Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Dulceata - gem - de coacaze negre

Dulceata – gem – de coacaze negre

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Acum cateva ceasuri ma gandeam cum sa concep acest articol, intentia mea era sa va arat o poza cu ciorchinii de fructe negre, cu gust aspru, de padure, pe care tocmai ii culesesem si sa va intreb cum le zice… in mod hilar, asta a fost prima recolta din gradina noastra, primul produs propriu pe care l-am gustat si pe care habar nu aveam cum il cheama, pentru ca atunci cand am sadit tufa care a avut drept rod trufandalele, pe ambalajul ei avea desenat cu totul altceva. In fine, nu a iesit ceea ce am asteptat, ci ceea ce internetul m-a lamurit ca sunt coacaze negre. Citind cate ceva despre proprietatile acestor fructe (un adevarat panaceu universal) mi-am spus ca nu suntem prea pagubiti prin faptul ca au crescut in gradina noastra. Am cules doi pumni buni (asta a fost toata recolta) si am purces la a face o dulceata (sau gem) de coacaze negre.
Dulceata - gem - de coacaze negre

Ingrediente… mai din ochi :) :

PUBLICITATE
Preparare Dulceata - gem - de coacaze negre 1 Preparare Dulceata - gem - de coacaze negre 2
  • 2 pahare de coacaze negre curatate de pe ciorchini
  • 1 pahar de zahar
Am pus fructele intr-o craticioara cu 3 linguri de apa rece, le-am dat intr-un clocot si am adaugat zaharul.
dulceata de coacaze 28629
Nu a durat 5 minute si am constatat ca aceste fructe contin mai multa pectina decat orice am incercat eu vreodata sa transform in gem, pentru ca dulceata mea era gata.
Preparare Dulceata - gem - de coacaze negre 4
Mi-a iesit un borcan de 350 de ml. si mai un pic… picul a fost pentru degustare si vreau sa va spun ca e minunata dulceata, as zice ca cea mai buna pe care am gustat-o vreodata, cu un echilibru perfect intre gustul dulce si cel acrisor si o aroma intensa de padure, gelifiata in mod natural, foarte, foarte placuta.
gem de coacaze negre, reteta gem de coacaze
Acuma nu mai imi ramane decat sa sper ca la anul tufa va avea o recolta mai bogata :); barbatu-meu i-a dat ocol si se tot gandestesa incerce sa o inmulteasca prin butasire. Pana cand se va umple gradina cu tufe de coacaz, am pastrat vreo 4-5 ciorchini pe care i-am tavalit, umezi fiind,  prin zahar pudra si cu care am decorat un tortulet:
Preparare Dulceata - gem - de coacaze negre 6
Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Vine si reteta tortuletului, cat de curand :)!

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 comentarii la Dulceata – gem – de coacaze negre

  1. Georgiana spune:

    Doar 5 minute trebuie fiarta? E cea mai dementiala dulceata … alaturi de cea de rosii cu mere :D

  2. Sanda spune:

    Ai dreptate, nimic nu se compara cu dulceata de coacaze negre…poate doar cea de agrise…

  3. Ludmdr spune:

    Avem cred ca vreo 30 de tufe de coaceze negre, sunt foarte bune mai ales mancate proaspete, dar fiindca am o cantitate mult prea mare pt consum in stare proaspata, le congelam si facem si dulceata. Noi am inmultit coacaza foarte simplu, toamna cand tufa se curata, infingem in pamant ramuri sanatoase cam la 1/3 si se mai uda. Succes!

  4. Marcela spune:

    Draga LAURA ,in caz ca nu ai reusit sa inmultesti tufa de coacaze, am o sugestie… sub tufa mea am vazut ca in fiecare an daca ramin fructe neculese, cad bobite si apar lastarei mici si frumosi numai buni de inmultit. Iti doresc succes!

    • lauralaurentiu spune:

      Multumesc, Marcela draga. La noi nu au aparut lastarei, dar am mai cumparat cateva tufe cu radacina cu tot, asa ca anul asta ma astept la o recolta mai imbelsugata. :)

  5. Mihaela spune:

    la gemul de zmeura se face la fel? vreau sa fac putin gem pt prajitura cu gem de zmeura ce o aveti postata :)

  6. Teodora spune:

    laura,

    eu am facut gem din asta anu’ trecut (din fructe cumparate din 700), a fost demential. pana anu’ asta am trait cu impresia ca am facut gem de afine:) m-am edificat intre timp :D

  7. Sara Mike spune:

    Ce fericita esti cu tufele in curte. Un deliciu de dulceata. Asteptam si tortul. Pupici!

  8. pansy spune:

    imi place aroma coacazelor negre.tata si bunica faceau si vin din ele.era un adevarat sport national facutul vinului de coacaze negre

    • Christinaalexandru spune:

      Daca aveti si stiti reteta vinului de coacaze sau poate de cocazata, ati putea s-odati, in cateva cuvinte?!
      Va multumesca mult si astept,
      Christina

  9. Mimita-k spune:

    Buna idee! Avem si noi tufe de cocazari de cand ma stiu, dar nu am incercat niciodata sa facem si gem din coacaze ,ci doar vin. Ma bucur pentru reteta si o sa o incerc negresit!

  10. Andreea Tui spune:

    Desi am mancat coacaze, si negre, si albe si rosii, niciodata nu mi s-au parut suficiente pentru a le transforma in dulceata. Dar dupa ce am vazut rezultatul abia astept sa ajung la soacra, sper sa mai gasesc coacaze …. 

  11. sarah adeeb muhammad spune:

    yay!!ai ajuns p locul 1 la concurs..felicitari!!!am votat acum ma pot servi cu o lingurita de dulceata?zi minunata iti doresc

  12. gina spune:

    Intr-adevar, unul dintre cele mai bune gemuri! Si parintii mei au mai multe tufe, inmultite de tatal meu ca pe vita de vie, insa anul asta nu a reusit sa culeaga decat 1 kg, 1kg jumatate de fructe. La fel de bun este si siropul de coacaze negre, insa nu am facut in asa pana acum…

  13. Cristinagutza spune:

    In zona Sibiului se numesc rozinchine (negre – exista si albe si rosii)
    Adevarul e ca n-am gustat niciodata gem de rozinchine; sint foarte bune in tarte si din fructele aste se face si un vin foarte bun

    • Anonim spune:

      Ei, vezi ca mai invatam cate ceva. :) Din cele rosii am sperat eu ca se vor face la mine in gradina, alea au un gust mai fin. Astea nu-s prea grozave in stare cruda, dar gemul e minunat.

      • Liviunext spune:

         deci eu am avut o tufa de rozincine si am zis sa fac niste sirop din el si cind incep eu aa sa culeg la tufa deci o galeata de 10 litri am cules dintro singura tufa incredibil acu cred ca o sa fac mai degraba dulceata
        am si niste tufe de coacaze dar habar nam cum sar face vniu din ele ca si acolo cred ca adun in jur de 6 -7 kg are careva ideie cum e reteta!!!!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE