Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Terina de pui cu merisoare

Terina de pui cu merisoare

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Terina de pui cu merisoare pe care v-o propun azi e un fel potrivit pentru sarbatorile ce vor urma si daca sarbatoriti pe cineva de Sfantul Nicolae, cred ca ar fi o alegere inedita si delicioasa in meniu. Pe cat e terina de aratoasa, pe atat de gustoasa este, si cu toate ca aspectul terinei face privitorul sa creada ca e un fel foarte complicat, in realitate se face chiar usor iar timpul total pentru realizarea retetei pe care l-am indicat si care poate parea descurajant de lung (13 ore si mai bine) nu indica in niciun caz o manopera lunga si laborioasa, ci un timp de asteptare de 12 ore, necesar terinei sa se aseze bine inainte de a o taia. In fine, terina asta e un aperitiv minunat si chiar poate inlocui cu succes mezelurile din comert. Reteta de terina de pui este realizata in colaborare cu Deliciosul de Vaslui si reprezinta a 6-a idee  din seria de 10 ce fac parte din campania Coolcuriguu in care norocosii au sansa de a castiga 10 tablete e-boda.

terina de pui reteta, reteta video terina
Timp de pregatire: ore

Timp de gatire: ore

Timp Total: ore

Numar portii: 12 portii

Grad de dificultate: mediu

Pentru lista ingredientelor si modul de preparare va invit sa urmariti filmuletul de mai jos, setati calitatea 720 p HD pentru calitatea pentru rezolutie maxima.

PUBLICITATE
Preparare Terina de pui cu merisoare 1 Preparare Terina de pui cu merisoare 2

Sumar reteta: Ingrediente: 1 kg. piept de pui, 5-600 gr. pulpe de pui dezosate, 250 gr. bacon feliat fin, 60 de grame de merisoare sau alte fructe deshidratate, 2 galbenusuri de ou, 2 cepe, 50 de grame de unt, 40 de ml. de coniac, 1 ramura mica de rozmarin, dupa gust: nucsoara razuita, usturoi granulat, paprika, sare si piper. Pieptul de pui se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza. Ceapa se taie marunt, untul se topeste intr-o tigaie si se adauga ceapa. Cand ceapa se inmoaie se trage deoparte si se lasa sa se raceasca. Pulpele de pui dezosate se macina prin masina de macinat carne. Peste carnea tocata se adauga: ceapa calita, galbenusurile de ou, rozmarinul tocat fin, se rade nucsoara, se adauga 1 lingurita de paprika, usturoi granulat dupa gust (cam 1/2 lingurita), sare si piper si in final coniacul. Se framanta compozitia sa se omogenizeze bine. Se ia o forma lunga si ingusta (ca forma de chec) si se tapeteaza cu feliile de bacon, asa incat forma sa fie coplet acoperita si pe exterior sa atarne in afara baconul cam de 5 cm. Se preseaza in fundul formei un strat din compozitia cu carne macinata, cam de 1 cm. de inalt. Se presara 1/2 din merisoare si se continua cu pieptul de pui fasii, asezate pe lungime. Deaupra se primul strat se preseaza din nou un strat de carne tocata si tot asa pana cand se epuizeaza ingredientele. Trebuie sa se finalizeze cu un strat de carne tocata care se niveleaza bine si se acopera cu baconul care atarna spre exteriorul formei. Se preseaza cu grija. Terina se coace timp de o ora in cuptorul preincins la 210 grade Celsius, in baie de apa clocotita (se aseaza forma cu terina intr-o tava mai mare in care se toarna 1 litru de apa clocotita). Se lasa sa se raceasca in forma timp de 12 ore, apoi se rastoarna si se taie felii. Se serveste ca aperitiv iar ceea ce ramane se pastreaza la frigider.

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

25 comentarii la Terina de pui cu merisoare

  1. mihai spune:

    f buna; dar, din 8min de film trebuia sa faci 1min prezentand toate fazele ,dar cate 2-5 sec din fiecare ; pt a ma uita 8min trebuia sa prezinte o nepotica topless

  2. Mary Plate spune:

    Am facut si eu terina ieri si arata minunat.Am folosit caise deshidratate in loc de merisoare.Abia asteptam opinia musafirilor carora le- o voi sevi alaturi de alte cateva preparate inspirate de retete le Dnei.Laura.

  3. Adina Gatea spune:

    Buna, arata delicios !!! nu se poate inlocui merisoarele cu altceva ???
    Multumesc

    http://adinasweetsaccessories.blogspot.com.es/
    Salutari

    • lauralaurentiu spune:

      Am spus clar in reteta ca merisoarele se pot inlocui cu caise uscate, prune uscate etc., dar le-as recomanda datorita gustului dulce/acrisor.

  4. Cristina P spune:

    Buna ziua!
    V-am descoperit abia astazi, cautand o reteta pt supa de salata verde, sa compar si eventual sa mai adaug ceva! Am gasit-o pe a dvs, exact reteta copilariei mele, doar cu paprica in plus! Si de 3 ore m-am piedut prin minunatele dvs retete! salata mea este inca nefacuta, copilul s-a trezit,mai putin vine si sotul de la munca si cred ca vor papa hrana rece,deoarece inca nu am de gand sa las laptopul! :)))
    Felicitari pt tot ce faceti si mult succes in continuare! Ati castigat cu siguranta un fan in persoana mea! :)

  5. valentina spune:

    Buna Laura,
    Am o mica problema cu site-ul, in sensul ca de ceva vreme (vreo 1-2 saptamani) cand intru pe site sunt redirectionata automat catre pagina in engleza. Ai idee de ce?

    • lauralaurentiu spune:

      Valentina, acest lucru se intampla atunci cand ai browserul setat in limba engleza. Browserul tau recunoaste automat sectiunea de site scrisa in aceeasi limba. Solutia ar fi ori sa iti setezi browserul in limba romana, ori, asa cum cred ca ai procedat si pana acum, sa dai click pe butonul pentru limba romana din antet. :)

      • valentina spune:

        Intr-adevar browser-ul(Chrome Canary mai exact) e setat in engleza. Dar sugestia mea ar fi urmatoarea, daca se poate: cum publicul principal al paginii este cel roman, iar browser-ul in general vine cu limba engleza setata (si ma gandesc ca putini stiu sa isi schimbe limba), poate nu ar fi o idee rea sa se deschida by default in romana. E absolut normal si acesta e comportamentul majoritatii site-urilor care sunt scrise intr-o limba straina, alta decat engleza. O zi frumoasa :)

      • lauralaurentiu spune:

        Ai dreptate, Valentina, si asta este setat, by defalut in lb. romana. Nu am implementat demult acest plugin multi lingual (de fapt, de cand ai inceput tu sa observi ca ti se deschide site-ul in engleza) si inca se pare ca mai are secrete pentru noi. Imi cer scuze pentru disconfortul creat.

        2012/11/28 Disqus

      • rtm_webmaster spune:

        Asa o sa fie, momentan nu se poate.

  6. silvia spune:

    buna am facut biscuiti cu susan si sant super buni multumesc de sarbatori ai refac

  7. Maria Curtean Popovici spune:

    Doamna Laura,aveti niste idei exceptionale!reteta asta m-a dat pe spate!Sigur e foarte gustoasa,k de aspect nu mai zic..no comment!de Mos Nicolae sper sa o prepar!

  8. Amelie spune:

    Arata superb! Si cu siguranta este si foarte foarte gustoasa! Felicitari pentru o asa reteta! M-a fermecat, mai ales ca are si merisoare….

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE