verdeață (chives merge bine, sau mărar), se poate unge pe tartine de pâine prăjită sau proaspătă sau se poate monta pe tartine sau crackers, așa cum am procedat eu, cu ajutorul unui poș la care am atașat un dui cu deschizătura stelată. După ce am șprițat aveline de pastă de ton, le-am decorat cu icre de somon, câte o bucățică mică de lămâie și câte 1 fir de mărar.

pasta-de-peste-reteta-pasta-de-ton-cu-maioneza

Păstrare Pastă de pește – ton – rețetă simplă, în 5 minute

Odată terminată, pasta de pește – ton se poate ambala într-o caserolă, presând-o bine cu lingura ca să nu aibă găuri de aer, se acoperă cu un capac și se poate păstra 3 zile la frigider, la o temperatură de 2-4°C, urmând ca în aceste câteva zile să-i găsim o întrebuințare potrivită.

Să vă fie de folos, poftă mare!

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE