Pateu de casa din ficat de pui

Autor:

Cred ca fiecare dintre noi isi doreste, in aceasta epoca a aditivilor alimentari, sa aiba un control cat mai riguros asupra tuturor alimentelor care ajung pe masa familiei si cum avem nevoie, totusi, si de cate un mezel pentru micul dejun, m-am gandit sa va ofer o reteta de pateu de ficat, usor de facut si cu ingrediente naturale. Pateul meu de ficat este facut cu ficatei de pui si unt, deci este foarte potrivit atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici, are o textura si un gust asemanatoare cu cele mult mai putin sanatoase din comert, deci, cel putin in ceea ce ma priveste, pot spune ca am renuntat de o buna bucata de vreme la pateul de ficat cumparat.

Aceasta reteta nu ar fi fost posibila fara sprijinul Deliciosului de Vaslui, marca a companiei Safir, care produce si comercializeaza carne de pui in conditii de inalta calitate si siguranta alimentara.

pateu de ficat de pui, reteta pateu de ficat de casa

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: mediu

Pentru lista ingredientelor si modul de preparare va invit sa urmariti videoul de mai jos (setati calitatea 720p HD).

loading...

Un pont pentru o consistenta perfecta a pateului: daca nu aveti o supa foarte concentrata, care sa se gelatinizeze natural atunci cand este rece, puneti la hidratat 10 grame de gelatina granulata in 4-5 linguri de apa rece si dupa ce ati pasat ficatul adaugati gelatina in compozitie, inainte de a adauga restul de unt. Pofta buna!

Sumar reteta: 500 de gr. ficatei de pui, 150 de gr. unt + 50 de gr. pt. topit, 1-2 cepe (2 daca sunt mici), 1 catel de usturoi, cate 1/2 lingurita sare, piper si nucsoara rasa, 1 foaie de dafin, 150-200 de ml. de supa foarte concentrata (gelatinoasa); optional, 40 de ml. de coniac, 1 lingurita paprika dulce, 1 lingurita zahar. Se topesc 50 de grame de unt in tigaia mediu incinsa, se adauga ceapa si usturoiul tocate iar cand se inmoaie seadauga si ficateii. Se calesc 2-3 minute apoi se adauga supa si foaia de dafin. Se acopera cu capacul si se gatesc 8-10 minute. Se rastoarna continutul tigaii intr-un castron larg si se paseaza cu blenderul de mana. Se adauga 100 de grame de unt. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se echilibreaza gustul cu zahar (daca se doreste). Se toarna in borcanase si se acopera la suprafata cu untul topit.

Print Friendly
loading...

Comentarii

  1. Anca a zis

    L-am pus la frigider. La gust e foarte bun, doar ca mi-a iesit inchis la culoare (si nu am ars nimic?). Oare ce as putea sa fac sa-mi iasa o tenta mai deschisa. Roz si nu maroniu..?

  2. ioana a zis

    Super bun! l-am tot facut de cateva ori, in toate variantele: cu coniac, fara coniac, cu supa, cu gelatina… Este exceptional. Multumesc mult de reteta!

  3. Amariei Mirela a zis

    O intrebare de novice: cum obtin supa gelatinoasa? Va multumesc! Si…fara cognac merge? N-as vrea sa dau fetitei mele cu cognac .

  4. Oana Igretiu, Arad a zis

    faina reteta. un clasic. in loc de cognac merge si armagnac sau alt brandy. in plus mai sotez cateva ciuperci mici in unt  cu sare si piper si cand se racoresc le inglobez in pasteta. intotdeauna montez pasteta in forma lunga de chec tapetata cu gelatina si apoi o las peste noapte la rece. delatina e un bun izolator anti-oxidare. 

  5. Mihaela a zis

    Si eu aveam reteta de ficatei de pui preparata in casa dar este diferita de aceasta pentru ca continea vin rosu si smantana, insa  aceasta prezentata de dumneavoastra este mult mai pe placul meu si cu siguranta o sa fie noua reteta de pateu pe care o voi prepara pe viitor. Invat multe lucruri noi in special din comentariile de pe filmulete si imi plac mult retetele dumneavoastra pentru ca sunt cu ingrediente naturale si usor de facut iar rezultatul final intrece de departe gustul celor „cumparate”. Astfel ca este oficial–-acesta a devenit blog-ul oficial de inspiratie pentru orice as gati. Respect.

    • lauralaurentiu a zis

         Mihaela, iti multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur din suflet ca iti pot fi de folos cu ceea ce postez pe blog.

      Sunt sigura ca existe mai multe variante de retete atat pentru pateul
      de ficat, cat si pentru orice fel de alt preparat. Se prea poate ca si a
      ta sa fie buna :).

  6. Mirela a zis

    Am preparat si eu mai demult, dar fara supa de pui si acuma imi dau seama ce-i lipsea.Multumesc ptr toate retele tale.

Alte referințe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *