Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Racitura de pui

Racitura de pui

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Racitura (sau piftia) e una dintre cele mai agreate retete de aperitive romanesti. Pentru ca se apropie incet sezonul sarbatorilor, cand fiecare ar dori sa pregateasca racitura pentru oaspeti, impreuna cu Deliciosul de Vaslui ne-am gandit sa va oferim o alternativa mai sanatoasa, mai usoara dar la fel de gustoasa ca si racitura clasica de porc: racitura de pui, cu grasimi mai putine dar cu un gust minunat.

racitura de pui

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: mediu

Pentru lista ingredientelor si modul de preparare o sa va invit sa urmariti videoul de mai jos (setati calitatea 720p HD, pentru a viziona filmul la calitate maxima).

Sumarul retetei: Ingrediente: 1 pui intreg, 2 morcovi, telina (radacina) cat un ou mic, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de boabe de piper, 3-4 foi de dafin, usturoi dupa gust, 20 de grame de gelatina granulata. Puiul se portioneaza si se pune intr-o oala. Se acopera cu apa rece, se adauga telina, morcovii, sarea si piperul boabe cat si foile de dafin. Se pune pe foc mic si deindata ce incepe sa se adune spuma se indeparteaza cu grija. Racitura se fierbe foarte incet, fara clocot, timp de 2 ore, timp in care se spumeaza de cateva ori. Deindata ce legumele (morcovii si telina) sunt fierte dar inca isi pastreaza fermitatea se scot din zeama, continuand fierberea pana ce puiul este bine fiert (cand carnea cade de pe oase). Puiul bine fiert se scoate din zeama iar zeama se trece prin sita si se degreseaza (daca se va raci complet zeama va fi foarte usor de degresat, dupa care se reincalzeste si se continua reteta). Gelatina se pune la inmuiat cu 4-5 linguri de apa rece intr-un castronel. Se zdrobeste usturoiul (dupa gust) si se adauga in zeama. Se gusta zeama si se potriveste de sarata si picanta, apoi se strecoara din nou, sa se retina si bucatelele de usturoi. In zeama calda (50-60 de grade maximum) se dizolva gelatina. Carnea se curata de piele si os. Din morcovi se pot realiza decoruri. Se aseaza in forme in ordinea: decor din morcov (daca se foloseste), carnea dezosata taiata bucatele si se acopera cu zeama. Se da la rece racitura pana gelifica. Pentru a scoate racitura din forme se scufunda forma pentru scurt timp (10-20 secunde) in apa fierbinte apoi se rastoarna.

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 comentarii la Racitura de pui

  1. Maricica Bojor-Tintisan spune:

    Imi plac foarte mult raciturile ,am sa incerc aceasta reteta ,doamna Laurentiu sinteti the best chef multe felicitari ;)

  2. Guest spune:

    Mie imi plac raciturile am sa incerc si aceasta reteta ,imi place foarte mult sa va urmaresc !doamna Laurentiu sinteti

  3. Ramella spune:

    Am facut azi racitura si a ieșit extraordinar de buna,rețeta e perfecta iar tu,Laura,ești o profesoara de bucătărie foarte priceputa!

  4. ramella spune:

    Cam cat ar if echivalentul in foite de gelatina?

  5. RALUCA GEANINA Sararu spune:

    Ce prezentare superba! Si eu fac in fiecare an piftie de pui, dar numai din pulpe, dar anul asta o sa fac reteta ta de la A la Z :) Multumesc pentru retete si apreciez foarte mult ce faci si toata munca pe care o depui

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur mult ca iti place, Raluca. Multumesc mult si te astept cu impresii si, de ce nu, cu o poza sa ne arati si noua ce ti-a iesit.

  6. Ada Gavris spune:

    ușor de pregătit și atât de gustoooooasă !

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE